Region Gävleborg har ansvar för områden som bidrar till den regionala utvecklingen i hela länet. Bland ansvarsområdena finns hälso- och sjukvård, folkhälsa, infrastruktur och kollektivtrafik, kompetens- och utbildningsfrågor, näringslivsutveckling, internationella frågor och kultur. Regionen arbetar för hög kvalitet, professionalism och effektiva tjänster till gagn för befolkningen. Med drygt 6000 anställda är hälso- och sjukvården i Region Gävleborg en av länets största arbetsgivare och en viktig aktör för utvecklingen av ett livskraftigt Gävleborg.

Region Gävleborgs ledarskapsstrategi grundas på samarbete och tillitsstyrning, med mandat att fatta beslut så nära verksamheterna som möjligt. De utgår ifrån målbilden ”Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient”, vilket innebär att de strävar efter att tillsammans underlätta patientens väg genom vården.

Under de kommande åren står Region Gävleborg i startgroparna för att utveckla hela hälso- och sjukvården mot en ökad närhet gentemot patienterna - ”God och nära vård i Gävleborg” - med hjälp av nya arbetssätt och nya tekniker. Regionen projekterar även för stora nybyggnationer av vårdenheter och sjukhus. Nu söker vi dig som vill arbeta som smittskyddsläkare i Region Gävleborg.

 

Smittskyddsläkare

Vi söker dig som vill leda och utveckla smittskyddsarbetet i Region Gävleborg. Arbetet som smittskyddsläkare är självständigt, du trivs med att bygga relationer och med att skapa förtroende både inom och utanför organisationen. Smittskyddsläkaren utgör en egen myndighet. Tjänsten tillsätts av Hälso-och sjukvårdsnämnden och du rapporterar till hälso-och sjukvårdsdirektören.

Smittskyddsläkarens arbetsuppgifter regleras i Smittskyddslagen och du ska skapa förutsättningar för ett optimalt smittskydd i regionen. Du arbetar i nära samarbete med infektionsverksamheten, vårdhygien och patientsäkerhetsenheten, samt i tät kontakt med hälso- och sjukvårdens övriga verksamhetsområden, men även med kommuner, regionala och nationella myndigheter. Du verkar som ambassadör för smittskyddsfrågor genom nätverkande och trivs med att vara synlig både i media och för allmänheten.

FÖRVÄNTNINGAR
Vi söker dig som är legitimerad läkare på specialist-/överläkarnivå inom infektionssjukdomar eller annan relevant specialitet med bred erfarenhet inom området. Vetenskaplig kompetens och erfarenhet av smittskyddsarbete är meriterande.

Du är förtroendeingivande, har erfarenhet av att strategiskt planera, koordinera och följa upp såväl pågående som nya övergripande initiativ. Du är en god pedagog och har förmåga att genom dialog och förankring med chefer och medarbetare driva arbete i samverkan framåt. Du skapar delaktighet och gott samarbetsklimat tillsammans med relevanta aktörer, samtidigt som du är rådgivande och konsultativ i alla typer av smittskyddsfrågor.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

ERBJUDANDE
Region Gävleborg erbjuder ett meningsfullt arbete i en spännande arbetsmiljö. Här finns goda utvecklings- och karriärmöjligheter och en bra miljö att leva och bo i. Du får möjlighet att arbeta i en dynamisk verksamhet med goda möjligheter till utveckling och forskning. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

INTRESSEANMÄLAN OCH ANSÖKAN
I denna rekrytering samarbetar Region Gävleborg med oss på SOURCE Executive Recruitment. För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten, ring eller skriv till Monica Landmark, 073-155 00 14, monica.landmark@source-executive.se eller Christine Perschon, 070-813 91 57, christine.perschon@source-executive.se

Vill du veta mer om tjänsten? Välkommen att kontakta hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Gävleborg, Göran Angergård, 026-15 51 40.

Du kan även göra en formell ansökan via Region Gävleborgs hemsida senast den 27 september 2020:
https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=9a168f58-21d7-42ea-96ac-0659336b31a2

FACKLIGA FÖRETRÄDARE
GHLF Ylva Björklund, 026-15 01 89