Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Hos oss jobbar cirka 8 500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är regionens största arbetsgivare och en viktig del av Dalarnas utveckling.
Region Dalarna ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö. Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans jobbar vi för länets utveckling och ett hälsosammare Dalarna. Vi erbjuder ett betydelsefullt arbete i en engagerad och trygg organisation som följer människor genom hela livet.

 

Ekonomidirektör

Nu söker vi en Ekonomidirektör som vill bidra till Region Dalarnas fortsatta framdrift och i en nyckelposition påverka utvecklingen av den spännande fas vi befinner oss i. Som del av regionens ledningsgrupp kommer du få möjlighet att driva strategiskt viktiga frågor för en verksamhet i framkant.

Uppdraget
I rollen som Ekonomidirektör ansvarar du för en proaktiv ledning och vidareutveckling av det övergripande styrnings- och samordningsarbetet kring regionens ekonomi. Du är ett viktigt stöd till politisk- och tjänstemannaledning samt övriga verksamheter i organisationen. Du leder ekonomienheten, bestående av 4 underställda chefer med totalt omkring 80 medarbetare. Du rapporterar till regiondirektören, organisatoriskt ingår enheten i central förvaltning.
Ekonomienheten förvaltar och utvecklar effektiva ekonomiprocesser som grund för god ordning och reda i regionens ekonomi. En central uppgift för Ekonomidirektören är att säkerställa adekvata styrsystem, strukturer och policies för en fortsatt sund ekonomisk utveckling för Region Dalarna. Ekonomienheten ska också bidra till att utveckla och säkra god ekonomisk kompetens hos regionens ledning och medarbetare som i sin tur bidrar till mål om långsiktig hållbar ekonomi. Som Ekonomidirektör har du det yttersta ansvaret för att säkerställa att dessa mål uppfylls. Vi ser att det finns en stor potential i verksamheten och du kommer en ha en avgörande roll i att realisera detta.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har flerårig dokumenterat god erfarenhet av att leda och utveckla en ekonomifunktion i stor och komplex verksamhet. Du har mångårig erfarenhet som chef på indirekt nivå. För att lyckas i uppdraget tror vi att du har tidigare erfarenhet av att driva förändringsarbete på strategisk nivå. Vi ser det som meriterande om du har arbetat i politiskt styrd verksamhet.
Du har relevant högskoleutbildning, företrädesvis inom ekonomi. I egenskap av Ekonomidirektör kommer du ha ett stort antal kontakter internt i organisationen men även externt. Det är av största vikt att ditt ledarskap präglas av stabilitet, integritet samt helhetssyn. Du inger förtroende samt bygger relationer genom öppen kommunikation och ett tillitsfullt ledarskap. Vidare visar du på en god förmåga att omsätta politiska mål till såväl strategiska som övergripande operativa planer.
Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. För att långsiktigt trivas i uppdraget tror vi att du har ett genuint engagemang för omvärldsbevakning i relevanta frågor. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Din ansökan
I denna rekrytering samarbetar Region Dalarna med SOURCE Executive Recruitment
Om du vill ha mer information och en konfidentiell första kontakt kring tjänsten är du välkommen att kontakta Lisa Mastalir, 0727-232724, lisa.mastalir@source-executive.se eller Anna-Ida Hallberg, 070-777 96 55, anna-ida.hallberg@source-executive.se. Du kan även göra en intresseanmälan via SOURCE hemsida: http://www.source-executive.se

Vill du göra en formell ansökan till tjänsten registrerar du den via Region Dalarnas hemsida http://www.regiondalarna.se/en/jobb/lediga-jobb/

Sista ansökningsdag: 11 juni

Fackliga kontakter:
Ledarna, ledarna.dalarna@regiondalarna.se
Vision, vision.falun@regiondalarna.se
Kommunal, kommunal.centralt@regiondalarna.se
Vårdförbundet, info.dalarna@vardforbundet.se
SACO, saco.dalarna@regiondalarna.se

Om tjänsten
Befattning: Ekonomidirektör
Ort: Falun
Anställning: Tillsvidare
Från och med: Enligt överenskommelse
Antal tjänster: 1
Sysselsättningsgrad: 100%

 


LISA MASTALIR

SENIORKONSULT
  •  +46 (0)72 - 723 27 24
  •  lisa.mastalir@source-executive.se