Region Halland är till för alla som bor och arbetar i Halland. Regionen har över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Regionen ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Deras vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och de har kommit en bra bit på vägen. Nu har du chans att följa med på regionens resa!

 

Områdeschef Hälsa och funktionsstöd

Förvaltningen Ambulans, diagnostik och hälsa är länsövergripande och omfattar cirka 1100 medarbetare. Utifrån Region Hallands vision "Bästa livsplatsen" verkar ambulans, diagnostik och hälsa för en god hälsa hos befolkningen. Medarbetarna är nyckeln till att bedriva en verksamhet med hög kvalitet. Utgångspunkten är alltid patienten och den halländske medborgaren.

Inom området Hälsa och funktionsstöd finns det hjälpmedelscentrum, habilitering, hörselvård, syncentral, tolkverksamhet för döva, Dako, kvinnohälsovård och ungdomsmottagning. Här arbetar cirka 420 medarbetare fördelade på 35 olika yrkeskategorier. Verksamheten har 4 verksamhetschefer och 16 avdelningschefer. Med hjälp av medarbetarnas spetskompetens ges samordnade och professionella insatser över hela länet.

Om arbetet
Som områdeschef ansvarar du för områdets samlade resultat avseende verksamhetsutveckling, samordning av resurser, utveckling och produktion, vilket innebär att du styr och leder verksamheten med fokus på resultat.

Genom ditt ledarskap arbetar du för att engagera och motivera chefer och medarbetare för att vidareutveckla verksamheten. Som områdeschef leder du verksamheten genom din ledningsgrupp som består av 4 verksamhetschefer och rapportera direkt till förvaltningschefen. I tjänsten ingår dessutom ett chefsansvar för kansliets medarbetare.

I uppdraget ingår att vara ansvarig tjänsteman mot en politisk nämnd, gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel. Du kommer att delta och bidra i nationella nätverksforum kring verksamhetsfrågor, framförallt inom området funktionshinder. I uppdraget ingår även att bereda ärenden för strategiskt ställningstagande.

Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp, Ambulans, diagnostik och hälsa.

Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.

Om dig
Vi söker dig som har för tjänsten relevant högskole- eller universitetsutbildning. Vi vill att du ska ha en dokumenterad ledarskapsutbildning och ska ha erfarenhet av att leda andra chefer. Erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande.

Du har ett tydligt ledarskap och erfarenhet av att leda i förändring. Du vågar stå för fattade beslut, egna och regiongemensamma, och har förmåga att analysera nuläge och förväntade effekter. Vidare ser du och tar ansvar för helheten, både inom den egna verksamheten och inom regionen. Du har en god strategisk förmåga och ett långsiktigt perspektiv.

Som person har du en god insikt i det egna beteendet och hur detta påverkar andra. Du behöver vara öppen för feedback och har modet att utvecklas samtidigt som du skapar teamkänsla, involverar och entusiasmerar dina medarbetare. Din kommunikation är tydligt och förståeligt i såväl grupp som i enskilda samtal och lyssnar aktivt på andra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Då arbetet innebär en del resor är det ett krav med körkort B.

Intervjuer är planerade att hållas:

2020-10-06, kl. 08:00 – 11:00
2020-10-07, kl. 13:00 – 17:00

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!
I denna rekrytering samarbetar Region Halland med oss på SOURCE Executive Recruitment. För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten, välkommen att kontakta Christine Perschon, 070-813 91 57, christine.perschon@source-executive.se.

Din ansökan ska ha inkommit till Region Halland senast den 24 september 2020 via http://www.regionhalland.se/jobb-och-karriar/lediga-jobb/?id=348445

 


CHRISTINE PERSCHON

RESEARCHER
  •  0708139157
  •  christine.perschon@source-executive.se