Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning och allt vårt överskott återinvesteras i verksamheten. Vi arbetar för att stötta och vårda människor med det mänskliga perspektivet i fokus. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper
människor i utsatta livssituationer. Ersta diakoni grundades 1851 och är idag en av Sveriges största aktörer inom idéburen bedriven vård och socialt arbete, det ger oss en unik position och en plattform att verka utifrån.

 

Ersta diakoni söker Områdeschef Äldreboende

OMRÅDE ÄLDREBOENDE
Ersta driver sex äldreboenden i egen regi: Ersta Mariahemmet, Ersta Hannahemmet, Ersta Sarahemmet och Ersta Lydiahemmet, samt profilboendet Näsby park Parkinsonboende. Ersta driver även Linnégården på entreprenad (på uppdrag av Östermalms stadsdelsnämnd). I januari 2021 öppnar vårt sjunde äldreboende, Juliahemmet och vi planerar att öppna två äldreboenden till inom en femårsperiod.

Våra moderna boenden präglas av hemkänsla, trygghet och en meningsfull vardag. I vår verksamhet för äldre och personer med exempelvis demenssjukdom är det självklart med fysisk rörelse och andra lustfyllda aktiviteter. Ersta äldreboende är en del av Ersta diakoni, Sveriges största icke vinstdrivande aktör inom vård och omsorg. Ersta äldreboende är en liten aktör med stor erfarenhet. Vi har drivit omsorg i mer än 140 år. Nu söker vi en områdeschef för äldreboende som ska leda och utveckla verksamheten och samtidigt bidra till ytterligare expansion.

UPPDRAGET
Som områdeschef ingår du i ledningsgruppen för Ersta Socialt arbete, du rapporterar direkt till socialchef. I dina huvudsakliga ansvarsområden ingår övergripande verksamhets- och personalansvar, strategisk kompetensförsörjning, budget- prognos- och uppföljningsarbete.

Exempel på centrala arbetsuppgifter:
• Leda och samordna äldreboendeverksamheten övergripande
• Leda och samordna verksamhetscheferna inom äldreboende
• Stödja arbetet att utveckla och implementera kvalitetssäkrade arbetssätt
• Säkerställa god samverkan med stödfunktioner t ex MAS, kvalitet, utveckling och HR
• Bidra till expansionen av verksamhetsområdet

VÅRA FÖRVÄNTNINGAR
• Erfarenhet från arbete med äldreboende krävs samt akademisk utbildning t ex sjuksköterska
• Flerårig linjechefserfarenhet och erfarenhet av att leda chefer.
• Starkt intresse av äldreomsorg och idéer om hur de äldre ska få en bra sista tid i livet.
• Utmärkt förmåga att styra mot mål, starkt driv och kvalitetsmedveten
• Hög personlig mognad och känslomässigt stabil. Trygg ledare med pedagogisk insikt, och utmärkt förmåga att samarbeta och kommunicera.

ERBJUDANDE
Vi kan erbjuda ett utvecklingsinriktat arbete där du får möjlighet att leda ett verksamhetsområde som står inför både utveckling och expansion. Inom Ersta diakoni finns kompetenta kollegor som gärna delar med sig av sin kunskap och erfarenheter. Inom Ersta diakoni ser vi gärna att du har en givande fritid och få möjlighet till att bibehålla din hälsa. Förutom de generella förmåner som gäller alla anställda på Ersta diakoni, kan du välja ett antal valfria förmåner som passar just dina behov och önskemål via vår Förmånsportal. Portalen ger dig erbjudanden och rabatter på en mängd olika tjänster och varor. Du får också 2000 kr i friskvårdbidrag när du arbetar heltid. Inom Ersta diakoni finns möjligheten till löneväxling.

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. I denna rekrytering samarbetar Ersta diakoni med SOURCE Executive Recruitment. För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Erik Asp 073-3523481, erik.asp@source-executive.se eller Linda Bellis 070-7839600, linda.bellis@source-executive.se. Sista ansökningsdatum är 2020-10-06.

Välkommen med din intresseanmälan!

 


ERIK ASP

  •  0733523481
  •  erik.asp@source-executive.se