I region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. Region Uppsala finns till för människorna i Uppsala län, i dagsläget cirka 383 000 personer. Syftet är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling för alla som lever och verkar i Uppsala län.

 

Trafikdirektör

Ditt uppdrag
Som trafikdirektör ansvarar du för utveckling av kollektivtrafik och infrastruktur i länet. Samarbete och samverkan med länets kommuner, universiteten, stat, näringsliv och andra organisationer inom hela Stockholm-Mälardalen är avgörande för att klara regionens uppdrag idag och i framtiden. Du ansvarar för att verkställa Trafik- och samhällsnämndens beslut och för utvecklingen av förvaltningen, du rapporterar till regiondirektören och ingår i koncernledningen. Inom förvaltningen arbetar ca 100 personer varav fem är direktrapporterande chefer. Rollen som trafikdirektör ger rätt person möjligheten att tillsammans med andra fortsätta leda utvecklingen och ta vara på den potential som länet har. Särskilt viktigt är samarbetet med den nya avdelningen för regional utveckling. Regionplan och budget, Regional utvecklingsstrategi, Regionala trafikförsörjningsprogrammet, Länsplan och Agenda 2030 är viktiga styrdokument och går att hitta på http://www.regionuppsala.se

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har en bred bakgrund i ledande befattning och erfarenhet av att driva samhällsutveckling. Har du arbetat med trafik- och infrastrukturfrågor är det meriterande. Du är en duktig ledare med erfarenhet av att leda genom andra. Att skapa samsyn, engagemang och att nå resultat genom samarbeten är oerhört viktigt. Du arbetar utifrån ett helhetsperspektiv och har förmåga att omsätta och bryta ner politiska mål till verksamhetsmål. Du har fokus på styrprocesser och är ett stöd åt den politiska ledningen och för koncernledning.

Din kompetens
Du har förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer, och bygger ett förtroendefullt klimat för samarbete och samverkan både internt och externt. Du har en stark kommunikativ förmåga och ett inkluderande ledarskap som främjar öppenhet och dialog. Med engagemang och drivkraft likväl som uthållighet och tålamod leder du verksamheten mot uppsatta mål. Du har erfarenhet av att med goda resultat driva förändrings- och utvecklingsarbete i stora komplexa organisationer. Du har god kunskap inom ekonomi- och verksamhetsstyrning. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation och du har relevant akademisk utbildning. Viktiga personliga egenskaper är prestigelöshet, beslutsförhet, social förmåga och resultatorientering. Rollen förutsätter att du trivs med att vara en offentlig person och att du har mediavana.

Vi erbjuder
Uppsala är en framgångsrik region som de senaste åren uppvisar en, i jämförelse med andra svenska regioner, stark utveckling. Länet har en stark sysselsättnings- och befolkningsutveckling, vilket tillsammans med ett positivt födelsetal gör området till det snabbast växande i landet.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE Executive Recruitment. För en inledande dialog kring tjänsten, ring eller skriv till Karin Fransson, mobil 070-493 7270, e-post karin.fransson@source-executive.se eller Erik Asp, 073- 352 3481. Din intresseanmälan gör du via http://www.source-executive.se

Intervjuer kommer ske löpande så vänta inte med att ta kontakt med oss. Tjänsten kommer tillsättas så snart som möjligt.

Fackliga kontaktpersoner
Sofia Lindström
Ordförande Vårdförbundet
Sofia.lindstrom@vardforbundet.se
Tel 018-677048

Fia Karlsson
Ordförande Vision Region Uppsala
fia.karlsson@regionuppsala.se
Tel + 46 18-611 65 66 Mobil + 46 76-724 85 29

Knut Bodin
Ordförande SACO-rådet
knut.bodin@regionuppsala.se
tel 018-6177307

 


ERIK ASP

  •  0733523481
  •  erik.asp@source-executive.se