Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Regionens huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör de genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på regionens informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

 

Utvecklingsstrateg infrastruktur

till Regionala utvecklingsförvaltningen

Brinner du för samhällsutveckling och i synnerhet infrastrukturfrågor? Vill vara med och påverka hur Västmanland ska utvecklas som län? Tidigare infrastrukturstrateg på utvecklingsförvaltningen har gått vidare till nya utmaningar och de söker därför en ny arbetskamrat. Kanske är du den de söker?

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Arbetsuppgifter
Som utvecklingsstrateg med inriktning infrastruktur arbetar du på strategisk nivå med att upprätta den regionala transportinfrastrukturplanen och dess genomförande samt deltar i storregionalt samarbete inom infrastrukturområdet. I ditt arbete ser du infrastrukturplaneringen som ett medel för att uppnå en hållbar regional utveckling.

Exempel på arbetsuppgifter är:
• att leda arbetet med upprättandet och genomförandet av länets regionala transportinfrastrukturplan i nära dialog med länets kommuner
• att arbeta tillsammans med Trafikverket, kommuner, och regioner i kringliggande län för att identifiera brister och behov i infrastrukturen inom Västmanlands län
• att bedriva ett nära samarbete med kollektivtrafikförvaltningen inom Region Västmanland
• att delta i olika länsövergripande samarbeten kring infrastruktur och regionala utvecklingsfrågor

En god tillgänglighet både inom länet och till kringliggande städer är en avgörande faktor för en god regional utveckling. Det pågår en mängd viktiga arbeten inom området. Regionen arbetar just nu även med att ta fram en strukturbild för Västmanlands län. I mitten av juni fattas det beslut om en ny regional utvecklingsstrategi, RUS, för Västmanlands län. Här spelar infrastruktur­frågorna en viktig roll.

Ditt arbete kommer innebära en del resor, främst inom Mälardalen.

Om arbetsplatsen
Tjänsten är placerad på den Regionala utvecklingsförvaltningen inom verksamheten Samhällsutveckling som ansvarar för frågor kring infrastruktur, bredband och digitalisering. Verksamheten är nära kopplad till Region Västmanlands arbete med genomförandet av den regionala utvecklingsstrategin, RUS. De som arbetar här har breda kontaktytor i sina yrkesroller och samarbetar både med andra verksamheter inom Regionala utvecklingsförvaltningen, övriga delar av Region Västmanland, kommuner, regioner i närliggande län, politiker och statliga myndigheter. Du välkomnas av en öppen, nyfiken och kompetent arbetsgrupp med stor kompetens inom sina respektive områden.

Region Västmanland erbjuder dig:
• ett omväxlande och utmanade arbete där du kommer ha många givande och intressanta kontaktytor
• möjligheten att vara med och påverka hur Västmanland ska utvecklas som län
• en arbetsplats med starkt utvecklingsfokus

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildning, gärna med inriktning mot samhällsplanering, ingenjör, eller ekonomi, alternativt att har du förvärvat motsvarande kunskaper i arbetet. Du har en gedigen erfarenhet av arbete med utvecklingsfrågor på statlig, regional eller kommunal verksamhet, alternativt erfarenhet från relevant bransch. Vi ser också att du har kunskap om processledning. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med transportinfrastruktur, kollektivtrafikfrågor och tillgänglighetsfrågor. Likaså är det meriterande med erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation. Vi ser positivt på erfarenhet av projektledning och tidigare erfarenhet av samverkan mellan kommun, region och stat.

Som person har du förmågan att inspirera olika aktörer att dra åt samma håll för att uppnå gemensamma mål. Du är relationsskapande och har förmågan att upprätthålla relevanta nätverk och tar gärna en aktiv och drivande roll i dessa. Du har erfarenhet av att prata inför större och mindre grupper och trivs bra med det. Du är van att ta egna initiativ och självständigt planera och driva ditt eget arbete. Vi söker dig som tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på olika frågor.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 7 juni 2020, märk din ansökan med ref.nr: 20200332. Ansök via http://www.regionvastmanland.se/jobba-med-oss/. Det finns också möjlighet att visa intresse för tjänsten via oss på SOURCE genom att trycka på knappen för "Intresseanmälan" nedan.

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju.

I denna rekrytering samarbetar Region Västmanland med oss på SOURCE. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Christine Perschon, christine.perschon@source-executive.se, 070-813 91 57 eller Erik Asp, erik.asp@source-executive.se, 073-352 34 81.

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Ytterligare upplysningar om anställningen lämnas av:
Verksamhetschef, Simon Bölling, telefon 021-481 82 79

Facklig företrädare:
Vision Thomas Lund, telefon 021-17 61 79