VO Direkt, Enheten Digitala Tjänster för Arbetsgivare

Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. Varje år sammanför vi på olika sätt tusentals arbetssökande med arbetsgivare som behöver nya medarbetare. Vi har den samlade kunskapen om arbetsmarknaden, branscher och yrken. Som medarbetare hos oss får du, tillsammans med våra ca
12 000 kreativa och professionella medarbetare, vara med och bidra till att öka sysselsättningen och en välfungerande arbetsmarknad.

På vår hemsida kan du läsa om arbetsförmedlingen och vårt uppdrag vilket vi rekommenderar att du gör. För oss är det viktigt att du kan brinna för vårt uppdrag och att du har ditt WHY väldigt klart för dig. Arbetsförmedlingen är en stor myndighet med höga ambitioner, inte minst inom digital utveckling. Känner du dig lockad av att vara med i en av Sveriges, sannolikt, mest omfattande digitala transformationer så är Arbetsförmedlingen utan tvekan en otroligt spännande arbetsplats att vara på. Vi hoppas att du är nyfiken på vår utmaning och att du lockas av att utvecklas tillsammans med oss.

I Arbetsförmedlingens digitala tjänst Platsbanken görs 30 miljoner sökningar varje månad. Arbetsförmedlingens webbplats har 5 miljoner besök och 2 miljoner unika besökare varje månad. Arbetsförmedlingens förnyelsearbete kräver en kraftsamling kring de digitala kanalerna och ett stort fokus på kunddriven tjänstedesign av digitala och mobilanpassade tjänster. Därför har vi bildat avdelningen Digitala Tjänster som ansvarar för vår digitala transformation. Vi har mycket höga ambitioner för användbarhet, interaktionsdesign, UX och tillgänglighet.

Under 2020 kommer vi ha stort fokus på att öka våra förmågor inom effektstyrning, AI och datadriven personalisering. Utifrån kan Arbetsförmedlingen se lite stökig ut. Vi som sitter på insidan känner snarare att vi är inne i ett otroligt spännande utvecklingsskede där vi får vara med om att designa ett helt nytt system för svensk arbetsmarknad. Vårt mål är att bygga sylvassa digitala tjänster i världsklass.

 

Sektionschef till Digitala Tjänster för Arbetsgivare

Är du vår nästa Sektionschef på enheten som arbetar med digitala tjänster för arbetsgivare? För att vara med på vår resa behöver du kunna brinna för vårt uppdrag. Hur du tänker kring detta ser vi fram emot att läsa i din ansökan!

Ditt uppdrag
Du kommer att tillhöra den enhet som ansvarar för Arbetsförmedlingens digitala tjänster till Arbetsgivare. Som sektionschef kommer du att jobba i nära samarbete med Enhetschef, sektionschef och produktansvariga i ledningsgruppen för enheten.

På enheten Digitala Tjänster Arbetsgivare jobbar vi nu med att framtidssäkra organisationen med tanke på den omstöpning som arbetsmarknaden är inne i. Därför är det viktigt att du trivs i en miljö där vi bygger för framtiden och där ditt uppdrag inte är solklart formulerat. Ditt specifika arbetsområde kommer vi formulera tillsammans i ledningsgruppen där vi tänker att helheten är viktigare än delarna. I rollen ingår att röra sig mellan strategiskt, taktiskt och operativt arbete.

På enheten har vi bland annat följande kompetenser; Service designers, Art Directors, Systemutvecklare, Systemtestare, Interaktionsdesigners, UXare, Copys, webbanalys, data scientist, produktägare och Verksamhetsutvecklare. Ansvarsområdena innefattar verksamhets-, personal- och budgetansvar. Du kommer arbeta nära utvecklingen och coacha medarbetarna i deras arbete. Du kommer leda, samordna och följa upp medarbetarnas arbete mot uppsatta mål, följa resultaten och ge konstruktiv återkoppling. Din uppgift är också att säkerställa rätt kompetens både internt och externt och samtidigt skapa rätt förutsättningar för dina medarbetare att trivas, lyckas och utvecklas. Under 2020 kommer vi lägga stor vikt vid att växla konsulter mot anställda för bättre balans. I arbetet ingår administration, det behöver du inte älska men du ser till att få jobbet gjort. Hos oss finns ett stort engagemang, alla som arbetar här är här av rätt anledning och vill göra en insats

Kvalifikationer
Erfarenhet av att leda mjukvaruutvecklingsarbete i agila miljöer.
Haft chefsansvar inom mjukvaruutveckling.
Haft personal-, budget- och uppföljningsansvar.
Vana av att jobba med inköp och upphandling och särskilt kravställning på resurskonsulting inom mjukvaruutveckling.
Högskoleutbildning eller liknande kunskaper förvärvade på annat sätt
Djup kunskap inom IT-utveckling och IT-utvecklingens olika roller. Du har vana av att stötta de olika rollerna i att nå uppsatta mål.
Erfarenhet av att jobba i agila miljöer där fokus är på kvalitet i leverans och där man kommit långt i arbetet med kontinuerlig leverans och självklart har du bidragit till dessa resultat.

Chefsrollen är en förtroendeställning, som chef ska du vara en god företrädare för myndigheten samt en god förebild för medarbetare. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Du är produktiv och leveransfokuserad, håller kundfokus och har förmågan att prioritera och integrera olika delar av verksamheten till en helhet. Du är affärsmässig, analytiskt lagd och har både strategisk och innovativ höjd. För att lyckas i rollen behöver du vara pragmatisk utan att tappa bort den långsiktiga målbilden. Du brinner för arbete med agila mjukvaruutvecklingsteam och du kan visa att du nått framgångar i att skapa effektiva team. Du är en god kommunikatör och skicklig på att skapa goda relationer.

Meriterande
Erfarenhet av sälj- eller marknadsföringsarbete, gärna B2B
Utveckling av kommersiella digitala tjänster, gärna B2B
Formell erfarenhet av att arbeta som strateg, gärna digital

Ansökan

Ansök senast
10 januari 2020, du ansöker på Arbetsförmedlingens hemsida. Bifoga personligt brev och cv. Diarienummer Af-2019/0052 8850. I rekryteringsprocessen så kommer testning att ske. I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE , vid frågor om rekryteringen, välkommen att kontakta Erik Asp 073- 352 3481 eller Jonna Ramm Schmidt 070-864 13 34.

Övrigt
Tjänsten är tillsvidare med tillträde enl överenskommelse, anställningen inleds med en provanställning om du inte redan har en tillsvidareanställning hos Arbetsförmedlingen. Omfattningen är heltid med förtroendearbetstid. Arbetsplatsen på Arbetsförmedlingens huvudkontor i Solna Strand. Resor kan ingå i arbetet.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk.