Norrtälje kommun är Stockholms läns största kommun till ytan. Här lever människor i skärgård, på landsbygd och i stad. Vi är 62 000 invånare som bor här, men på sommarhalvåret blir vi runt 180 000 personer tillsammans med alla sommargäster och turister. Norrtälje kommun är inne i ett expansivt skede och behovet av bostäder, skolor, äldreboenden ökar. Med en utmanade demografi och framtida kompetens-försörjningsbehov vill vi ligga i framkant som en av landets mest moderna och effektiva kommuner under devisen Global livsstil-Lokalt Liv Norrtälje kommun omsätter ca 3,2 miljarder kronor och har ca 1970 medarbetare varav ca 100 chefer som servar kommunens invånare och företagare.

 

Ekonomidirektör

Som Ekonomidirektör har du ansvaret för organisationens övergripande ekonomistyrning och finansiella verksamhet. Du ansvarar du för en avdelning med idag 21 medarbetare. Du har två direktrapporterande enhetschefer, en redovisningschef med ca 8 redovisningsekonomer samt en controllerchef med ca 9 controllers. Utöver dessa rapporterar en finanscontroller, en koncerncontroller samt en samordnare till ekonomidirektören. Uppdraget som ekonomidirektör innebär ett ansvar för att lägga budget, göra ekonomiska prognoser samt uppföljningar. Du ansvarar för att leda medarbetarna delvis via chefer. Du jobbar proaktivt och har det yttersta ansvaret för att ekonomiavdelningens arbete fungerar på ett effektivt sätt med fungerade rutiner och processer. Ekonomidirektören rapporterar till Kommundirektören och sitter i kommunens ledningsgrupp.

Eftersökta kvalifikationer
Vi söker dig som har:
• Högskoleutbildning inom ekonomi eller liknade relevant utbildning.
• Flerårig chefserfarenhet med ett dokumenterat gott ledarskap.
• Ett proaktivt synsätt och förmåga att jobba med verksamhets- och ekonomistyrning.
• Behärska svenska och engelska väl i tal och skrift

Du är en analytisk och strukturerad ledare med en god strategisk förmåga att se helheter och samband i en komplex miljö. Vidare är du en erfaren ledare som är van att arbeta i ledningsgrupp. Det är meriterande om du har erfarenhet av bolagsstyrning eller har jobbat nära en styrelse. Som person har du ett stort intresse samt en mycket god förståelse för ekonomiarbetet även om ditt uppdrag inte är på detaljnivå. För att lyckas i rollen är du som person mogen och trygg i ditt ledarskap, inger förtroende, bygger ditt ledarskap på öppenhet och tillit. Du är resultatorienterad och beslutsför och har förmåga att tydligt kommunicera de mål som ekonomiavdelningen har uppsatta. Du har en förmåga att utarbeta rutiner och processer och följer upp dessa internt. Du är samtidigt en god lyssnare och har förmåga att entusiasmera och hålla ihop personalgruppen och ta vara på den kompetens som finns. Du är engagerad och närvarande i ditt ledarskap. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder
Du möts av en kommun i stark tillväxt, där stad möter landsbygd, med stora möjligheter att kombinera den professionella rollen med hög livskvalitet och en berikande fritid. Som ekonomidirektör hos oss kommer du till en högt kompetent organisation med stor stolthet och engagemang för verksamheten.

Välkommen med din ansökan
För att göra en formell ansökan, ansöker Du via ansökningslänken nedan. Om du vill ha mer information och en konfidentiell första kontakt är du välkommen att kontakta Hanna Looström tel 0709–374016 Elnaz Adilipour tel 0731-550018 på SOURCE. Du kan även göra en intresseanmälan via SOURCE hemsida: http://www.source-executive.se.

Sista ansökningsdag: 2020-10-11

Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Ort: Norrtälje

Omfattning: Heltid

2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun. • Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder. • Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk. • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.