Haninge ligger strax söder om Stockholm. Med drygt 90 000 invånare är Haninge en av de största kommunerna i Stockholms län. Här finns en fantastisk skärgård med kända öar som Utö, Kymmendö och Huvudskär, men Haninge är inte bara skärgård. Tyresta nationalpark och ett stort antal naturreservat erbjuder stora möjligheter till fritidsaktiviteter i naturen. Ett aktivt arbete med stadsutveckling pågår i Haninge, målet är bland annat att bygga 750 nya bostäder per år.

 

Utvecklingsinriktad Planchef

Stadsbyggnadsförvaltningen, Planavdelningen

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommunens historia. Kommunen bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på Haninges resa.

Har du ett brinnande intresse för utveckling och stadsbyggnad så finns ditt nästa jobb i Haninge kommun!

BEFATTNING
Planavdelningen är en av sex avdelningar på stadsbyggnadsförvaltningen och ansvarar för kommunens detaljplaner samt deltar i arbetet med översiktsplanering och olika utvecklingsprogram. Planavdelningen är indelad i tre enheter och består totalt av 19 medarbetare varav tre enhetschefer.

Som planchef har du det övergripande ansvaret för avdelningen med tre direktrapporterande enhetschefer och du leder planavdelningens ledningsgrupp. Förvaltningen har också en stadsarkitekt, direkt underställd förvaltningschefen, som ett stöd i planavdelningens arbete. Planchefen rapporterar till förvaltningschefen och ingår i dennes ledningsgrupp.

UPPDRAGET
I rollen som planchef tar du initiativ till nya stadsutvecklingsidéer och långsiktiga visioner samt tar aktiv del i Haninges utveckling som regional stadskärna. Planchefen har en nyckelroll i kommunens stadsutvecklingsprocess och deltar i en rad olika interna och externa projekt. Kontinuerlig samverkan bedrivs mellan förvaltningens samtliga avdelningar och avdelningen för samhällsutveckling inom kommunstyrelseförvaltningen som hanterar strategiska planerings-, mark- och exploateringsfrågor.

I rollen förväntas du med god kvalitet fortsatt utveckla, effektivisera och följa upp planprocessen, men också arbeta med att driva projekt tillsammans med medarbetarna och verka för avdelningens kompetensutveckling. Du föredrar ärenden i stadsbyggnadsnämnden och deltar i utskottsmöten samt annan samverkan med förtroendevalda.

DIN PROFIL
Vi söker dig som är en trygg och kommunikativ ledare. Vi tror att du är kompetent inom strategiskt utvecklingsarbete och förändringsledning. Du är en prestigelös person med god självinsikt, vilket speglas i ditt ledarskap. Du är en ledare som entusiasmerar och inspirerar dina medarbetare och drivs av att utveckla personal och verksamhet, med en förmåga att ta till vara på och lyfta avdelningens kompetens.

Andra viktiga egenskaper som behövs för att lyckas i rollen är att du är initiativtagande och flexibel. Du är en tydlig kommunikatör med förmåga att bygga relationer och samverka. Du har förmåga att se helhet och vi tror att du är nyfiken och kreativ för att hitta nya lösningar. Du är målinriktad och leveranssäker, arbetar självständigt och strukturerat och du fattar beslut utifrån ett koncernperspektiv.

KVALIFIKATIONER
• Adekvat akademisk utbildning inom samhällsbyggnad, arkitektur eller motsvarande och flerårig erfarenhet av arbete med samhällsbyggnadsfrågor.
• Rollen kräver erfarenhet av att leda en avdelning eller enhet inom samhällsbyggnadssegmentet med ansvar för ekonomi, personal och verksamhet. Vi ser det som meriterande om du tidigare haft chefsposition där du lett genom andra chefer.
• Du har gedigen kunskap om PBL och planprocessen.
• Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation och arbete med planeringsprocessen.
• B-körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

ERBJUDANDE
Kommunen arbetar just nu med många spännande projekt, som att utveckla Haninges stadskärna, centrumomvandling i Jordbro och Västerhaninge, liksom företagsparken Albyberg. Det finns ett stort intresse för att bygga och planlägga i kommunen och det finns ambitiösa planer på bostads- och stadsutveckling.

Genom att arbeta i Stockholms läns sjätte största kommun, tillika utpekad som regional stadskärna i RUFS, får du möjlighet att bidra till både kommunens, Södertörns och hela Stockholmsregionens kraftfulla utveckling.

Arbetstid/varaktighet
Heltid. Tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

ANSÖKAN
I den här rekryteringen samarbetar Haninge kommun med oss på SOURCE Executive Recruitment. För en inledande konfidentiell dialog är du välkommen att kontakta Christine Perschon, christine.perschon@source-executive.se, 070-813 91 57 eller Sandra Waldnert, sandra.waldnert@source-executive.se, 073-368 89 11.

Välkommen med din ansökan till Haninge kommun senast den 8 mars 2020 via http://www.haninge.se/naringsliv-och-arbete/jobba-hos-oss/lediga-jobb-i-kommunen/utvecklingsinriktad-planchef-/ Du kan även göra en konfidentiell intresseanmälan till oss på SOURCE via knappen nedan.