Norrtälje kommun är Stockholms läns största kommun till ytan. Här lever människor i skärgård, på landsbygd och i stad. Kommunen har 62 000 permanentboende invånare, men på sommarhalvåret blir invånarantalet runt 180 000 personer tillsammans med alla sommargäster och turister. Norrtälje kommun är inne i ett expansivt skede och behovet av bostäder, skolor, äldreboenden ökar. Norrtäljes kommunala fastighetsbolag, Roslagsbostäder, har en viktig uppgift att möta behoven och ge kommunens innevånare en plats att bo. I dag har Roslagsbostäder 2300 lägenheter och tar fram ytterligare detaljplaner för ca 400 fler lägenheter. Roslagsbostäder vill inte bara ge kommunens invånare en plats att bo. De vill i det här samhället skapa en plats att kalla hemma. Ett hem för alla människor. Ett hem att längta till.

 

VD Roslagsbostäder

Roslagsbostäder befinner sig i en omfattande förändringsfas och söker en VD som brinner för förändringsledning. En stor fördel är om du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med övergång till en processtyrd verksamhetsledning. Att etablera nya, men framför allt implementera de processer som tagits fram, kommer bli en av de viktigaste uppgifterna. Organisationens förändringsarbete i sig ställer stora krav på en stabil ledning där av är ett dokumenterat gott ledarskap avgörande för att lyckas i rollen.

På Roslagsbostäder arbetar 45 anställda uppdelade på en Förvaltningsavdelning, Bygg och Teknikavdelning, Uthyrnings- och Serviceavdelning samt i Staben.

Eftersökta kvalifikationer

• Relevant akademisk utbildning
• Värdebaserat ledarskap
• För att lyckas i rollen har du ett dokumenterat affärsmannaskap
• Erfarenhet av att framgångsrikt leda och driva förändring och utveckling av såväl verksamhet som organisation
• Erfarenhet av arbete med processbaserade verksamhetssystem
• Behärska svenska och engelska väl i tal och skrift

Meriterande erfarenheter

• Fastighetsekonomi
• Upphandling entreprenader
• Detaljplanarbete
• Arbete i politikerstyrd organisation

Vi lägger stor vikt vid din personlighet för denna ledande roll. Du bör ha en mycket god förmåga att hantera olika människor och har ett förtroendeingivande ledarskap. Ditt genuina engagemang och intresse för bostadsfrågan och utvecklingen i kommunen är viktigt för verksamheten och för din förmåga att kunna inspirera medarbetarna i det dagliga arbetet. Du kommer leda en motiverad och engagerad personalgrupp, du arbetar i en kommun med stark tillväxt och med en underbar natur och skärgård runt knuten.

Ansökan/intresseanmälan
I den här rekryteringen samarbetar Roslagsbostäder och Norrtälje kommun med oss på SOURCE. För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten är du välkommen att kontakta Christine Perschon, christine.perschon@source-executive.se, 070-813 91 57 eller Hanna Looström, hanna.loostrom@source-executive.se, 070-937 40 16 hos oss på SOURCE. Du kan även göra en konfidentiell intresseanmälan via knappen nedan.

Välkommen med din ansökan till Norrtälje kommun senast den 29 februari 2020 via http://www.norrtalje.se/info/jobb-och-foretag/jobba-hos-oss/lediga-jobb/lediga-jobb/roslagsbostader-soker-ny-vd/