Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med cirka 7 000 anställda. Organisationens huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör de genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på Region Västmanlands informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

 

Verksamhetschef Ambulanssjukvården

Som verksamhetschef leder och utvecklar du kliniken utifrån uppsatta mål, vårdprocesser och ekonomiska ramar. Som chef har du frihet och ansvar att utveckla en effektiv, kvalitativ och attraktiv verksamhet, samt en hållbar och stimulerande arbetsmiljö för dina medarbetare. Låter det intressant? Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

ARBETSUPPGIFTER
I din roll som verksamhetschef leder och utvecklar du verksamheten utifrån de mål, vårdprocesser och ekonomiska ramar som ges. Inom dessa ramar verkar du som chef med öppenhet och transparens, och har frihet och ansvar att självständigt arbeta för att utveckla en för patienterna effektiv, kvalitativ och attraktiv verksamhet med en hållbar och stimulerande arbetsmiljö för medarbetarna. Du ska vara med och utveckla och kvalitetssäkra Ambulansens verksamhet med fokus på patientsäkerhet och arbetsmiljö för Ambulansens medarbetare och verksamheten i stort. Du kommer att vara arbetsgivarens företrädare utifrån ett helhetsperspektiv för hela verksamhetsområdet.

Utmaningen för dig som verksamhetschef är att hålla långsiktigt fokus på gemensamma mål och sammanhang. Du ansvarar för klinikens samverkansgrupp tillika skyddskommitté och du för klinikens talan i samarbeten med primärvård och kommun, samt inom ledningen för Område Akutsjukvård. De primära målsättningar som är prioriterade är att arbeta utvecklingsorienterat för att skapa nya arbetssätt, hålla omvärldsfokus för bl.a. teknisk utveckling, samt även öka samarbetet med andra aktörer inom kommuner, vårdcentraler och räddningstjänst.

OM ARBETSPLATSEN
Ambulanssjukvården har under senare år varit en del av Akutkliniken i Region Västmanland, men blir sin egen organisatoriska klinik från 1 januari 2020, direkt underställd Bitr Hälso-Sjukvårdsdirektör och Sjukhuschef med ansvar Område Akutsjukvård. Nivåstrukturering och utökad samverkan sjukvårdsregionalt och nationellt innebär i den nya organisationen en aktiv satsning för Region Västmanland. Prioritering och planering av akut vård ska starta i hemmet eller i ambulansen. Region Västmanland bygger för närvarande en ny stor ambulansstation i område Erikslund i västra Västerås.

Ambulanssjukvården består av 7 ambulansstationer med totalt 23 ambulanser och ca 160 heltidstjänster. Verksamheten är helt renodlad till ambulanssjukvård vilket innebär att sjuktransportverksamheten är upphandlad. Det finns 10 enhetschefer direkt underställda Verksamhetschef Ambulansen. Enhetscheferna tjänstgör 30 % av arbetstiden som del i ambulansteamet. Ambulanssjukvården Västmanland har tillsammans med ambulanssjukvården i Uppsala och Sörmland tagit över prioritering och dirigering i egen regi. Verksamheten är organiserad under en gemensam nämnd och har bedrivits sedan maj 2015. Larmcentralerna har ansvaret för dirigeringen av alla ambulanser i de tre länen och betjänar ca 930.000 invånare.

KVALIFIKATIONER
Vi ser att det är önskvärt att du har medicinsk examen, företrädesvis sjuksköterska, eller har tillskansat dig erfarenheter som Region Västmanland bedömer likvärdig. Du har gedigen erfarenhet av akutsjukvården, erfarenhet av Ambulanssjukvård är meriterande. Du har ett dokumenterat gott ledarskap, gärna med erfarenhet att leda chefer, och goda referenser vad gäller det resultat du åstadkommit i tidigare uppdrag.

Vi söker dig som har ett tydligt ledarskap och som visar mod och kraft att genomföra beslut och driva förbättringsarbete samt med en förmåga att verka inom givna ramar med nytänkande. Du fattar beslut utifrån ett helhetsperspektiv och ett strategiskt tänkande.
Du har förmåga att hålla dig uppdaterad med nationella och internationella trender som påverkar verksamheten.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet i urvalsprocessen i denna rekrytering.

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Tillsvidare inom grundprofession, tidsbegränsat uppdrag som verksamhetschef under minst 4 år, heltid, tillträde enligt överenskommelse, lön enligt individuell överenskommelse.

Välkommen med din intresseanmälan.

I denna rekrytering samarbetar Region Västmanland med oss på SOURCE. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta våra konsulter Monica Landmark, 073-155 00 14, monica.landmark@source-executive.se eller Christine Perschon 070-813 91 57, christine.perschon@source-executive.se .