Licab grundades 2007 av Andreas Andersson och Peder Selberg med intentionen att jobba mot infrastrukturprojekt inom offentlig sektor. Över åren har bolagets affärsidé och modell utvecklats och Licab erbjuder nu tjänster för projekt inom både infrastruktur, industri och samhälle. Vår vision är att vara en nationell spelare som leverantör av nischad spetskompetens inom våra tre affärsområden, såväl som att vara en arbetsgivare välkänd för sin familjära bolagskultur. För oss innebär det att varje medarbetare syns och värderas både för sin kompetens och sitt bidrag till helheten. Licab jobbar nära kunden och har alltid projektets bästa för ögonen. Vi är kända för förmågan att förstå kundens utmaningar och vad de egentligen behöver. Det är en förutsättning för att kunna lösa uppdrag på bästa sätt med den höga kvalité vi tillhandahåller. Licab finns på sex orter i Sverige och är sedan 2020 en del av den finsk-svensk koncernen Solwers.

 

Driven och entusiastisk
Affärsansvarig/Gruppchef
som vill leda och utveckla vårt Stockholmskontor

I rollen som affärschef har du ett affärs- samt resultatansvar för Stockholmskontorets verksamhet. Arbetet med att säkra uppdrag för samtliga medarbetare innefattar bland annat att omvärldsbevaka upphandlingar, anbudsarbete samt att anpassa verksamhetens erbjudande och identifiera nya affärsmöjligheter. Du kommer att jobba proaktivt med försäljning och kundrelationer och positionera Licab i Stockholm gentemot potentiella kunder. Du deltar i branschnätverk och samarbetar med företagets andra affärsansvariga vid större kontorsövergripande uppdrag. Licab har ett 60-tal anställda och har även kontor i Luleå, Piteå, Kalix, Gällivare samt i Kiruna.

Som lönesättande chef coachar, resursplanerar samt leder du din personal som idag består av 6 personer. Målet är att ha en stadig tillväxt i Stockholmsområdet då det är ett strategiskt viktigt geografiskt område. Det kommer att vara ett stort fokus för affärschefen i detta skede att rekrytera nya medarbetare till Stockholmskontoret. Detta arbete innebär att du aktivt använder dig av ditt nätverk för tips och aktiva kontakter, headhunting, annonsering samt definiera den kompetens som gruppen och företaget behöver. Ditt personalansvar innefattar uppföljning av din personal när det gäller såväl beläggningsgrad, utfall, trivsel, utveckling av personalen samt genomförande av medarbetarsamtal. Ditt ansvar är även att genomföra kunduppföljningar för att mäta kundnöjdheten.

Som affärschef är du även ansvarig för kontorets lokaler, kontorsutrustning samt avtal mm. Du rapporterar till VD och ingår i Licabs ledningsgrupp. Du kommer även vara involverad i relevanta och spännande sammanhang inom Solwers koncernen.

Din bakgrund
• Du har en akademisk examen inom teknik eller annan relevant utbildning för uppdraget.
• För att lyckas med rollen har du ett etablerat och gediget kontaktnät inom Infra och Samhälle.
• Du har dokumenterad säljerfarenhet samt erfarenhet från konsultbranschen.
• Du behärskar svenska samt engelska utmärkt i tal och skrift och är van vid att ha många kontaktytor och samarbetsparter, så väl internt som externt.
• Du har erfarenhet av chef/ledarskap från tidigare roller och ett genuint intresse för personalfrågor.
• Erfarenhet från budget- och resultatansvar är meriterande.
• Erfarenhet från beställarsidan är även det meriterande.

Dina egenskaper
• Ditt engagemang smittar av sig och du har lätt för att skapa förtroende.
• Du är strukturerad, utvecklings- och lösningsfokuserad samt driven som person.
• Du har ett intresse och förmåga att sätta dig in i olika kunders behov och projekt.
• Kommunikation, en lyhörd dialog och feedback är viktiga verktyg i ditt tillitsbaseda ledarskap för att få medarbetarna att utvecklas. Din kommunikativa och nätverkande ådra genomsyrar samtliga samarbeten.

Vi erbjuder
Du kommer till ett kompetent och sammansvetsat gäng där vår företagskultur genomsyras av en familjär känsla. Vi ser människan i organisationen och som anställd på Licab ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Licab sitter centralt i centrala Stockholm med goda kommunikationsförbindelser. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och stöd för friskvårdsaktiviteter. Hos oss är det högt till tak och Licab arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten. Ta gärna del av mer information om Licab samt Sowers verksamheter. https://lic-ab.se/ https://solwers.fi/sv/om-oss/


Välkommen med din ansökan
Vi har valt att samarbeta med SOURCE i denna rekrytering. Om du vill ha mer information och en första kontakt är du välkommen att kontakta SOURCE konsulter Elnaz Adilipour 073–1550018 alt Hanna Looström 070-9374016. Ansökan registrerar du via SOURCE hemsida http://www.source-executive.se alt via länken nedan.

Sista ansökningsdag: 2021-09-29

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Placeringsort: Stockholm

Omfattning: Heltid


 


HANNA LOOSTRÖM

  •  hanna.loostrom@source-executive.se