AB Transitio är ett bolag vars huvudsakliga verksamhet är att anskaffa och förvalta järnvägsfordon för passagerartrafik åt sina ägare samt vara sakkunniga rådgivare till dem inom våra verksamhetsområden. Våra ägare är 20 regioner och landsting i Sverige. Vi har för närvarande 173 spårfordon i vår flotta som vi via hyresavtal hyr ut till våra ägare för användning i deras regionala tågtrafik.

Bolaget är inne i en expansiv och spännande period. Fler anskaffningsprojekt pågår för våra ägares räkning. Vår omsättning är ca 700 MSEK/år. Vi är ett bolag med idag 20 kompetenta och engagerade medarbetare som arbetar centralt i trevliga lokaler i Stockholm.
Mer information om företaget finns att läsa på http://www.transitio.se

 

Teknisk Direktör

AB Transitio söker

Teknisk Direktör

Kan du: leda högt kompetenta medarbetare i en tekniktung verksamhet med många intressenter?
Är du: affärsorienterad och erfaren inom teknik eller infrastruktur med intresse för hållbarhet och miljö?
Har du: samhällsintresse, engagemang för kollektivtrafik och erfarenhet av komplexa affärsförhandlingar i Sverige och gärna internationellt?

Vår nuvarande Tekniske Direktör blir VD för Transitio och vi söker nu hans efterträdare till rollen som Teknisk Direktör.
Transitio genomför bl.a. stora och komplexa upphandlingar i en spännande och teknikintensiv framtidsbransch samt ansvarar för förvaltning och finansiering av de järnvägsfordon som anskaffas och hyrs ut till våra uppdragsgivare. Som Teknisk Direktör hos Transitio kommer du att ha övergripande ansvar för teknikverksamheten; anskaffning, uthyrning och förvaltning av fordon. Du har budgetansvar och leder 12 medarbetare och rapporterar till VD. Befattningen är placerad i bolagets ledningsgrupp.

Ansvarsområden:
• Att driva och utveckla teknikverksamheten i enlighet med VD:s direktiv och övriga styrande dokument.
• Du har fullt ansvar för medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö, och du är ansvarig för budget, styrning och uppföljning inom ditt ansvarsområde.
• Du utvecklar proaktivt verksamhet och medarbetare, leder ned målbilder, omsätter i verksamhet och resultat.
• Du ansvarar för att relevanta lagkrav och regler för teknikverksamheten efterföljs
• Som projektsponsor ansvar du för att styra och stötta de strategiska viktiga och stora projekten
• Tillsammans med VD och ledning arbetar du med att utveckla och implementera strategier, policys, processer och riktlinjer för bolaget
• En viktig uppgift är att aktivt samverka med ägare/hyrestagare för ökad kundnöjdhet. Du kommer också att nätverka med aktörer inom den regionala kollektivtrafiken, leverantörer av varor och tjänster, myndigheter, branschorganisationer och andra viktiga nyckelaktörer inom kollektivtrafikbranschen.
• Du säkerställer att omvärldsbevakning samt framtidsspaning sker systematiskt
• I ditt uppdrag ingår också att företräda bolaget, såväl i svenska som internationella sammanhang.

Eftersökta erfarenheter och kompetenser:
• Relevant högskoleutbildning, civ ing el liknande
• Dokumenterad chefserfarenhet med ansvar för P/L, medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö. Goda ledaregenskaper, vana att leda högt kompetent personal
• Erfarenhet från tekniktung verksamhet. Gärna insikt i komplexa system, långa livscykler
• Stor affärsmässig och kommersiell förståelse, gedigen förhandlingsvana från svenska och helst även från internationella sammanhang
• Erfarenhet av konsultstyrning
• Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande
Utbildning inom ledarskap, projektledning, offentlig upphandling/LUF är ett plus. Erfarenhet från kollektivtrafikbranschen och dess marknadsförutsättningar är meriterande liksom erfarenhet från offentlig/kommunal verksamhet. Erfarenhet från kapitaltung verksamhet värdesätts. Har du arbetat med verksamhetsutveckling genom IT/digitalisering liksom framtagning av verksamhetsledningssystem är det uppskattade förmågor liksom erfarenhet av upphandling/LUF.

Personliga egenskaper och förmågor
• Självgående, initiativtagande samt driven av att utveckla verksamheten.
• Hög social kompetens, förtroendeskapande, prestigelös och erfaren i att hantera många olika kontakter.
• God analytisk förmåga samt ett strukturerat arbetssätt.
• Affärsmässighet, kan argumentera för en idé, förhandlar med framgång
• Mycket god samarbetsförmåga, skapar förutsättningar för utveckling, motiverar genom tillit och tydlighet.

Du är erfaren i att omvandla en målbild till verkställighet och skapar resultat. Du kan balansera intressen från många intressenter, jämka förväntningar men leder också med driv och proaktivitet. Du arbetat strukturerat och systematiskt, leder, planerar och följer upp med tydlighet, förutsägbarhet och beslutskraft. Du kan kombinera affärsmässighet med förståelse för målbilder i en politiskt styrd organisation. Att du har helhetssyn, sätter din roll och sakkompetens i ett större sammanhang och agerar utifrån en helhetssyn om Transitios verksamhet är en förutsättning för framgång i rollen.

Vi erbjuder
Du möts av ett välskött företag, i en bransch i stark tillväxt. Som Teknisk Direktör hos oss kommer du till en omväxlande och utvecklingsinriktad roll i en expansiv miljö med många verksamheter i framkant. Du välkomnas av en högt kompetent organisation med stor stolthet och engagemang för verksamhet och samhälle och du vill bidra till kundnytta för ägare, medborgare och resenärer.

Välkommen med din intresseanmälan
I den här rekryteringen samarbetar vi med SOURCE. För mer information och en konfidentiell första kontakt kring tjänsten är du välkommen att kontakta Ann Peyron tel 0708-78 42 26 eller Jonna Ramm Schmidt tel 070-864 13 34 på SOURCE. Du kan även göra en intresseanmälan via SOURCE hemsida: http://www.source-executive.se

Senast den
10 juni vill vi be om din intresseanmälan.

Frågor?
Välkommen att kontakta blivande VD Magnus von Bahr, mvb@transitio.se

 


ANN PEYRON

  •  0708784226
  •  ann.peyron@source-executive.se