Musikverket är ett center för kulturarv och kulturliv inom musik, teater, dans. Myndigheten samlar resurserna kring musikens kulturarv och ger stöd till musiklivet. Här finns unika arkiv med dokument, bilder och ljudinspelningar, en av världens största instrumentsamlingar, ett av Europas främsta musikbibliotek och studior i världsklass för elektronmusik. Musikverket är en statlig myndighet under kulturdepartementet. I Musikverket ingår Musikplattformen, Musik- och teaterbiblioteket, Svenskt visarkiv, Caprice Records, Elektronmusikstudion EMS och Scenkonstmuseet, samt Administrativa staben och Kommunikationsstaben. Läs gärna mer på musikverket.se

 

Musikverket söker två handläggare till Musikplattformen

Musikplattformen är den avdelning inom Musikverket som fördelar ekonomiskt stöd till nyskapande samarbetsprojekt inom det fria, professionella musiklivet. Musikplattformens uppdrag är även att arbeta med information och stöd till bidragssökande och verka som en kontaktförmedlande resurs för musiklivet. De arbetar för att främja konstnärlig mångfald, möten och för att projekten ska nå ut i nya sammanhang, nationellt och internationellt. Avdelningen består av tre befattningar som rapporterar till myndighetens administrativa chef.

UPPDRAGET
Som handläggare på Musikplattformen granskar du ansökningar från det fria musiklivet och förbereder dem för bedömning av Musikverkets konstnärliga råd som är tillsatt av regeringen. Du granskar redovisningar och handlägger projektförändringar, samt samverkar med det fria musiklivet och organisationer inom svensk musik. Under kortare perioder kan det bli aktuellt att utföra annat arbete inom myndigheten då arbetsbelastningen inom Musikplattformen varierar utifrån fas i ansökningsperioden.

DIN PROFIL
Vi söker dig som har intresse för, och kunskap om, svensk musik och musikområdets strukturer i Sverige. Det är meriterande med erfarenhet av arbete som handläggare, utredare, projektledare eller liknande, gärna i en offentligt styrd verksamhet. Du är lösningsorienterad och prestigelös, har integritet, god samarbetsförmåga och naturlig pondus. Du är flexibel och lyhörd samt delar den statliga värdegrunden. För att du ska passa in i tjänsten behöver du både vara bekväm med att arbeta i grupp men också med att arbeta självständigt. Till den ena tjänsten söker vi en mer erfaren profil som har förmågan att arbetsleda övriga medarbetare på Musikplattformen.

För att passa in i rollen som handläggare på Musikplattformen ställs krav på gott omdöme och initiativförmåga. Som person har du förmåga att strukturera och organisera ditt eget arbete i relation till avdelningens mål och verksamhet. Du uppskattar de många kontakter som funktionen innebär och har ett professionellt och serviceinriktat arbetssätt. Periodvis domineras arbetet av att granska ansökningshandlingar och du bör ha förmågan att fokusera på den arbetsuppgiften på ett kvalitativt och uthålligt sätt.

Rollen innefattar många kontakter, såväl externt som internt, på myndigheten och du behöver vara en god kommunikatör i tal och skrift. Engelsk språkfärdighet är ett krav och flera språkkunskaper är meriterande.

Musikverket är en arbetsplats som strävar efter lika rättigheter och möjligheter för alla och vill i så hög grad som möjligt spegla samhället som det ser ut.

KVALIFIKATIONER
• God kommunikatör i tal och skrift på svenska och engelska
• Intresse för, och kunskap om, musiklivets organisationer och samarbetsprojekt
• Vi ser det som meriterande om du har relevant akademisk utbildning, exempelvis inom musik, kultur eller statsvetenskap
• Erfarenhet av arbete som handläggare, utredare, projektledare eller liknande är meriterande
• Erfarenhet från arbete i politiskt styrd organisation är meriterande

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

ERBJUDANDE
Du är placerad i lokaler på Sibyllegatan i centrala Stockholm. På Musikverket finns en kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet för musiklivet och samhället i stort.

Musikverket är en statlig myndighet, det innebär att du får goda förmåner genom kollektivavtal, generös semester och bra tjänstepension. Du får även flextid och möjlighet till kompetensutveckling.

Arbetstid/varaktighet
Heltid. Tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

ANSÖKAN
I den här rekryteringen samarbetar Musikverket med oss på SOURCE Executive Recruitment. För frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Christine Perschon, christine.perschon@source-executive.se, 070-813 91 57
Välkommen med din ansökan till Musikverket senast den 7 april 2020. Du ansöker via: https://musikverket.se/lediga-tjanster/

Fackliga företrädare
SACO, Emma Emanuelsson, 08-519 567 14
ST, Aleksander Dybowski, 08-519 554 52