Tre Stiftelser står för verksamheten i tre olika stiftelser som administreras gemensamt och finns på tre olika adresser i Göteborg; Vegahusen, Änggårdsbacken och Otium. Vi har idag cirka 360 hyresgäster och ca 370 anställda. Våra huvudkoncept är måltid, kultur och inne- och utemiljö. �För mer info http://www.trestiftelser.se

 

Direktör

Tre Stiftelser söker en ny direktör
– Vill du leda en av Sveriges främsta äldreomsorgsaktörer?

Tror du på kraften av en värderingsstyrd äldreomsorg med hyresgästens välbefinnande i fokus? Ser du möjligheter där andra ser hinder? Är du modig, nytänkande, humanistisk och driven?

Nu söker vi dig som kan fortsätta utveckla Tre Stiftelser, och hela den svenska äldreomsorgen, mot en äldreomsorg i mästarklass. Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsmiljö med korta beslutsvägar och en tydlig mission.
Efter 30 år som direktör lämnar Monica Berglund rollen vid årsskiftet 21/22. Hon har lett Tre Stiftelser från äldrevård med inslag av långvård, till dagens välkomnande hus med fokus på kultur, måltid och vackra miljöer. Med värdegrunden som kompass och välbefinnandet och meningsfullheten i fokus, har vi utvecklat en äldreomsorg för livet. Resan fortsätter med dig!

Vår värdegrund är det salutogena förhållningssättet vilket vägleder oss i alla beslut. Vi utgår från förmågorna och resurserna hos varje individ, såväl hyresgäster som medarbetare. Tre Stiftelser är ett av Göteborgs Stads mest eftertraktade och önskade boenden – något vi är mycket stolta över. Engagemanget och motivationen hos våra chefer och medarbetare att fortsätta utveckla vår verksamhet är avgörande för vår framgång och som direktör har du det yttersta ansvaret.

Om rollen
Rollen som direktör på Tre Stiftelser innebär ansvar att leda och skapa en äldreomsorg i mästarklass med värdegrunden i fokus. I dina huvudsakliga ansvarsområden ingår övergripande verksamhets- och personalansvar, strategisk kompetensförsörjning, budget- prognos- och uppföljningsarbete. Tre Stiftelser sätter höga mål vilket innebär ett ständigt och målinriktat förbättrings- och utvecklingsarbete, samt omvärldsbevakning ur ett strategiskt perspektiv.

Tre Stiftelser är genom sin konstruktion både beroende och självständiga. Styrelsen utses av kommunfullmäktige, och Göteborgs stad är vår enda kund. Tre Stiftelser har samma förutsättningar som stadens äldreboendeverksamheter, enligt likabehandlingsprincipen.
Vårt mål är att uppnå högre kvalitet än i stadens verksamheter med samma ekonomiska ramar. Som direktör har du stor frihet att utforma innehållet i verksamheten efter de intentioner och mål som är beslutade i stiftelserna samt våra ekonomiska ramar. Direktören rapporterar till styrelsen.Totalt arbetar ca 370 medarbetare varav ca 20 chefer i Tre Stiftelser som omsätter 270 miljoner kronor.

Dina egenskaper
Du leder utifrån organisationens värdegrund och utvecklar en kultur som bygger på och skapar tillit och en god arbetsmiljö. Vårt arbete, även ledarskapet, utgår från ett salutogent synsätt med meningsfullhet, begriplighet och hanterbarhet i centrum. Att arbeta värderingsstyrt är en styrka i utvecklingsarbetet och en trygghet i de dagliga besluten.

Du trivs i en roll där du motiverar och engagerar chefer och medarbetare. Som person är du ansvarstagande, lyhörd, samarbetsinriktad och kunnig inom äldreomsorg. Det är en självklarhet för dig att arbeta verksamhetsnära med goda kontakter till chefer, medarbetare, hyresgäster och anhöriga. Du planerar och organiserar arbetet på såväl kort som lång sikt.
Tre Stiftelser har ett övergripande mål att påverka och utveckla äldreomsorgen i Sverige.

Kvalifikationer
För att trivas och lyckas i rollen bör du stämma in påföljande kvalifikationer:
• Bred erfarenhet av och stort intresse för äldreomsorg och äldrefrågor
• Erfarenhet från att leda andra chefer med gott resultat
• Mycket goda ledaregenskaper, med god förmåga att delegera och leda genom andra
• Utmärkt förmåga att styra mot mål, starkt driv och kvalitetsmedveten
• Erfarenhet av att arbeta direkt underställd styrelse eller politisk nämnd, i nära samarbete med politikerna
• Van att skapa nätverk och nya kontakter samt och företräda en verksamhet på ett förtroendeingivande sätt
• Erfarenhet av att ingå avtal/förhandlingsvana
• God förmåga att utveckla verksamheter, dokumenterad god förmåga till affärsutveckling
• Insatt i aktuell forskning kopplat till området
• Relevant högskolexamen
• God analytisk förmåga
• Meriterande med ledarskapsutbildning

Övrigt
I denna rekrytering samarbetar Tre Stiftelser med SOURCE Executive Recruitment. För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Karin Rudhag 070-414 0010, karin.rudhag@source-executive.se eller Maria Lahne 072-888 6007 maria.lahne@source-executive.se. Sista ansökningsdatum är 2021-05-17.
Välkommen med din intresseanmälan!