Välkommen till Region Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Vi söker nu en stabil och innovativ divisionschef som drivs av tanken att få vara med och påverka framtidens Hälso- och sjukvård inom en stor organisation.

Hälso- och sjukvården har de senaste månaderna ställts inför utmaningar som vi aldrig tidigare mött eller som ingen av oss kunde förutse. Vi kan stolt konstatera att vår organisation på mycket kort tid har åstadkommit stora förändringar och tack vare fantastiska insatser från alla våra medarbetare har vi ställt om verksamheten för att klara utmaningarna på bästa sätt, och det fortsätter vi med, varje dag. Det är en lärorik tid som visar att tillsammans är vi starka och att vi behöver varandra för att nå framgång.

Vill du vara med på vår resa mot en ny, ännu bättre, hälso- och sjukvård? Vi vill förstärka de goda erfarenheterna och lära oss av de dåliga, för att på lång sikt skapa de bästa förutsättningar för en ännu bättre Hälso- och sjukvård i Dalarna.


 

Divisionschef Kirurgi

UPPDRAGET
Du kommer framförallt att leda och utveckla din division för att optimera arbetssätt och ge medarbetarna rätt verktyg för att lyckas i sina roller. Tillsammans med dina divisionschefskollegor i ledningsgruppen tar ni ansvar för att hälso- och sjukvården uppfyller sitt givna uppdrag för patienterna med säkerhet, kvalitet och kostnadseffektivitet i samverkan med andra berörda verksamheter. I uppdraget ingår även samarbete med interna och externa vårdaktörer samt samverkan med fackliga organisationer.

Hälso- och sjukvården är indelad i fem divisioner; kirurgi, medicin, psykiatri, primärvård och medicinsk service. I division kirurgi samlas de opererande verksamheterna och divisionen har totalt ca 1600 anställda fördelat på 12 basenheter.

Vad kan Hälso- och sjukvården inom Region Dalarna erbjuda dig?
Som divisionschef får du möjligheten att leda en division med engagerade och kompetenta medarbetare som drivs av en stor vilja att hjälpa de patienter vi dagligen möter i arbetet.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete där du tillsammans med övriga divisionschefer kommer att forma framtidens hälso- och sjukvård i Dalarna.
Tillsammans med övriga divisionschefer samt chefer och medarbetare inom din division finns stora möjligheter och förväntningar på att du bidrar till sjukvårdens fortsatta positiva utveckling.

Anställningen är en tillsvidareanställning i grundprofessionen med ett chefsförordnande på fyra år.

Befattningen är placerad i Falun men innebär också resor framförallt till Mora där divisionen har verksamhet.

FÖRVÄNTNINGAR
Är det dig vi söker?
Rollen innebär såväl stort ansvar som utmaningar och vi kommer lägga stor vikt vid din dina personliga egenskaper. Vi tror att du triggas av utmaningen i att komma in i ett skede där organisationen befinner sig i en förändringsresa, vågar kliva in och ta ansvar för att utifrån den kraft och gedigna kompetens som finns i organisationen driva utvecklingen framåt. Du är en mycket erfaren chef och ledare med bakgrund från komplexa organisationer. Som ledare är du prestigelös och inspirerande, en god kommunikatör, och kan leda genom andra. Du har också god erfarenhet och kunskap inom ekonomi- arbetsmiljö- och personalfrågor samt har dokumenterad erfarenhet från arbete med utvecklingsfrågor.

Du har en relevant akademisk utbildning, kunskap och erfarenhet från hälso- och sjukvården samt gärna erfarenhet från arbete inom politiskt styrd organisation.

Vi ser det som självklart att du är en innovativ, stabil, närvarande och handlingskraftig person som drivs av tanken att tillsammans med andra få vara med och påverka inom en stor organisation. Du har förmåga att tänka i nya banor och är inte rädd att utmana traditioner.

I denna rekrytering samarbetar Region Dalarna med Source.
Din intresseanmälan gör du via länken nedan. Urval kommer att ske löpande därför vill vi ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 10 juni 2020. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Sofia Rasmusson 0705–080328 sofia.rasmusson@source-executive.se eller Sandra Waldnert 073-3688911 sandra.waldnert@source-executive.se.

Fackliga kontakter:
kommunal.centralt@regiondalarna.se
info.dalarna@vardforbundet.se
saco.dalarna@regiondalarna.se
ledarna.dalarna@regiondalarna.se
vision.falun@regiondalarna.se

Körkort:
B-körkort

Varaktighet/Arbetstid:
Heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Tillsvidare i grundprofessionen med ett förordnande på 4 år som Divisionschef

Lön:
Månadslön