Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

 

Säkerhetschef

Är du en engagerad och driven person som är kunnig inom säkerhet? Då kan du vara den vi söker som chef till vår trygghet- och säkerhetssektion.

Det övergripande målet för Huddinge kommuns trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete är att öka den upplevda tryggheten samt att minska utsattheten för brott. Vi på trygghet- och säkerhetssektionen arbetar kommunövergripande med strategiskt, styrande, stödjande och samordnande trygghets- och säkerhetsfrågor. Våra ansvarsområden är
- Trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete
- Skydd mot olyckor
- Krisberedskap
- Civilt försvar
- Internt skydds- och säkerhetsarbete

Trygghets- och säkerhetssektionen består idag av nio personer.

Om arbetet
I din roll som säkerhetschef ansvarar för utveckling, drift och samordning av säkerhetsarbetet i kommunen. Många brott, olyckor, skador, samhällsstörningar eller yttringar för medborgarnas oro får efterverkningar i kommunens verksamhet. Att i samverkan med andra aktörer kunna hantera trygghets- och säkerhetsfrågor över hela hotskalan – med såväl individ- som samhällsperspektiv – är därför en central kommunal arbetsuppgift. Ansvarsområdet internt skydds- och säkerhetsarbete riktar sig till kommunens nämnder som verksamhetsutövare medan övriga ansvarsområden riktar sig till kommunens invånare och de som vistas i kommunen. Sektionen stödjer verksamheterna med kompetens och erfarenhet genom rådgivning, utbildning och uppföljning inom hela säkerhetsområdet.

Din profil
Vi söker dig som har eftergymnasial eller högskoleutbildning med inriktning säkerhet. Det är meriterande om du är certifierad inom säkerhetsområdet. Vi vill att du har flera års erfarenhet som linjechef och har erfarenhet av arbete inom säkerhetsområdet samt att du har kunskap om de lagar och förordningar som finns inom området. Du har arbetat med uppföljning och styrning av verksamhet. Arbetslivserfarenhet från kommun eller myndighet är önskvärd.

En stor del av ditt arbete består av kommunikation vilket innebär att du har god kunskap i svenska och engelska i både tal och skrift.

Du är en trygg, stabil, målmedveten och utåtriktad person som arbetar strukturerat och systematiskt. Du har god problemlösningsförmåga, är analytisk och har lätt att lära nytt. Du trivs med att arbeta självständigt samtidigt som du arbetar i team där vi stöttar varandra. Anställningen kan komma att säkerhetsklassas i enlighet med gällande säkerhetslagstiftning, vilket gör att svenskt medborgaskap är ett krav för denna tjänst.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner


Övrig information
Vi har valt att samarbeta med SOURCE i denna rekrytering. För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten, välkommen att kontakta Axel Berggren tel 070- 783 96 00 eller Erik Asp tel 073-352 34 81.
Välkommen med din intresseanmälan senast den 24 oktober. Som en del i urvalsprocessen kommer tester användas.

För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

 


ERIK ASP

  •  0733523481
  •  erik.asp@source-executive.se