Alingsås Energi är en kommunägd energikoncern med verksamheterna elhandel,
elproduktion, elnät, värme och fibernät. Verksamheterna bedrivs i två bolag,
moderbolaget Alingsås Energi Nät AB och dotterbolaget Alingsås Energi AB. Alingsås Energi är en konkurrenskraftig och pålitlig leverantör av energi- och infrastrukturtjänster med tydligt fokus på helheten för kunden och på energieffektiva och klimatsmarta lösningar. Vi vill vara delaktiga i utvecklingen av det hållbara samhället och arbetar långsiktigt och målmedvetet för att minska resursförbrukningen. Läs mer på http://www.alingsasenergi.se

 

VD

UPPDRAGET
Som offentligt ägt bolag har Alingsås Energi två delar i sitt uppdrag; att driva affären energi- och infrastrukturtjänster i Alingsås samt bidra till Alingsås utveckling i stort.
Som VD kommer du att ha det yttersta ansvaret för att genom ditt ledarskap utveckla och optimera bolaget till en konkurrenskraftig, samhällsnyttig och affärsmässig aktör på den publika marknaden.

Ditt uppdrag som VD innefattar att fortsatt driva bolagets omställning mot mer förnyelsebar energi i Alingsås samt att arbeta proaktivt för samhällsnyttan. Du kommer till ett bolag där långsiktiga målsättningar för utveckling och förvaltning, med vision, övergripande mål och strategier är satta där ditt uppdrag som VD blir att driva verksamheten vidare utifrån dessa. Du leder verksamheten värderingsstyrt tillsammans med engagerade medarbetare.
Rollen innefattar ansvar för såväl personal som budget inom bolagets ramar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har erfarenhet av att leda i en komplex organisation som chef över chefer samt erfarenhet av att driva strategiska frågor ur ett helhets/koncernperspektiv. Du har erfarenhet från energibranschen, en bred teknisk förståelse samt erfarenhet av affärsutveckling och ekonomistyrning. Examen från högskoleutbildning inom relevant område för uppdraget efterfrågas. Erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation är meriterande. Du är van att kommunicera med såväl styrelse som medarbetare och har ett modigt, proaktivt, analytiskt förhållningssätt.
Som chef är du tydlig och beslutsam med god förmåga att förankra beslut i organisationen. Du motiverar och entusiasmerar både inom och utom organisationen. Vi söker dig som är en van kulturbyggare och som kommunicerar rakt och ärligt samt har lätt för att samverka med andra verksamheter inom stadsutveckling. Vi ser gärna att din erfarenhet inom energiområdet inkluderar utvecklingsperspektiv och fokus på förnybar energi.

För att lyckas i rollen ser vi att du har stort intresse för hållbarhetsfrågor. Som chef är du prestigelös, kommunikativ, inlyssnande och tydlig. Du bygger nätverk genom att vara utåtriktad, omvärldsbevakande och nyfiken.

Vad kan vi erbjuda dig? Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Alingsås Energi är ett energibolag i stark tillväxt och med ett välkänt varumärke både som leverantör och arbetsgivare. I din roll kommer du att bidra till samhällsutveckling och till att nya, hållbara lösningar för energi utvecklas i kommunen

Tjänsten är säkerhetsklassad. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

INTRESSEANMÄLAN
Lämna din intresseanmälan via länken nedan senast den 18 februari. Har du frågor är du välkommen att kontakta konsulterna Sofia Rasmusson 0705-080328 sofia.rasmusson@source-executive.se eller Solaleh Khorramshahi 070 360 38 89 solaleh.khorramshahi@source-executive.se