Målet för jämställdhetsarbetet i Sverige är att kvinnor och män ska ha samma makt och möjligheter att forma samhället och sina egna liv. Arbetet omfattar bland annat frågor om inflytande, ekonomi, hälsa, utbildning, arbete och kroppslig integritet. I grunden handlar
jämställdhetsarbetet om att omfördela makt och resurser för att uppnå målen.

Jämställdhetsmyndigheten, som inrättades den 1 januari 2018, ska säkerställa att regeringens jämställdhetspolitik får genomslag genom att bidra till ett effektivt genomförande av jämställdhetspolitiken. Myndighetens uppgift är att samordna, följa upp och på olika sätt ge stöd inom jämställdhetens områden.

 

Jämställdhetsmyndigheten söker chef för avdelningen analys och uppföljning

Vi befinner oss i ett spännande utvecklingsskede som en ung myndighet och behöver dig som tycker om att arbeta i en sådan organisation.

Nu söker vi en avdelningschef till avdelningen för analys och uppföljning.

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett arbete med stort eget ansvar i en miljö som befinner sig i ständig utveckling och med kollegor som alla har ett stort samhällsintresse och engagemang.

Avdelningen för analys och uppföljning ansvarar för myndighetens samlade arbete inom analys, uppföljning och statistik inom de sex jämställdhetspolitiska delmålen, samt för att systematiskt följa upp genomförda insatser inom området.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att leda verksamheten i enlighet med myndighetens fastställda planer och med fullgod kvalitet. Arbetsuppgifterna innefattar, förutom personalansvar för tretton medarbetare och ansvar för avdelningens budget, också strategisk planering, verksamhetsutveckling samt förändringsledning av avdelningens medarbetare och verksamhet. Inom uppdraget som avdelningschef ligger att säkerställa hög kvalitet samt metodologisk bredd i myndighetens analysarbete samt god samverkan med myndigheter, forskare och civilsamhället.

Avdelningen koordinerar myndighetens internationella åtaganden.

Avdelningschefen representerar Jämställdhetsmyndigheten externt i nationella och internationella sammanhang samt ingår i myndighetens ledningsgrupp.

Kvalifikationer
Relevant akademisk utbildning företrädesvis inom det samhällsvetenskapliga området.
• Flerårig erfarenhet av chefs- och ledarskap inom statlig myndighet på övergripande myndighetsnivå.
• Erfarenhet av personalansvar samt budget/budgetuppföljning,
• Erfarenhet av analysarbete med olika metodologiska ansatser.
• God kunskap om jämställdhet och jämställdhetspolitik.
• Erfarenhet av att omsätta strategier och komplexa mål till konkreta handlingsplaner.
• Mycket goda ledaregenskaper och förmåga att lyfta medarbetarna och skapa väl fungerande team och ett gott samverkansklimat.
• Mycket god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Chefsrollen är en förtroendeställning, som chef ska du vara en god företrädare för myndigheten samt en god förebild för medarbetare. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Du har en väl utvecklad förmåga till strategisk helhetssyn för myndighetens uppdrag som bidrar till prioriteringar och struktur. Det är också av stor vikt att du har en god analytisk förmåga, är lösningsorienterad samt finner rollen som chef och ledare utvecklande. Vi ser även att du har en kommunikativ förmåga, har lätt för att inkludera, bygga relationer och nätverk samt att utveckla samarbeten både internt och externt.

Meriterande är om du har
Erfarenhet av ledningsgruppsarbete på övergripande myndighetsnivå
• Erfarenhet av internationellt samarbete

Anställningsinformation
Tjänsten är placerad på Jämställdhetsmyndighetens kontor i Angered. Resor i tjänsten kan förekomma.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Jämställdhetsmyndigheten tillämpar provanställning.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 25 maj 2020. Du ansöker via Jämställdhetsmyndigheten http://www.jamstalldhetsmyndigheten.se/om-oss/jobba-hos-oss. Bifoga personligt brev och cv i din ansökan.

Jämställdhetsmyndigheten samarbetar med SOURCE i denna rekrytering, vid frågor om rekryteringen, välkommen att kontakta Karin Rudhag på tfn 070-414 00 10 eller Linda Bellis på tfn 070-783 96 00.

Praktisk information
Fackliga kontaktpersoner:
Saco-S Lars-Gunnar Engström 031–3929016
Lena Bjurving ST 031–3929053.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Jämställdhetsmyndigheten värnar om en rekrytering fri från diskriminering.