Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar bland annat för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och vi har kommit en bra bit på vägen. Välkommen att följa med oss på vår resa!

Region Hallands värdegrund sammanfattas Vi KAN, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.
Hallands sjukhus har cirka 3 800 medarbetare och verksamhet i Halmstad, Varberg och Kungsbacka.

 

Två avdelningschefer till Operationsavdelningen i Halmstad, Hallands Sjukhus, Operations- och Intensivvårdskliniken

Är du trygg i din ledarroll och trivs med akutsjukvård?
Välkommen att söka tjänsten som avdelningschef på Operationsavdelningen vid Hallands sjukhus Halmstad! Vi söker dig som vill ingå i ett chefsteam som tillsammans med medarbetarna arbetar för att fortsätta utveckla vården med patientens behov i fokus.
Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i nationella mätningar när det gäller vårdens kvalitet, tillgänglighet och patientnöjdhet. Vi arbetar med ständiga förbättringar med lean som verksamhetsstrategi i expansiv region där du bidrar till visionen ”bästa livsplatsen”.
Om arbetsplatsen
Operationsavdelningen är en del av Operations- och Intensivvårdskliniken vid Hallands sjukhus Halmstad. Till kliniken hör operationsavdelningen och intensivvårdsavdelningen med tillhörande uppvakningsavdelning. Vi söker nu två avdelningschefer till klinikens operationsavdelning.
Operationsavdelningen i Halmstad har en god bemanning och en ekonomi i balans. Vi har elva välutrustade operationssalar för kirurgi, kärlkirurgi, robotassisterad kirurgi, gynekologi, ortopedi, urologi, öron/näsa/hals, ögon och käkkirurgi. Salarna bemannas av ett operationsteam som består av anestesisjuksköterska, operationssjuksköterska och undersköterska. Avdelningen har cirka 100 medarbetare och är bemannad dygnet runt. Det finns också ett nära samarbete med sjukhusets operationsavdelningar i Varberg och Kungsbacka.

Arbetsuppgifter
I din roll som avdelningschef ingår du i ett chefsteam. Tillsammans har ni ett övergripande ansvar för avdelningens utvecklings- och förbättringsarbete, arbetsmiljö och budget. Du kommer att ha individuellt ansvar för en del av personalgruppen samt för specifika processer och flöden.
Som avdelningschef ingår du i Operations- och intensivvårdsklinikens ledningsgrupp tillsammans med verksamhetschef, medicinskt ledningsansvariga läkare och övriga avdelningschefer på kliniken. Med stöd av varandra utvecklar ni det dagliga och långsiktiga arbetet i enlighet med sjukhusets mål.
Vi erbjuder ett introduktionsprogram som är anpassat efter dina tidigare erfarenheter och du kommer att få ta del av regionens utbildningar för chefer och sjukhusets forum för chefer.

Din profil
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller har annan adekvat högskoleutbildning. Det är meriterande om du har förståelse för och erfarenhet av anestesi- och operationsverksamhet. Du är bra på att fatta snabba beslut i en händelserik vardag men har också förmåga att driva ett långsiktigt utvecklingsarbete. Det är av stor vikt att du är trygg i din roll som ledare och kan skapa en arbetsmiljö där medarbetarna känner sig delaktiga och engagerade i utvecklingen av verksamheten. Erfarenhet av att arbeta som chef inom hälso- och sjukvården eller liknande verksamhet är viktigt.
Du har mod att leda i förändring, ett coachande förhållningssätt och ett stort fokus på att engagera och motivera dina medarbetare. Tillsammans med dina chefskollegor och medarbetare utvecklar du innovativa arbetssätt för att möta utmaningarna i framtidens sjukvård och fortsätta verksamhetens utvecklingsresa.
Som chef har du ett helhetsperspektiv på verksamheten och ett starkt patientfokus. Du har god analytisk förmåga och förstår hur beslut påverkar ekonomiska utfall för verksamheten.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och ditt sätt att leda och samverka med andra för att nå uppsatta mål. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE Executive Recruitment. För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten, välkommen att kontakta Sofia Rasmusson tfn 070-5080328 eller Jenny Håkansson 073- 145 5997.
Välkommen med din ansökan!