S:t Eriks Ögonsjukhus är ett av Europas ledande ögonsjukhus. Här erbjuder vi högspecialiserad ögonsjukvård och tar varje år emot cirka 200 000 patienter från Stockholms län, Sverige och utlandet. Tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi forskning och utbildning inom ögonområdet. Sjukhuset har 450 medarbetare och drivs som ett aktiebolag med Region Stockholm som ägare.

 

Verksamhetschef Anestesi och Operation

Vill du arbeta som ledare på ett av Europas ledande ögonsjukhus? Som verksamhetschef bidrar du till att skapa de bästa förutsättningarna för avancerad ögonkirurgi tillsammans med medarbetare och chefskollegor i våra nya moderna lokaler i Hagastaden, granne med Karolinska universitetssjukhuset och Karolinska Institutet.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och intressant ledaruppdrag som verksamhetschef på anestesi- och operationskliniken med cirka 70 medarbetare. I kliniken ingår anestesiavdelning, operationsavdelning, dagkirurgisk avdelning och sterilteknisk avdelning.

S:t Eriks Ögonsjukhus utför varje år ungefär 10 000 ögonoperationer varav 3 000 i narkos och cirka 500 barnanestesier. Av våra tio nybyggda operationssalar är fem utrustade för narkos. Vi arbetar med de senaste teknikerna och genomför alla typer av ögonoperationer från ett års ålder inom gråstarr, näthinna, plastik, onkologi och skelning samt hornhinnetransplantationer.

Om tjänsten
Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret för verksamheten, patientsäkerheten och vårdutvecklingen samtidigt som du har huvudansvaret för ekonomi, personal, miljö och arbetsmiljö. Du ansvarar för att verksamheten har tydliga mål, strategier och handlingsplaner samt för måluppfyllelse och resultatuppföljning. Du är med i sjukhusets ledningsgrupp och rapporterar direkt till vd. Som verksamhetschef tar du ett stort ansvar för det operativa arbetet på kliniken men är också en naturlig del i det strategiska arbetet lokalt och övergripande för S:t Eriks Ögonsjukhus. Du är närmaste chef för cirka fyra anestesiologer, fyra chefer och en klinikassistent. Vi ser gärna att du kombinerar rollen som verksamhetschef med viss klinisk tjänstgöring.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är specialistkompetent läkare med inriktning mot anestesi och intensivvård eller annan relevant specialistutbildning. Du har gedigen chefserfarenhet, gärna från anestesi- och operationsverksamhet. Forskning- och undervisningserfarenhet är meriterande.

Personliga egenskaper
I din ledarroll är du mål- och resultatinriktad samt har en helhetssyn. Som person är du kommunikativ och tydlig samt har lätt för att samverka och skapa goda relationer. I ditt arbetssätt är du strukturerad och strategisk. Du stimulerar till nytänkande och utveckling samt har förmågan att skapa ett öppet arbetsklimat som utgör grund för delaktighet och engagemang hos dina medarbetare. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Övrigt
För S:t Erik är det viktigt att du som medarbetare trivs och är motiverad att driva ögonsjukvården framåt med oss. Vi uppmuntrar till nytänkande och kompetensutveckling samt satsar på hälsofrämjande arbetsplatser med god arbetsmiljö. Vi brukar säga att vi är lagom stora, har korta beslutsvägar och vi erbjuder vård med hög kvalitet och tillgänglighet.

Se även vår webbplats http://www.sankterik.se

I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE. För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten, välkommen att kontakta Jonna Ramm- Schmidt 070-864 1334 eller Erik Asp 0733-52 34 81.

Tester kommer användas i denna rekrytering, vi gör också registerkontroll före anställning av denna tjänst.
Välkommen med din intresseanmälan!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

 


ERIK ASP

  •  0733523481
  •  erik.asp@source-executive.se