Välkommen till Grästorp, vackert beläget söder om Vänern och mitt i Västra Götaland. Här bor ca 5 700 invånare och vi är ca 500 medledare som arbetar i Grästorps kommun. Vi har gjort tydliga val där vi väljer att välkomna förändring och ta tillvara på möjligheterna i tron på en ljus framtid. Med fem noga utvalda principer utgörs vårt DNA som vi lever varje dag för att framtidssäkra vår välfärd. Vi tänker helhet, innovation, digitalisering, värdskap och medledarskap i allt vi gör – Grästorp 5.0.�

Nu söker vi dig som är nyfiken på Grästorp 5.0 och vill leda Sveriges effektivaste kommun! �

 

Kommundirektör

UPPDRAGET
I rollen som Kommundirektör i Grästorp kommer du leda det övergripande arbetet genom nära samarbete med verksamheterna och den politiska ledningen. Ditt uppdrag innebär att hjälpa Grästorps kommun att utifrån det politiska uppdraget tillsammans med engagerade medledare nå målen utifrån de tre perspektiven; samhällsutveckling, välfärdsutveckling och attraktiv arbetsplats. Du arbetar med långsiktiga strategier ur ett kommunövergripande helhetsperspektiv. En viktig del i uppdraget är att som ambassadör bygga relationer lokalt, regionalt och nationellt samt bidra till att lyfta och synliggöra Grästorp som en attraktiv kommun. Du kommer att leda utvecklingen av nästa steg i Grästorp 5.0 tillsammans med medledarna i Grästorps kommun.

FÖRVÄNTNINGAR
Du är en erfaren ledare med akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet att leda andra chefer i en politisk styrd organisation.

Vi söker dig med ett framåtsträvande förhållningssätt där du vågar utmana, prova nya vägar och värdesätter ett modernt och utvecklingsinriktat ledarskap som bygger på tillit, prestigelöshet i kombination med tydlighet och mod. Det är givetvis viktigt att du känner igen dig själv i synsättet och att du delar vår grundläggande inställning till ledarskap och principerna i Grästorp 5.0. Vi är en liten kommun som präglas av närhet, korta beslutsvägar och vi ser det som en självklarhet att vi hjälps åt. Du behöver både vara strategisk men likaså operativ och därmed behöver du ha förmåga att växla mellan arbetssätten för att kunna hantera omställningarna i en effektiv verksamhet. För att trivas hos oss behöver du vara nyfiken, lyhörd, kommunikativ och modig. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Lockas du av Grästorp 5.0 och vill vara en nyckelspelare för Grästorps kommuns fortsatta utveckling? Då vill vi gärna komma i kontakt med dig.

INTRESSEANMÄLAN
I denna rekrytering samarbetar Grästorps kommun med Source.
Din intresseanmälan gör du via länken nedan. Urval kommer att ske löpande därför vill vi ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 23 maj 2021. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsulterna Sofia Rasmusson 0705-080328 sofia.rasmusson@source-executive.se eller Maria Lahne 072-8886007 maria.lahne@source-executive.se.