Centrum för AMP är en ideell förening för att främja etablering, utveckling och spridning av Affärs- och MedborgarPlats-modellen (AMP) i Sverige. Centrumets uppgift är att samla den kunskap och erfarenhet som finns såväl i Sverige som internationellt om hur man skapar säkra och trygga platser i närmiljön och att utveckla sådan kunskap för svenska förhållanden. Centrumet ska också vara behjälpligt med konkreta råd och tips för de aktörer, både offentliga och privata, som vill inleda ett AMP-arbete. AMP-modellen har utvecklats av Trygghetskommissionen. Branschorganisationerna Svensk Försäkring och Svensk Handel samt de fyra fastighetsbolagen AMF Fastigheter, Atrium Ljungberg, Humlegården Fastigheter och Vasakronan har bildat Centrum för AMP.

 

Platsutvecklare

Vill du göra skillnad?
Centrum för AMP söker en platsutvecklare

UPPDRAGET
Här är en unik chans för dig som vill axla en nyinrättad tjänst i en kontext som genomsyras av ett stort samhällsengagemang. En av grundtankarna i Centrum för AMP:s verksamhet är att det genom att aktivera allmänna platser går att skapa mer trivsamma, attraktivare och tryggare närmiljöer för människor att vistas i. Internationellt har man inom placemaking tagit fram en modell som kallas för The Power of 10. Modellen har sin grund i tanken att platser blomstrar när de som använder platsen har många olika anledningar till att vara där. Det offentliga rummet används för att skapa platser som tillför ett mervärde i stadsmiljön och där människor vill uppehålla sig.

Initialt kommer Centrum för AMP:s uppgift vara att utgå från den kunskap och erfarenhet som finns, såväl i Sverige som internationellt, om hur man genom att aktivera offentliga platser skapar säkra och trygga miljöer. Med hjälp av ett antal pilotprojekt i form av lokala AMP:s kommer kunskapen om vad som fungerar bäst för svenska förhållanden att byggas upp. Som platsutvecklare är din uppgift att hjälpa till i uppstarten av piloterna genom att bidra med idéer, nätverk och utveckla arbetsmetoder. Du kommer att samordna arbetet kring placemaking för de aktörer som vill inleda ett AMP-arbete. Det är viktigt att det finns en stor bredd i utbudet på platsen grundat i platsens unika förutsättningar och de olika människor som verkar där. Huvudfokus ligger på att aktivera platsen, inte på dess utformning, ibland kan dock platsens utformning behöva utvecklas för att stödja aktiviteterna på ett bättre sätt.

För att lyckas i rollen är du självgående, initiativrik och har en förmåga att anpassa dig efter olika förutsättningar då behoven hos aktörerna kan se väldigt olika ut. Ditt uppdrag innebär många spännande kontaktytor både i den offentliga och privata sektorn. Det är en kreativ roll som passar dig med stort eget driv och som brinner för samhällsnytta.
Centrumet befinner sig i en spännande fas där Du kan vara med och påverka arbetet och utforma rollen. Du kommer rapportera till centrumets VD, Sara Eriksdotter Bjurström.
Centrum för AMP sitter centralt i ljusa lokaler med härlig utsikt över Stockholms city.

KVALIFIKATIONER
• Vi söker dig som har en akademisk examen som är relevant för uppdraget
• Du har flera års erfarenhet av att utveckla och aktivera platser genom stadsutveckling eller affärsutveckling inom fastighetsbranschen eller liknande
• Du är bekant med och har förståelse för begrepp inom platsutveckling som BID och placemaking
• Mycket goda kunskapar i både engelska och svenska i tal och skrift är ett krav
• Du är van att arbeta med flera projekt samtidigt och att arbeta med projekt där både evidensbaserad kunskap och lokalt förankrad dialog är viktiga förutsättningar för att skapa värde

PERSONLIGA EGENSKAPER
Som person är du trygg och stabil samt bekväm med att kommunicera med människor i olika sammanhang. Du är van vid och trivs med att arbeta i en högpresterande miljö och i en verksamhet som är under utveckling. För att lyckas i rollen bör du ha ett stort intresse för samhällsnytta och en vilja att bidra till den genom att aktivera platser. Då Centrum för AMP är i början av en utvecklingsfas bör du se ett mervärde i att få vara med i ett tidigt skede och skapa rutiner, strukturer och processer. Här finns stora möjligheter för Dig att sätta Din prägel på arbetet och rollen.

ARBETSTID/VARAKTIGHET
Tjänsten som platsutvecklare är en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Lön och övriga villkor enligt individuell överenskommelse

INTRESSEANMÄLAN
Lämna din intresseanmälan via länken nedan senast den 10 oktober. Har du frågor är du välkommen att kontakta Hanna Looström 070 937 40 16, hanna.loostrom@source-executive.se