Falköpings kommun eftersträvar att vara en inkluderande arbetsgivare och värdesätter de kvalitéer som mångfald tillför våra verksamheter för att skapa en hållbar utveckling.
Vår gemensamma värdegrund utgår ifrån att vi som medarbetare är till för Falköpingsborna. Vi erbjuder meningsfulla och viktiga arbeten, goda utvecklingsmöjligheter och ett gott arbetsklimat med engagerade kollegor.

 

Kommundirektör

UPPDRAGET
Som kommundirektör i Falköpings kommun arbetar du i gränssnittet mellan politiker och medarbetare och du leder det övergripande utvecklingsarbetet med inriktning på samverkan och samordning av kommunens resurser. I din roll är du verkställande i de beslut som kommunfullmäktige och kommunstyrelsen fattar och ansvarar över att föra verksamheten framåt. Som kommundirektör leder du också Kommunledningsförvaltningen. Du ska övergripande leda, samordna och hålla ihop hela organisationen genom att samla kommunens ledningsgrupp kring mål och visioner. I din roll som kommundirektör är du en relationsbyggare med fokus på förändringsledning för ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart Falköping. Utifrån helhetssyn samverkar du med förvaltningarna och den politiska ledningen för att driva och samordna utvecklingsprocesser.

FÖRVÄNTNINGAR
Du har en relevant akademisk utbildning och flera års erfarenhet av att leda komplexa verksamheter inom offentlig verksamhet. Vi söker dig som har kunskap och erfarenhet av hur en politiskt styrd organisation och dess beslutsprocesser fungerar. Vi vill att du uppvisar strategisk ledningsförmåga och kan leda genom andra chefer. Du leder utifrån ett tillitsbaserat förhållningssätt som ger förutsättningar för engagemang och delaktighet i organisationen och har förmåga att bygga upp och bibehålla goda relationer internt och externt.

Genom ditt ledarskap skapar du delaktighet och får en hel kommunkoncern att trivas, utvecklas och samarbeta. Som person är du prestigelös, har integritet och en god kommunikativ förmåga. Du har helhetssyn med förståelse för de olika verksamheternas komplexitet och olika förutsättningar. God analytisk förmåga och intresse för omvärldens förändring och utveckling är viktigt för att lyckas i rollen. Du har goda språkliga kunskaper inom såväl svenska som engelska.

INTRESSEANMÄLAN
I denna rekrytering samarbetar Falköping kommun med Source.
Din intresseanmälan gör du via länken nedan. Urval kommer att ske löpande därför vill vi ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 5 december 2019. Vid denna rekrytering samarbetar vi med Source. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Sofia Rasmusson 0705-080328 sofia.rasmusson@source-executive.se eller Solaleh Khorramshahi 0703–603889 solaleh.khorramshahi@source-executive.se.