Vi får samhället att fungera för människor på väg, på räls, i luften och på sjön. Vårt uppdrag är viktigt och har betydelse i vardagen – både för privatpersoner och företag. Vi är en arbetsplats där våra olika kompetenser samarbetar för att utveckla vår verksamhet.

Hos oss tar vi ansvar, behandlar alla på ett bra sätt och har respekt för olikheter. Som medarbetare bidrar du till en hållbar framtid.

 

Ekonomidirektör

Ditt framtida arbete
Avdelning Ekonomi ansvarar för styrning och samordning av myndighetens ekonomiska frågor. Det innefattar ekonomisk styrning, den finansiella uppföljningen och rapporteringen samt myndighetens avgiftsfrågor. Avdelningen ansvarar också för styrning och samordning av myndighetens riskhantering, inköp och lokalfrågor.

Avdelning Ekonomi har ca 44 medarbetare, är uppdelad på 3 enheter och finns på 3 olika orter i landet. Enheterna är controller-, inköps- och lokalförsörjningsenheten.

Du är en del av Transportstyrelsens ledning och arbetar nära generaldirektören. Du leder arbetet på avdelning Ekonomi vilket innefattar personal-, budget- och resultatansvar för avdelningen. I tjänsten ingår resor inom Sverige.

Dina framtida arbetsuppgifter
Som ekonomidirektör ansvarar du för verksamheten inom din avdelning. Du leder avdelningens ledningsgrupparbete utifrån att bidra till att både den egna verksamheten och Transportstyrelsen utvecklas på ett positivt sätt inom ramen för vårt uppdrag med medborgare och näringsliv i fokus. Du företräder arbetsgivaren och ansvarar för att skapa goda förutsättningar och en god arbetsmiljö för avdelningens medarbetare.

Rollen innebär att du har ett övergripande ansvar för att leda arbetet med myndighetens ekonomistyrning. Du verkar för en god ekonomisk hushållning och förvaltar myndighetens finanser på effektivaste sätt.

Du behöver ha bred förståelse för och kunna föra dialog med verksamhet och medarbetare om myndighetens uppdrag. Det är viktigt att ha ett kundorienterat perspektiv där man samverkar brett mellan myndighetens nio avdelningar.

Som person är du trygg i arbetsgivarrollen och kan inkludera de värderingar som följer statlig verksamhet som kompass i ledarskapet. Du är en trygg ledare som skapar delaktighet och engagemang för att uppnå gemensamma mål. För det krävs personlig mognad och kreativitet.

Det är också viktigt att vara drivande och initiativtagande för att fortsätta att utveckla en proaktivitet i ekonomifunktionen som stöd för hela Transportstyrelsens verksamhet. Dessutom bör du vara strukturerad, ha kompetens att förstå de fackmässiga aspekterna, samt en god ekonomisk medvetenhet.

Du företräder verksamheten i olika sammanhang och förväntas vara ett föredöme i din yrkesroll. Du har lätt för att ta kontakt, skapa och behålla förtroendefulla relationer både inom Transportstyrelsen och med intressenter utanför myndigheten.

Du måste ha
en för verksamheten relevant akademisk utbildning med inriktning ekonomi, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
erfarenhet av att leda en motsvarande verksamhet
dokumenterad omfattande ledarerfarenhet från offentlig verksamhet,
erfarenhet av att arbeta i ledningsgrupp
vana från resultatstyrda organisationer, att sätta upp mål och följa upp dem
dokumenterad erfarenhet av att leda en verksamhet under förändring inom en större komplex organisation vana att leda chefer på underliggande nivå.
Det är meriterande om du också har god erfarenhet av och kunskap om arbete med statlig redovisning liksom erfarenhet av transportsektorn.

Vi vill att du
är mål- och resultatorienterad
är drivande i förändringsarbete och har förmåga till helhetssyn avseende myndighetsuppdrag
är strategisk, strukturerad och analytisk i ditt arbetssätt
har god förmåga att fatta beslut
är lyhörd, har en god kommunikativ förmåga och vågar ta diskussion för verksamhetens bästa
har lätt för att ta kontakter, skapa och behålla goda relationer både inom Transportstyrelsen och utanför myndigheten
har god förmåga att skapa engagemang hos medarbetarna
har öppet sinne, nyfikenhet och vilja att utveckla och utvecklas i takt med verksamhetens förändring.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Mer information
Anställningen är tillsvidare med ett tidsbegränsat chefsförordnande med placering i Norrköping. Vi tillämpar normalt provanställning.

Eftersom du kan komma att arbeta med säkerhetsklassad information kommer vi att göra en säkerhetsprövning på dig innan du får anställning.

Om du har frågor eller vill ha ytterligare information om tjänsten och rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Minna Aspnäs, 070-735 20 23, minna.aspnas@source-executive.se,rekryteringskonsult Erik Asp, 073-352 34 81, erik.asp@source-executive.se eller researcher Zara Nilsson, 073-335 57 69, zara.nilsson@source-executive.se

Du är även välkommen att kontakta generaldirektör Jonas Bjelfvenstam genom GD-sekreterare Maria del Rocío Martinez på 010-495 59 83 eller jonas.bjelfvenstam@transportstyrelsen.se

Saco, Lina Jönsson och ST, Anna Malmborg nås via vår växel 0771-503 503.

Välkommen med din intresseanmälan
I samband med denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE. Lämna din intresseanmälan på Source hemsida http://www.source-executive.se senast den 2 mars 2020.

Vi vill inte att annonsörer och bemanningsföretag kontaktar oss.

Välkommen att bli vår nya kollega!