Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.http://www.sll.se/
Vi på förvaltningen för utbyggd tunnelbana har i uppdrag att göra avstånden mindre när Stockholm blir större. Det behövs för att många nya bostäder med bra kommunikationer ska kunna byggas i Järfälla, Nacka, Solna och Stockholm.

 

Upphandlingschef - Nya tunnelbanan

Nu ritar vi om Stockholms tunnelbanekarta! Förvaltning för utbyggd tunnelbana har uppdraget att bygga ut Stockholms nya tunnelbana. Vill du vara med i det unika och spännande arbetet? Nu söker vi en ny chef för upphandlingsenheten. I den rollen ansvarar du för att leda enhetens arbete med upphandling av entreprenörer, projektörer och annat som behövs för utbyggnaden. Om du är intresserad av samhällsbyggande och vill jobba i en miljö med mycket driv och hög kompetens är Region Stockholms förvaltning för utbyggd tunnelbana rätt arbetsplats för dig.

Vad ska du göra?
Som chef för upphandlingsenheten ansvarar du för att förvaltningens upphandlingar görs i enlighet med lagar och förordningar samt enligt regionens policys och riktlinjer. I arbetet med upphandlingarna ansvarar enhetschefen för att enheten står för en kompetent bemanning av upphandlare. I tjänsten ingår även ett ansvar för att främja en god konkurrens i upphandlingarna genom en aktiv dialog med marknadens leverantörer. Internt inom regionen ingår deltagande i regionens övergripande arbete för inköpsansvariga samt bevaka och anmäla deltagande i regionens centralt upphandlade ramavtal. I chefsrollen ingår även ett ansvar för utveckling av förvaltningens arbete med upphandlingar genom att ta fram och/eller fastställa styrande dokument. Vidare ingår i chefsrollen ansvar för enhetens budget och personalansvar för medarbetarna, enheten består av åtta medarbetare varav sju arbetar som upphandlare och en som avtalscontroller.

Dina erfarenheter
För att lyckas med uppdraget bedömer vi att du behöver ha utbildning inom offentlig upphandling inom LoU. Har du utbildning inom LUF och utbildning på högskolenivå som är relaterad till förvaltningens verksamhet är meriterande. Det kan vara inom exempelvis samhällsbyggnad eller juridik.
Vi vill att du har följande arbetslivserfarenhet:
- Mångårig erfarenhet av offentlig upphandling enligt LoU
- Erfarenhet av eget ansvar för stora upphandlingar. Med stora upphandlingar menas här upphandlingar med värde över 500 miljoner kronor.
- Eget ansvar för upphandlingar inom bygg, anläggning eller infrastruktur.
- Erfarenhet av ledande roll, helst som formell chef men kan även vara en motsvarande ledande befattning i exempelvis ett stort projekt.

Det är meriterande om de stora upphandlingarna har varit inom just transportinfrastruktur, det vill säga inom järnväg eller väg. Utöver detta är goda kunskaper i svenska och engelska ett krav.

Vem är du?
För tjänsten bedömer vi att du framför allt behöver vara kvalitetsmedveten och ha god samarbetsförmåga. Kvalitetsmedveten eftersom hög kvalitet på förvaltningens upphandlingsdokument och upphandlingsprocess är nödvändigt för att hålla projektens tid och ekonomi. Du behöver vara noggrann och väl medveten om att leva upp till kvalitetsmål samt arbeta systematiskt med förbättringar. God samarbetsförmåga är nödvändigt bland annat eftersom enheten har kontaktytor inom hela förvaltningen. Det innebär att du behöver arbeta bra med andra. Du behöver vara lyhörd och smidig. Du behöver lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. För tjänsten bedömer vi även att du behöver vara stresstålig. Det innebär att du är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. Du behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker samt har förmåga att prioritera.

Vilka är vi?
Vårt uppdrag är att bygga ut tunnelbanan så att avstånden blir mindre när Stockholm blir större. Vi ska genomföra den största satsningen på kollektivtrafiken sedan 70-talet. Satsningen är så viktigt för regionen att den finansieras gemensamt av stat, region och de kommuner som får ny tunnelbana. I vårt uppdrag ingår planering, projektering och genomförande. Det är omfattande och komplext, med många och ofta helt nya utmaningar. Läs mer om vår arbetsplats och om oss som jobbar här på vår webbsida. Inom upphandlingsområdet innebär projekten inom nya tunnelbanan en möjlighet att arbeta med stora upphandlingar i ett stort samhällsbyggnadsprojekt. Du blir som upphandlingschef delaktig i att projekten kan nå sina mål och därmed även delaktig i att Stockholms kollektivtrafik utvecklas.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder spännande och utvecklande arbetsuppgifter i ett unikt projekt och en arbetsmiljö med många kunniga och ambitiösa kollegor. Hos oss jobbar många olika yrkesgrupper, men gemensamt för oss alla är att vi är intresserade av samhällsbyggande och att vi trivs i en miljö med mycket driv och hög kompetens. Vår ambition är att det ska vara enkelt att jobba hos oss även som småbarnsförälder. Vi erbjuder också möjlighet till en timmes träning på arbetstid varje vecka och ett friskvårdsbidrag. Arbetsplatsen är på vårt kontor på Norra stationsgatan i centrala Stockholm.

Övrig information
I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE.
Frågor om tjänsten besvaras av Maria Lahne 072-888 6007, maria.lahne@source-executive.se eller Erik Asp 073-352 34 81, erik.asp@source-executiv.se. Tester förkommer i urvalsarbetet.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning.

Ansök gärna redan i dag eftersom vi intervjuar löpande

 


ERIK ASP

  •  0733523481
  •  erik.asp@source-executive.se