Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb

 

Divisionschef Folktandvården

Folktandvården Dalarnas vision är att erbjuda Sveriges bästa tandvård med de stoltaste medarbetarna. Allt de gör präglas av värderingarna: "banbrytande, trygg och medveten". Inom Folktandvården i Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. I organisationen arbetar cirka 500 medarbetare med olika åldrar, bakgrund, kompetens och färdigheter inom en rad områden.

Folktandvården Dalarna erbjuder dig ett spännande arbete där du tillsammans din divisionschefskollega samt chefer och medarbetare inom din division bidrar till att forma framtidens tandvård i Dalarna.

UPPDRAGET
Som divisionschef kommer du in i ett förändringsskede och pågående omorganisation och har därför stor möjlighet att påverka utvecklingen. Du kommer framförallt att leda och utveckla din division för att optimera arbetssätt och ge medarbetarna rätt verktyg för att lyckas i sina roller. Du ansvarar för att säkra en kvalitativ och ekonomiskt uthållig verksamhet med fokus på patienternas förväntan och invånarnas tandhälsa. Som divisionschef Ingår du i Folktandvårdens ledningsgrupp och ansvarar för din divisions ledningsgrupp med ingående verksamhetschefer och biträdande verksamhetschefer. Du är en engagerad och coachande ledare, och med geografiskt utspridda verksamhetschefer bidrar du genom samarbete och samverkan till divisionens utveckling. Du leder och utvecklar verksamhetschefer och biträdande verksamhetschefer inom Folktandvården Dalarna, samt planerar och förankrar klinikernas verksamhet i divisionen.
Uppdraget som divisionschef innefattar även att företräda vårdgivaren Region Dalarna, Folktandvården internt och externt.

FÖRVÄNTNINGAR
Vi söker dig som är utbildad inom tandvård, personal, ekonomi, kommunikation, ledarskap och/eller annan erfarenhet som bedöms relevant. Kunskap om de lagar och förordningar som styr tandvården och då speciellt Folktandvården, samt goda IT-kunskaper efterfrågas.

Vi tror att du triggas av utmaningen i att komma in i ett skede där organisationen befinner sig i en förändringsresa, vågar kliva in och ta ansvar för att utifrån den kraft och gedigna kompetens som finns i organisationen driva utvecklingen framåt. Du är en trygg erfaren chef och ledare med strategiskt tänk och bakgrund från komplexa organisationer. Som ledare är du prestigelös, inkluderande, inspirerande och en god kommunikatör. Du har också god erfarenhet och kunskap inom ekonomi- arbetsmiljö- och personalfrågor, samt har dokumenterad erfarenhet från arbete med utvecklingsfrågor. Vi ser det som självklart att du är en innovativ, stabil, närvarande och handlingskraftig person som drivs av tanken att tillsammans med andra få vara med och påverka inom en stor organisation.
Rollen innebär såväl stort ansvar som utmaningar och vi kommer lägga stor vikt vid din dina personliga egenskaper

INTRESSEANMÄLAN
I denna rekrytering samarbetar Region Dalarna med oss på SOURCE. Din intresseanmälan gör du via länken nedan. Urval kommer att ske löpande därför vill vi ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 31 augusti 2020. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Sofia Rasmusson 070-508 03 28 sofia.rasmusson@source-executive.se.

Fackliga kontakter:
vision.falun@regiondalarna.se
ledarna.dalarna@regiondalarna.se
kansliet@tjanstetandlakarna.se
kansli@srat.se