Just nu pågår en av de mest ambitiösa förändringsresorna i Haninge kommuns historia. Här byggs en ny stad endast 20 minuter från T-centralen och samtidigt med vår vackra skärgård runt knuten. Förutom utvecklingen av stadskärnan bedrivs det många spännande och omfattande projekt som Vega där det byggts en ny stadsdel med över 4000 nya bostäder och nya pendlingsmöjligheter samt verksamhetsområdet Albyberg som utvecklats och det ligger många spännande projekt i pipen. Kommunen är i ett mycket expansivt skede och förfogar idag över verksamhetslokaler och bostäder med sammanlagd yta på ca 400 000 kvadratmeter till en årlig kostnad på ca 600 mnkr. Ungefär 75 procent utgörs av lokaler som ägs av det kommunala fastighetsbolaget Tornberget. Resterade lokaler hyrs in från andra fastighetsägare. - Nu söker vi dig som vill vara med och påverka samhällsutvecklingen! �

 

Enhetschef Lokalförsörjningsenheten

Enhetschef med inriktning effektiv och affärsmässig lokalförsörjning till Lokalförsörjningsenheten

Ditt uppdrag

Du leder och utvecklar kommunens lokalförsörjning på ett affärsmässigt sätt.

En viktig del av arbetet är att tillsammans med kommunens förvaltningar ta fram och driva kommunens strategiska plan för våra verksamhetslokaler. Det gäller för såväl ny, - om,- och tillbyggnad och för såväl ägda som inhyrda fastigheter. Ditt ansvar blir att säkerställa ledorden ”flexibla och kostnadseffektiva lokallösningar med ett affärsmässigt perspektiv”.

Du ansvarar även för att vidareutveckla kommunens arbetssätt där just affärsmässighet är ett ledord när det gäller våra avtal, styrande dokument och rutiner. Att bygga förtroende såväl internt som externt är en förutsättning för att utveckla och professionalisera enhetens arbetssätt.

I arbetet ingår också att vara föredragshållare inför våra förtroendevalda med avdelningens arbeten. Ett omfattande arbete med övergripande processer som rör våra investeringar och internhyror är prioriterat och det gör du och dina medarbetare tillsammans och i dialog med våra förvaltningar och externa partners.

Enheten består av 8 personer som arbetar med lokalförsörjningsfrågor Du rapporterar direkt till Ekonomidirektören.

KVALIFIKATIONER
• För att lyckas i rollen tror vi att du är jurist alternativt ekonom med inriktning mot fastighetsjuridik
• Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från fastighetsförvaltning, nybyggnation och har mycket god förståelse för ekonomi och avtalsfrågor kopplade till fastighet- och lokalförsörjningsverksamhet.
• Du har lång erfarenhet från arbete med strategisk lokalplanering inom offentlig förvaltning
• Kunskaper inom hyresjuridik samt god administrativ förmåga är också önskvärt.
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
• Meriterade om du har kunskap gällande LOU

Personliga egenskaper

• Du ska ha dokumenterat goda ledaregenskaper och en vilja att utveckla dina medarbetare
• Du ska kunna samordna grupper, motivera, skapa engagemang, förståelse och delaktighet. För att lyckas med detta krävs det att du har en god samarbetsförmåga, lyssnar och kommunicerar tydligt samt uttrycker dig
• Du är noggrann, analytisk lagd med ordning och reda
• Driven, idérik och med en vilja att göra skillnad


Vi erbjuder dig ett

Utvecklade arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Du blir en del av samhällsutvecklingen i den expansiva fas Haninge befinner sig i och kan sätta prägel på dess utformning. Vi sitter centralt i trevliga och ljusa lokaler 20 minuter från T-centralen. Det finns goda möjligheter till parkering, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. Vi värnar om Din hälsa och erbjuder fri tillgång till gym i kommunhuset, friskvårdscheckar och givetvis att du arbetar i en rökfri miljö.


Välkommen med din ansökan
För att göra en formell ansökan, ansöker Du via ansökningslänken nedan. Om du vill ha mer information och en konfidentiell första kontakt är du välkommen att kontakta Hanna Looström tel 0709–374016 Seniorkonsult på SOURCE. Du kan även göra en intresseanmälan via SOURCE hemsida.

Sista ansökningsdag: 2020-11-29

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ort: Haninge
Omfattning: Heltid


 


HANNA LOOSTRÖM

  •  hanna.loostrom@source-executive.se