Helsingborg är staden för dig som vill något. Vi är alla olika. Vi har olika historia och lever olika liv. Vi har olika behov och olika önskemål. Vi vill olika saker. Men vi är också̊ lika. Vi delar samma nutid. Och vi bor i samma stad. Nu har vi samma framtid – Helsingborg har en gemensam långsiktig vision, Helsingborg 2035. En riktning mot framtiden som går ut på att Helsingborg år 2035 skall vara den pulserande, skapande, gemensamma, globala och balanserade staden. Visionen genomsyrar arbetet i stadens förvaltningar och bolag, och finns med som en ledstjärna i arbetet gentemot våra invånare och alla andra som på olika sätt har med Helsingborgs stad att göra. �

 

Fastighetsdirektör

Vår nuvarande fastighetsdirektör ska gå i pension och vi söker dig som vill ta över rollen. Fastighetsförvaltningen med sina 50 medarbetare ansvarar för förvaltning och utveckling av stadens ägda och bebyggda fastigheter och bostadsrätter. Fastighetsförvaltningen driver byggnadsprojekt och bistår övriga förvaltningar i lokalförsörjningsprocessen. Lokalerna ska vara ändamålsenliga och förvaltas med låg miljöbelastning och låga driftskostnader. Verksamheten drivs som en resultatenhet med ett långsiktigt hållbart tidsperspektiv och i konkurrens med andra aktörer. Lokalerna upplåts på affärsmässiga villkor med tydliga hyresavtal och med marknadsmässiga hyror. Fastighetsförvaltningen är en utpräglad beställarorganisation och har egen kompetens inom förvaltning, projektledning, lokalförsörjning, administration samt teknik, säkerhet och miljö. Tjänster därutöver upphandlas i konkurrens. Fastighetsförvaltningen förvaltar 270 lokalobjekt med en totalyta på 680 000 m2 samt 600 bostäder med en yta om 25 000 m2, med ett bokfört värde på totalt 4 500 mnkr. Vi omsätter 950 mnkr och investerar för 500 mnkr per år.

UPPDRAGET
Vi är en av Sveriges mest progressiva kommuner och som fastighetsdirektör hamnar du mitt i händelsernas centrum. Du är ansvarig för styrning och ledning av förvaltningen mot nämndens uppdrag, inriktning och mål. Helsingborgs stad har målbilden att vi år 2022 ska vara en av Europas mest innovativa städer och fastighetsförvaltningen Sveriges smartaste fastighetsutvecklare med fokus på effektiva verksamhetslokaler. Ditt uppdrag som fastighetsdirektör innebär att leda förvaltningen i den ständigt pågående utvecklingsprocessen tillsammans med kunniga, drivna och engagerade avdelningschefer, stab och övriga medarbetare. Tillsammans med avdelningscheferna ska fastighetsdirektören utöka samarbetet mellan avdelningarna samt utveckla gemensamma processer och moderna arbetssätt med fokus på att säkerställa framåtdriften i verksamheten. Rollen innebär också ett nära samarbete med både stadens fastighetsägare och privata aktörer. Fastighetsdirektören rapporterar direkt till stadsdirektör Palle Lundberg.

KVALIFIKATIONER
För att möta den starka tillväxten och fortsättningsvis vara en stad i framkant när det handlar om att erbjuda god service till stadens hyresgäster och invånare söker vi dig som triggas av utmaningen att ta nästa steg i karriären. Du har erfarenhet från ledande roller i komplexa organisationer, gedigen fastighetskompetens och förståelse för fastighetsekonomi. Vi ser också att du har en god förståelse för det politiska uppdraget eller erfarenhet av att arbeta mot en styrelse. Ditt ledarskap motiverar, engagerar och enar människor mot gemensamma mål. För att lyckas i rollen är det av stor betydelse att du har ett hållbart och långsiktigt ledarskap utifrån ett helhetsperspektiv. Du har god social kompetens och uppskattar nätverkande då tjänsten innebär samverkan med många olika kontaktytor. Förmåga att kombinera affärsmässighet med samhällsnytta efterfrågas i rollen. Som person är du prestigelös, lyhörd och samarbetsorienterad. Du är innovativ, modig och drivs av att utveckla dig själv och den verksamhet du leder till att bli ännu mer framgångsrik.

För att lyckas i rollen ser vi att du som söker har en relevant akademisk utbildning inom exempelvis ekonomi, bygg eller fastighet.


Övrig information
Sista ansökningsdag: Den 1 november
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträdesdatum: Efter överenskommelse
Varaktighet: Tillsvidare
Antal tjänster: 1

I denna rekrytering samarbetar Helsingborgs stad med SOURCE. Om du vill göra en förutsättningslös intresseanmälan för att i ett första steg diskutera tjänsten närmare, kan du göra detta via SOURCE hemsida eller kontakta Sofia Rasmusson, 070-508 03 28, sofia.rasmusson@source-executive.se eller Christine Perschon, christine.perschon@source-executive.se, 070-813 91 57.

Din ansökan ska ha inkommit till Helsinborgs stad senast den 1 november, Vi tillämpar löpande urval och du kan komma att bli kontaktad innan sista ansökningsdag. Ansök via Helsingborgs stads hemsida https://helsingborg.se/arbete/lediga-jobb-i-helsingborg-stad/


Kontaktpersoner:
Christina Andersson Saco
042-105240

Evert Blohmé, Saco
042-106065

Claes Hulthén, Vision
042-107365