Centrum för AMP är en ideell förening för att främja etablering, utveckling och spridning av Affärs- och MedborgarPlats-modellen (AMP) i Sverige. Centrumets uppgift är att samla den kunskap och erfarenhet som finns såväl i Sverige som internationellt om hur man skapar säkra och trygga platser i närmiljön och att utveckla sådan kunskap för svenska förhållanden. Centrumet ska också vara behjälpligt med konkreta råd och tips för de aktörer, både offentliga och privata, som vill inleda ett AMP-arbete. AMP-modellen har utvecklats av Trygghetskommissionen. Branschorganisationerna Svensk Försäkring och Svensk Handel samt de fyra fastighetsbolagen AMF Fastigheter, Atrium Ljungberg, Humlegården Fastigheter och Vasakronan har bildat Centrum för AMP.

 

Jurist

Vill du bidra till ett tryggare samhälle?

UPPDRAGET
Centrum för AMP söker en jurist med inriktning mot fastighetsrätt. Tjänsten passar dig som är redo för en ny spännande utmaning, som vill utvecklas i en nyinrättad tjänst där du får vara med och öka tryggheten i samhället. En av grundtankarna i centrumets verksamhet är att det genom att aktivera allmänna platser går att skapa mer trivsamma, attraktivare och tryggare miljöer. Som Centrum för AMPs jurist får du möjlighet att hitta sätt att ge lokala AMP:s rätt förutsättningar för att kunna förändra offentliga platser. Inledningsvis kommer en av dina huvudsakliga uppgifter vara att utifrån rådande lagstiftning utveckla och utforma förutsättningarna för det inflytande över allmänna platser som enligt AMP-modellen krävs för ett framgångsrikt arbete. En annan viktig uppgift är att vara rådgivande och ge juridiskt stöd till de parter som vill starta och utveckla lokala AMP:s.

Dina främsta arbetsuppgifter är att ta fram underlag och avtal för att möjliggöra bildandet av lokala AMP:s. Du ska också fungera som rådgivare kring fastighetsjuridiska frågor till olika aktörer kring AMP:s verksamhet. Kunskap om och intresse för fastighetsrätt samt förvaltningsrätt är avgörande för att lyckas i detta uppdrag. Uppdraget förutsätter att du tycker om att skriva, att du är kreativ och skicklig på att tolka och finna möjligheter i lagrummen för att möjliggöra AMP:s arbete. Centrumet befinner sig i en spännande fas där du har stora möjligheter att påverka och utforma rollen. Du kommer rapportera till centrumets VD, Sara Eriksdotter Bjurström. Centrum för AMP sitter centralt i ljusa lokaler med härlig utsikt över Stockholms city.

KVALIFIKATIONER
• Vi söker dig som har en juristexamen eller annan för uppdraget relevant utbildning
• Du har flera års erfarenhet av fastighetsjuridik och förvaltningsrätt
• Du är bekant med och har förståelse för begrepp som BID och platsutveckling
• Du har stor erfarenhet av att arbeta fram olika typer av avtal
• Det är meriterande om du har haft en rådgivare roll
• Mycket goda kunskapar i både engelska och svenska i både tal och skrift är ett krav

PERSONLIGA EGENSKAPER
Som person är du trygg och stabil samt bekväm med att kommunicera med människor i olika sammanhang. Du är van vid och trivs med att arbeta i en högpresterande miljö och i en verksamhet som är under utveckling. Du är analytisk och kreativ i ditt tankesätt och har ett öga för detaljer. För att lyckas i rollen bör du ha ett stort intresse för samhällsnytta och att vilja bidra till den genom att aktivera platser. Då Centrum för AMP är i början av en utvecklingsfas så bör du se ett mervärde i att få vara med i ett tidigt skede och skapa rutiner, strukturer och processer. Här finns stora möjligheter för dig att sätta din prägel på arbetet och rollen.

ARBETSTID/VARAKTIGHET
Tjänsten som jurist med inriktning mot fastighetsrätt är en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Lön och övriga villkor enligt individuell överenskommelse.

INTRESSEANMÄLAN
Lämna din intresseanmälan via länken nedan senast den 11 juni. Har du frågor är du välkommen att kontakta Hanna Looström,
070 937 40 16, hanna.loostrom@source-executive.se.