Just nu pågår en av de mest ambitiösa förändringresor i Haninge kommuns historia. Från att ha varit en förort byggs en ny stad endast 20 minuter till T-centralen och med skärgården runt knuten. I Haninge ska personer med olika bakgrund och ambitioner ges möjlighet att utvecklas och förverkliga sina drömmar. Här ska företag växa och människor finna bostad, arbete och livskvalitet. Vi ska bygga ett långsiktigt hållbart samhälle och värna om miljön för att ge trygghet till kommande generationer. Vi drivs av viljan att alltid bli bättre. Barn och unga i Haninge ska ha framtidstro och förberedas för framgångsrika liv. I Haninge ska vi bygga ett samhälle där vi ser, stödjer och tar hand om våra medmänniskor efter var och ens behov. För oss innebär det bland annat att Haninges invånare ska ha tillgång till ett kultur- och fritidsliv som är jämställt och tillgängligt oavsett ålder.

 

Förvaltningsdirektör till Kultur och fritidsförvaltningen

Är du en samhällsbyggare som vill bidra till det goda livet i Haninge?


Tillgången till kultur, bibliotek, idrottsplatser samt öppna och trygga mötesplatser är en viktig del i det demokratiska samhället. Samverkan och inkludering av civilsamhället lägger grunden för ett levande kulturliv med en mångfald som kommer alla till del. För att kunna förverkliga vår vision söker vi en förvaltningsdirektör som är en ledare och samhällsbyggare som ser till helheten. Du har förmåga att skapa delaktighet och engagemang vilket gör att din förvaltning blir motiverad och bidrar till Haninges utveckling. Du är en trygg chef med förmågan att visualisera en gemensam bild av vägen framåt och inspirera dina underställda chefer och medarbetare. Dessutom kan du med kommunikativ förmåga och struktur se till att mål, beslut och olika utvecklingsuppdrag genomförs och följs upp. På förvaltningen arbetar 180 medarbetare var av tre direktrapporterande områdeschefer. Förvaltningen svarar mot två nämnder, Idrotts- och fritidsnämnden och kultur- och demokratinämnden. Du är direkt underställd kommundirektören och ingår i den koncernövergripande ledningsgruppen där du förväntas ta en aktiv del i det koncernövergripande utvecklingsarbetet.
Vem söker vi?

• För att lyckas i rollen är du trygg i din chefsroll med erfarenhet av att leda medarbetare genom chefer.
• Vi tror att du redan har erfarenhet av att leda en förvaltning i kommunal verksamhet
• Erfarenhet att leda och samverka utifrån politiska beslut är ett krav
• Du har en för uppdraget relevant utbildning
• Du är en kommunikatör med mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Personliga egenskaper:

• Arbetet innebär förutom att leda enheten många kontaktytor där det krävs en stor portion socialkompetens och en vilja till samverkan över förvaltningarnas gränser.
• Du har ett genuint intresse för kultur, idrott och fritidsrelaterade frågor
• Du är en samhällsbyggare med ett driv och en vilja att bidra till utveckling
• Ditt intresse för ledarskapsfrågor är stort och du har en förmåga att utveckla och lyfta personal

Vi erbjuder dig

Ett utvecklade arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Du blir en del av samhällsutvecklingen i den expansiva fas Haninge befinner sig i. Du får möjlighet att påverka den livskvalité som innevånarna i Haninge upplever. Vi sitter centralt i trevliga och ljusa lokaler 20 minuter från T-centralen. Det finns goda möjligheter till parkering, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. Vi värnar om Din hälsa och erbjuder fri tillgång till gym i kommunhuset, friskvårdscheckar och givetvis att du arbetar i en rökfri miljö.


Välkommen med din ansökan
För att göra en formell ansökan, ansöker Du via ansökningslänken på Haninges kommun hemsida. Om du vill ha mer information och en konfidentiell första kontakt är du välkommen att kontakta SOURCE konsult Hanna Looström på 0709–374016 alt SOURCE researcher Elnaz Adilipour på 0731–550018.
Sista ansökningsdag: 2020-11-08
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ort: Haninge
Omfattning: Heltid