Trafikverket är en statlig myndighet med cirka 8000 anställda som leds av generaldirektör Lena Erixon och ansvarar för långsiktig planering av transportsystemet för vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Här finns också ansvaret för byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar samt prövning av frågor om statligt stöd till svensk luftfart. Myndigheten verkar också för en grundläggande tillgänglighet i den interregionala kollektiva persontrafiken genom bland annat upphandling av trafik.

 

Projekteringsledare Förbifart Stockholm

Gillar du att arbeta i komplexa projekt? Är du uthållig, målmedveten och kan hantera både breda och djupa frågeställningar? Hos oss på Förbifart Stockholm projektenhet Trafikplatser involveras du i ett av Sveriges genom tiderna största anläggningsprojekt. Du kommer bli en del av en engagerad arbetsgrupp som värderar gemenskap och driv.

Förbifart Stockholm är en ny sträckning för E4 väster om Stockholm som ska förenkla vardagen och skapa möjligheter för fortsatt utveckling i en starkt växande region. Leden binder samman de norra och södra landsdelarna, avlastar Essingeleden och innerstaden samt minskar sårbarheten i Stockholms trafiksystem.

Uppdrag
Till projektenheten Trafikplatser söker vi nu en projekteringsledare. I denna roll ser vi dig som vill växa och utvecklas inom ansvarsområdet. Du kommer att ingå i Förbifartens tekniska organisation och ha ett eget kontrakt som du följer upp med entreprenören. Du kommer bland annat att använda dig av 3D-modeller som verktyg.

Arbetsuppgifter
I rollen som projekteringsledare arbetar du med planering, uppföljning och övergripande styrning av leverantörers projekteringsarbete under byggskedet. Detta är en mycket central roll med stort ansvar och inflytande. Du arbetar nära projektledaren och styr entreprenörens och beställarens projektering utifrån upprättad tidplan och budget.

Du bevakar kravuppfyllelse och samordnar godkännande av arbetshandlingar. Du ansvarar för koordinering mot övriga delprojekt med avseende på projektering och tekniska gränssnitt. Vi arbetar i nära samverkan med våra leverantörer och strävar efter att använda nya tekniska lösningar och BIM i projekteringen. Därav är en viktig del i rollen är att skapa ett tätt samarbete mellan leverantörer och Trafikverkets tekniska specialister. I arbetet ingår även att vara kontaktperson för Bas-P för upprättade av förfrågningsunderlag.

Du kommer arbeta i delprojektet Vinsta Hjulsta med lokalkontor i Spånga eller i delprojektet AH med lokalkontor i Häggvik.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
• har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller har en annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
• har flerårig erfarenhet av att ha arbetat med projekteringsledning inom anläggning/väg
• har god kunskap om olika entreprenadformer och entreprenadjuridik
• behärskar svenska och engelska i både tal och skrift
• har körkort för personbil

Det är meriterande om du har erfarenhet av 3D projektering

Personliga egenskaper
Som person är du affärsmässig och van vid självständigt arbete. Du är bra på att skapa och bibehålla goda relationer och är en god kommunikatör.

Du bygger ditt ledarskap på förtroende genom samverkan och tillit. Du tycker om att leverera resultat tillsammans med andra och driver utveckling genom att ta initiativ. Tjänsten som projektledare/projekteringsledare innebär många kontaktytor och du behöver därför ha en god samarbetsförmåga. Du har även god problemlösningsförmåga vilket innebär att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Övrig information
Tester kan förekomma som en del av rekryteringsprocessen.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Upplysningar och ansökan
Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

I denna rekrytering samarbetar Trafikverket med SOURCE Executive Recruitment. Handlingar som inkommer till Trafikverket blir en allmän handling. För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten, välkommen att kontakta Bianca Gideback 0708-110364, bianca.gideback@source-executive.se eller Hanna Looström 0709-374016, hanna.loostrom@source-executive.se

Din ansökan ska ha inkommit senast 2020-01-05

Läs mer här om Trafikverket här.

http://www.trafikverket.se/forbifartstockholm ;