Som kommunalt bostadsbolag ägs Familjebostäder av göteborgarna. Det innebär att vi sedan 1950 har ett uppdrag att bidra till Göteborgs utveckling. Ett bra boende är basen för en trygg och utvecklande tillvaro. För närvarande bor ca 35 000 göteborgare i någon av våra drygt 19 000 lägenheter, i en hyresrätt, ett bekvämt och bekymmersfritt boende, med hög grad av service. Vår verksamhet och förvaltning är hållbar genom att vi har stort fokus på människor, ekonomi och miljö.
Familjebostäder bildades 1950. Medarbetarna är idag ca 250 till antalet och bolagets kärnverksamhet är förvaltning av ca 19 000 lägenheter. Dessa finns inom de flesta av stadens områden. Från Hovås längst ned i söder till Eriksbo längst upp i norr. Huvudkontoret, med stöttande funktioner, ligger på Södra vägen. Omsättningen är ca 1,5 miljarder kronor.

 

VD

UPPDRAGET
Som VD för Familjebostäder blir du en del av den spännande utvecklingen inom Göteborgs Stad och Framtidenkoncernen, i vilken Familjebostäder ingår. Vår målbild är att vi skapar trivsamma livsmiljöer, tillsammans med allt fler göteborgare. Ditt uppdrag blir därför att leda bolaget vidare med fokus på nöjda hyresgäster, bra omhändertagande av våra fastigheter, trygga och trivsamma områden och inte minst ledarskap och medarbetarskap. Ett särskilt viktigt uppdrag är arbetet med att förverkliga Framtidenkoncernens strategi för utvecklingsområdena.

Som VD har du utifrån ägarens och styrelsens riktlinjer det övergripande ansvaret för att planera, leda och utveckla bolaget. Som stöd har du en ledningsgrupp med nio distrikts- och avdelningschefer och rapportering görs löpande till styrelse och koncernledning. Du ingår även i Förvaltnings AB Framtidens koncernledning. Läs mer om oss på http://www.familjebostader.se

VÅRA FÖRVÄNTNINGAR
Vi söker dig som har erfarenhet av exekutiv befattning i en större och organisation där du använt din affärsmässighet för att skapa en effektiv organisation och kultur. Du har relevant akademisk utbildning och goda kunskaper inom ekonomi och fastighetsområdet. Du kombinerar samhällsnytta med affärsnytta och ser det som en självklarhet att samverka med personal- och arbetstagarorganisationerna. Du har också god förmåga att agera och samverka inom ramen för Framtidenkoncernen samt med övriga bolag och förvaltningar i Göteborgs stad.
Som VD förväntas du ha god förmåga att verkställa i bolaget och inom staden fattade beslut. Du har förmåga att var saklig och opartisk, men inte heller rädd för att säga din mening. Som ledare har du erfarenhet av att ha lett förändringsarbete med inriktning mot innovation och utveckling med goda resultat. Du förväntas också ha en förståelse för allmännyttans särskilda roll i samhället samt förmåga att stimulera en välfungerande organisation. Du leder bolagets verksamhet utifrån Göteborgs Stads gemensamma riktlinjer, regler och förhållningssätt.
Erfarenhet från bostad- och/eller fastighetsbranschen är meriterande. Likaså erfarenhet av arbete och ledarskap inom offentlig förvaltning och/eller politiskt styrd organisation.

Som ledare är du inspirerande, engagerad, trygg, förtroendeingivande och har stor social kompetens. Du är visionär med ett tydligt och kommunikativt ledarskap. Du har hyresgäst- och medborgarfokus samt tror på människors lika värde och förmåga.

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning, avtal för förvaltnings- och bolagschefer i Göteborgs Stad
Tillträde efter överenskommelse

INTRESSEANMÄLAN
Formell ansökan till tjänsten registrerar du via http://www.offentligajobb.se senast den 2 oktober 2020. Vid denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE. Om du vill göra en konfidentiell och förutsättningslös intresseanmälan kan du göra detta via SOURCE hemsida http://www.source-executive.se. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Karin Rudhag 0704-140010, karin.rudhag@source-executive.se eller Jonna Ramm-Schmidt 0708-641334, jonna.ramm-schmidt@source-executive.fi