Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Vill du veta mer om VGR kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken http://www.vgregion.se/introduktion

 

Sjukhusdirektör till Skaraborgs sjukhus, Västra Götalandsregionen

Koncernkontoret

Uppdraget
Västra Götalandsregionen, där Skaraborgs Sjukhus ingår, är en politiskt styrd organisation. Det är regionfullmäktige som har det yttersta ansvaret för Västra Götalandsregionens verksamhet och Skaraborgs Sjukhusstyrelse som utövar den politiska ledningen över sjukhuset. Hälso- och sjukvårdsnämnderna ger sjukhuset uppdrag avseende vilken vård som ska ges, i vilken omfattning och till vilken ersättning.

Skaraborgs sjukhus (SkaS) är ett specialistsjukhus med bred verksamhet av hög medicinsk kvalitet, samt med växande forskning och utbildningsuppdrag, och består av fyra sjukhus; Skövde, Lidköping, Falköping, Mariestad. SkaS har ca 4500 medarbetare, en budgetomslutning på ca 4,8 miljarder kronor. Det finns ett stort intresse och engagemang för hälso- och sjukvården och SkaS i lokalsamhället som omfattar drygt en kvarts miljon invånare.

Sjukhusdirektören är ytterst ansvarig för SkaS verksamhet genom delegation från sjukhusstyrelse och regiondirektör. Sjukhusets ledningsgrupp består av erfarna chefer och specialister. SkaS sjukhusdirektör ingår i koncernledningen för hälso- och sjukvård, som har ett samlat ansvar att utveckla ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem i Västra Götaland.

Sjukhusdirektören ansvarar för att tillsammans med kompetenta medarbetare driva och utveckla hälso- och sjukvården för att möta framtidens krav, behov och förväntningar. Uppdraget är att fortsätta utveckla en verksamhet i balans samtidigt som fokus måste finnas i pågående strategiska utvecklingsprojekt inom omställning av vården, digitalisering, framtidens vårdinformationsmiljö, kunskapsstyrning och förbättrad kvalitet.

I Skaraborg utvecklas vården med nya digitala verktyg. Tillsammans med vårdgrannar utvecklas ”digifysiska patientmöten” för att patienten inte skall behöva resa utan bli omhändertagen lokalt och vid behov få stöd av sjukhusets specialister, i första hand digitalt. Syftet är att ge en ökad tillgänglighet och kvalitet samt upplevd patientnytta. Detta är ett pilotprojekt för hela regionen och ett led i omställning till den nära vård.

På SkaS finns ett nätverk som arbetar för att stärka vårdvetenskaplig forskning och utveckling. Det finns ett aktivt samarbete med Primärvårdens FoU samt Högskolan i Skövde vad gäller forskning, handledning och undervisning. Syftet är att:

- bedriva, initiera, stimulera och stödja patientnära och personcentrerad klinisk forskning och utveckling i samverkan med interna och externa intressenter
- stödja, utveckla och kvalitetssäkra vårdvetenskap
- verka för ett positivt utbildnings- och kompetensutvecklingsklimat

Kvalifikationer
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet som ledare med ekonomiskt ansvar i en större komplex verksamhet där du lett andra chefer och specialister. Du har en adekvat akademisk utbildning och konkret erfarenhet av ledningsuppdrag inom politiskt styrd organisation samt god erfarenhet inom hälso- och sjukvård.

Du leder verksamheten mot uppsatta mål med engagemang, drivkraft, uthållighet och tålamod. Strategisk och kommunikativ ledningsförmåga samt operativ förståelse efterfrågas i rollen. Du arbetar utifrån ett helhetsperspektiv och har förmåga att omsätta och göra politiska mål begripliga för verksamheten.

Du har erfarenhet av att med goda resultat driva förändrings- och utvecklingsarbete. Du har en stark kommunikativ förmåga och ett inkluderande ledarskap som främjar samarbeten att hitta nya arbetsformer för att nå målen kring omställning, kompetensförsörjning, tillgänglighet och hög kvalitet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi erbjuder konkurrenskraftig lön, flexibel arbetstid, ett attraktivt förmånspaket, goda möjligheter till kompetensutveckling mm. Inom Västra Götalandsregionen ser vi en ökad mångfald som tillgång, både vad gäller kön, ålder och etnisk bakgrund. Avgörande vikt läggs vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE Executive Recruitment. För en inledande dialog kring tjänsten, ring eller skriv till Monica Landmark, mobil 0731-550014, e-post monica.landmark@source-executive.se eller Jonna Ramm-Schmidt, mobil 070-864 13 34, e-post jonna.ramm-schmidt@source-executive.se
Din intresseanmälan gör du via http://www.source-executive.se

Ansökan
Om du har frågor om tjänsten eller inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för annonsen.

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Skövde
Län: Västra Götalands län
Land: Sverige

Referensnummer:
2021/6244
Kontakt: Thomas Bylund, HR-strateg, 070-264 40 09
Facklig företrädare: Vision: britt-marie.hellstrom@vgregion.se, Kommunal: monica.malmkvist@vgregion.se
Ledarna: nilu.thunell@vgregion.se, SACO: andreas.mohlendick@vgregion.se
SACO: susanne.brunstedt@vgregion.se, Vårdförbundet: lene.lorentzen@vgregion.se

Publicerad: 7 oktober 2021
Sista ansökningsdag: 27 oktober 2021

 


MONICA LANDMARK

KONSULT
  •  +46 (0)731 55 00 14        
  •  monica.landmark@source-executive.se