Välkommen till oss i Hylte!
Vi är den lilla kommunen med de stora möjligheterna där våra medarbetares trygghet och utveckling alltid går hand i hand med organisationens vision.
Våra verksamheter karaktäriseras av korta beslutsvägar där du som medarbetare kan göra skillnad med ditt engagemang. Då vi arbetar med att leverera samhällsservice till våra invånare bidrar du inte bara till din egen utveckling utan även till samhällets utveckling i stort. Vi är stolta över vår kommuns verksamheter och dess drygt 1100 medarbetare.

Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

 

Kontorschef (Förvaltningschef) barn och ungdomskontoret

Barn- och ungdomskontoret i Hylte kommun är indelat i enheter med olika arbetsuppgifter.
Utbildning och barnomsorg
Inom rektors- och förskolechefsområdena bedrivs utbildning och barnomsorg. Kontoret ansvarar för grundskola, särskola. Barnomsorgen bedriver förskola och familjedaghem, samt fritidsverksamhet för skolbarn. Kulturskolan erbjuder undervisning i musik, film, bild och form.

UPPDRAGET
Som kontorschef (förvaltningschef) för barn- och utbildningskontoret ingår du i den kommunövergripande ledningsgruppen och förväntas där, tillsammans med dina kollegor ta en aktiv roll i samverkan med kommunens övriga kontor och bolag och därigenom på en övergripande nivå bidra till att utveckla Hylte kommun som helhet. På uppdrag av barn- och ungdomsnämnden arbetar du med att styra, leda och följa upp kontorets verksamheter så att de politiska målen uppnås. Du arbetar för att utveckla skolan och förskolan med fokus på undervisningens kvalitet i positiv riktning med omvärlden i synfältet och med fokus på framtiden. Uppdraget som kontorschef handlar om att långsiktigt fortsätta utveckla processer och gemensamma arbetssätt med fokus på att säkerställa en allt mer likvärdig undervisningskvalitet i kommunen.
Som kontorschef arbetar du för att bibehålla ekonomisk stabilitet och effektiv resursfördelning. Du motiveras av att få organisationen att samverka och få den att gå framåt samt skapa engagemang och energi.
I rollen ingår också att utveckla en kultur och ett arbetssätt som bygger på kommunens värdegrund.

FÖRVÄNTNINGAR
Vi söker dig som har bred kunskap och erfarenhet från förskola/skola samt erfarenhet från politiskt styrd verksamhet. Du har tidigare erfarenhet av att leda andra på ett framgångsrikt sätt. Genom din entusiasm och din drivkraft får du som ledare andra att växa. Du har strategisk förmåga, stort engagemang inom lärande och utbildning och du kan se dessa frågor ur ett långsiktigt perspektiv. Du har förmåga att verkställa mål och visioner och ett intresse för kvalitets- och utvecklingsarbete. God förståelse för ekonomi, erfarenhet av övergripande styrning och uppföljning utifrån ett större ekonomiskt ansvar efterfrågas i rollen. Genom din kommunikativa förmåga inger du förtroende och du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer med andra. Som person är du lyhörd, tydlig och prestigelös.
Vi söker dig som har relevant Högskoleutbildning med pedagogisk inriktning. Erfarenhet av fackliga förhandlingar är meriterande.
Din intresseanmälan gör du via länken nedan. Urval kommer att ske löpande därför vill vi ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 7 augusti 2020. Vid denna rekrytering samarbetar vi med Source. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Sofia Rasmusson 0705-080328 sofia.rasmusson@source-executive.se eller Christine Perschon, christine.perschon@source-executive.se, 070-813 91 57.