Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

 

HR Direktör

Vi söker nu en utvecklingsinriktad och erfaren HR-direktör till huvudkontoret i Norrköping. Kriminalvården har cirka 12 000 medarbetare, varav ca 550 chefer. Under 2019 är vår budget 9,5 miljarder kronor. HR-avdelningen är indelad i tre enheter vilka leds av enhetschefer:
- Förhandlingsenheten
- Kompetensförsörjningsenheten, som består av åtta sektioner
- Enheten för arbetsgivarstöd och arbetsmiljö, som består av två sektioner

Huvudkontoret är beläget nära Norrköpings resecentrum och arbetet sker i moderna aktivitetsbaserade lokaler. Totalt arbetar 141 medarbetare inom HR avdelningen, förutom vid huvudkontoret och kompetenscenter i Norrköping även vid regionkontor eller kompetenscenter i Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro, Linköping och Härnösand.

Arbetsbeskrivning
I detta strategiskt mycket viktiga uppdrag förväntas du bidra och vidareutveckla, samordna och följa upp myndighetens arbete inom hela HR-området. Avdelningen har i uppgift att svara för myndighetens arbetsgivarepolitik och kompetensförsörjning samt att lämna stöd i dessa frågor till alla nivåer i myndigheten. Det innebär att långsiktigt formulera och driva utvecklingen av dessa frågor för att säkerställa att myndigheten är en attraktiv arbetsgivare med kompetenta och engagerade medarbetare och chefer. Som HR-direktör ingår du i myndighetens nationella ledningsgrupp vilken leds av generaldirektören och du ingår i den lokala chefskretsen.

Kvalifikationer
Vem är du?
Du har, inom HR-området, arbetat med att driva strategiska utvecklingsfrågor och långsiktigt förändringsarbete. Du har flerårig väl vitsordad chefserfarenhet med verksamhets-, budget- och personalansvar från komplex offentlig verksamhet, gärna från statsförvaltning. Vidare har du gedigen erfarenhet av arbetsgivarepolitik, arbetsrätt och fackliga förhandlingar och har lyckats med att utveckla och skapa samverkan och samarbeten både internt och externt för att nå verksamhetens mål. Du har även gedigen erfarenhet av arbete i ledningsgrupp på flera nivåer och erfarenhet av att leda andra chefer.

Du har förmåga att tillföra nya perspektiv och sammanhang, identifiera problem och utvecklingsområden för att nå förväntade resultat. Det är viktigt att du har ett strategiskt förhållningssätt och att du utifrån det kan agera som förändringsledare. I ledningsgrupper tillför du sakkunskaper utifrån ett helhetsperspektiv. Som person är du kommunikativ och har en mycket god förmåga att på ett positivt sätt skapa en proaktiv dialog med chefer och medarbetare och andra samverkansparter och får genomslag för de frågor du driver och ansvarar för. Du har en personlig mognad, är lugn och professionell även i krävande situationer. Du är prestigelös och flexibel i ditt agerande.

Att vara chef i Kriminalvården ställer särskilda krav. Att du agerar resultatinriktat, når dina mål samt tar rollen som arbetsgivare är självklart. Utöver detta är det viktigt att du:

• I handling omsätter den värdegrund vår verksamhet vilar på och är en förebild för dina medarbetare. Ett nyckelord är integritet inom din egen grupp och inom andra grupper du agerar i.
• Fattar väl underbyggda beslut enligt gällande regelverk.
• Som beslutsfattare är tydlig, motiverar dina beslut, genomför och följer upp dem. Du tar ansvar för beslut och är beredd på att uppmärksamma din chef på konsekvenser av beslut du inte tycker är bra för verksamheten. Du ska också, om nödvändigt, kunna korrigera tidigare beslut.
• Tar ditt särskilda ansvar i skapandet av en god arbetsmiljö.

Vi förutsätter att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på människans möjligheter och förmåga till utveckling. Du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta oavsett ålder, kön, etnicitet, könsidentitet, religion, funktionshinder eller sexuell läggning.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi ser att du har flerårig akademisk utbildning/högskoleexamen gärna inom HR, juridik eller ekonomi. Du bör ha vana att representera en verksamhet som är av medialt intresse. Du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har dokumenterad ledarskapsutbildning, gärna utbildning riktad till chefer inom staten. Kunskap om den politiska beslutsprocessen och erfarenhet att arbeta mot departement är meriterande, liksom erfarenhet av 24/7-verksamhet. Även erfarenhet av digitalisering inom HR-området och upphandling av stora personaladministrativa system är meriterande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse
Placeringsort Norrköping

Ansökan

Ansök senast: 2019-12-08
Referensnummer: A913480

Kontaktperson

Erik Asp
Seniorkonsult Source
073-3523481

Sandra Waldnert
Konsult Source
073-368 89 11

Fackliga företrädare
Lars Jonsson
Saco-s
077-228 08 00

Christer Hallqvist
SEKO
077-228 08 00

Zenita Eriksson
OFR-s/ST
077-228 08 00

Övrigt

I denna rekrytering samarbetar Kriminalvården med SOURCE. Om du vill göra en konfidentiell och förutsättningslös intresseanmälan för att i ett första steg diskutera tjänsten närmare, kontakta Erik Asp på tel 073-3523481 eller Sandra Waldnert på tel 073-368 8911. För att göra en formell ansökan söker du via Kriminalvårdens hemsida.,

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Denna befattning är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare men får gärna ha utländsk bakgrund. Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

I urvalsarbetet kommer arbetspsykologiska tester att användas.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

 


ERIK ASP

  •  0733523481
  •  erik.asp@source-executive.se