OM HANINGE KOMMUN
Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.

 

Ekonomi- och Finansdirektör


Om tjänsten
Uppdraget som Ekonomi- och finansdirektör innebär att du ansvarar för att utveckla och säkerställa kvalitet och effektivitet i vårt ekonomiska ledningssystem på en strategisk nivå. Mer konkret innebär detta fokus på koncernfinansiering, koncernredovisning, bolagsstyrning, upphandling och inköp och strategiska lokalförsörjningsfrågor kopplat till kommunens mål- och resultatstyrning. Du säkerställer tillsammans med dina medarbetare att frågor inom ditt ansvarsområde hanteras strategiskt och att de bidrar till en långsiktig god ekonomisk hushållning inom koncernen.

Som Ekonomi- och finansdirektör ansvarar du för en avdelning med omkring ca 75 medarbetare. Du ansvarar för att leda medarbetarna via fem direktrapporterande enhetschefer. Du arbetar proaktivt och har det yttersta ansvaret för att ekonomiavdelningen fungerar effektivt. Ekonomi- och Finansdirektören rapporterar till Kommundirektören och sitter i kommunens ledningsgrupp där du förväntas ta en aktiv del i det koncernövergripande utvecklingsarbetet. Tjänsten är säkerhetsklassad.

Eftersökta kvalifikationer

Vi söker dig som:
• Har högskoleutbildning med ekonomisk inriktning eller liknade relevant utbildning.
• Har flerårig arbetslivserfarenhet relevant för tjänsteprofilen.
• Har flerårig chefserfarenhet med ett dokumenterat gott ledarskap.
• Har ett proaktivt synsätt och förmåga att driva verksamhetsutveckling.
• Har erfarenhet av ekonomistyrning och samordning av ekonomiprocesserna inom en politiskt styrd verksamhet, gärna kommunal.
• Behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift

Som person har du en strategisk höjd och en mycket god förståelse för ekonomiprocesserna även om ditt uppdrag inte är på detaljnivå. För att lyckas i rollen är du som person mogen och trygg i ditt ledarskap, inger förtroende, bygger ditt ledarskap på öppenhet och tillit. Du är resultatorienterad och beslutsför samt har förmåga att tydligt kommunicera ekonomiavdelningens mål i förhållande till koncernens övergripande mål. Du har förmåga att utarbeta rutiner och processer och följer upp dessa internt. Du har stor integritet och är samtidigt en god lyssnare som har förmåga att entusiasmera och hålla ihop personalgruppen samt ta vara på och utveckla den kompetens som finns. Du är engagerad och närvarande i ditt ledarskap. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Du blir en del av samhällsutvecklingen i den expansiva fas Haninge befinner sig i och kan sätta prägel på dess utformning. Vi sitter centralt i trevliga och ljusa lokaler 20 minuter från T-centralen. Det finns goda möjligheter till parkering, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. Vi värnar om Din hälsa och erbjuder fri tillgång till gym i kommunhuset, friskvårdscheckar och givetvis att du arbetar i en rökfri miljö.

Välkommen med din ansökan
För att göra en formell ansökan, ansöker Du via ansökningslänken nedan. Om du vill ha mer information och en konfidentiell första kontakt är du välkommen att kontakta Hanna Looström tel 0709-374016 eller Max Hedgren tel 070-777 50 36 på SOURCE. Du kan även göra en intresseanmälan via SOURCE hemsida: http://www.source-executive.se. Sista ansökningsdag: 2020-11-29

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ort: Haninge
Omfattning: Heltid