På Mälardalens högskola möts människor som vill utveckla sig själva och framtiden. Våra 15 000 studenter läser kurser och program inom ekonomi, hälsa, teknik och utbildning. Vi bedriver forskning inom alla utbildningsområden och har internationellt framstående forskning inom framtidens energi och inbyggda system. Vårt nära samarbete med näringsliv och offentlig sektor gör att vi på MDH bidrar till att människor mår bättre och jorden håller längre. Mälardalens högskola finns på båda sidor om Mälaren med campus i Eskilstuna och Västerås.

 

Administratörer inom HR

UPPDRAGET
Till detta uppdrag söker vi två administratörer inom HR som vill vara med och bidra till utvecklingen av HR-sektionen. Är du en person som trivs med att ha varierande arbetsuppgifter inom HR kan detta vara rätt nästa steg för dig. I detta uppdrag finns det goda möjligheter att vara med och påverka arbetssätt och rutiner, utifrån gällande regelverk. Eftersom MDH är en statlig myndighet finns ett relativt omfattande regelverk som måste följas, och inom Högskolan finns också relativt många former av anställningar.

Du kommer arbeta nära samtliga medarbetare inom HR, samt ordförande för rekryteringskommittéerna, chefer och även annan administrativ personal inom MDH. MDH utgörs av sina medarbetare och studenter. Högskolan ska vara en attraktiv och utmanande arbetsplats för dessa och spegla det svenska samhällets mångfald. Arbetsmiljön präglas av jämlikhet, respekt, kollegialitet, delaktighet, tillit till individen och en nyfikenhet på nya kunskapsområden.

På HR-sektionen arbetar 18 personer i funktioner som, HR-administratörer, HR-generalister,lönhandläggare, arbetsmiljösamordnare, HR-strateg, Gruppchefer och HR-chef.

ARBETSUPPGIFTER
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå i att:
- Handlägga och administrera Rekryteringskommittéerna
- Vara ett administrativt stöd i rekrytering av Lektorer och Professorer samt i befordringsärenden
- Vara ett administrativt stöd i processerna vid sakkunniggranskningar
- Bistå i planering och service vid seminarier, konferenser eller andra sammankomster
- Tillhandahålla administrativt stöd inom olika HR och personalprocesser
- Skriva protokoll vid möten på alla nivåer inom Högskolan, som t.ex. MBL-protokoll, Rektorsbeslut, rekryteringsprotokoll
- Registrera information i personaladministrativa IT-system
- Vara delaktig i utvecklingen och förbättringen av rutiner och processer inom HR

KVALIFIKATIONER
Vi ser gärna att du har eftergymnasial utbildning, alternativt kunskap arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du behöver ha erfarenhet av liknande administrativa arbetsuppgifter, gärna i en större komplex organisation. Rollen kräver goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift, engelska är arbetsspråk både talat och skriftligt i vissa processer.

MERITERANDE
- Arbetslivserfarenhet från administration i offentlig sektor
- Arbetslivserfarenhet från Högskola/Universitet
- Kunskap i system såsom t.ex. ReachMee, Primula och Office 365

PERSONLIGA EGENSKAPER
Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom god samarbetsförmåga och ett flexibelt, självgående arbetssätt. Du har ett prestigelöst, öppet och positivt förhållningssätt och har förmågan att hantera flera parallella arbetsuppgifter samtidigt. Som person är du strukturerad, systematisk och administrativt ordningsam. Du har lätt för att kommunicera, både i tal och skrift, och du är ansvarstagande och noggrann.

Vi söker dig som trivs med att ge service till organisationen ur ett brett perspektiv. Du kan samarbeta med människor på alla nivåer i organisationen MDH. Du arbetar med verksamhetens bästa för ögonen, är service-minded, kommunikativ och prestigelös. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför.

VI ERBJUDER
Du kommer in i en mycket spännande fas där HR utvecklas internt. Du välkomnas varmt till ett skickligt team av professionella kolleger. Arbetsklimat inom HR-sektionen är öppet och präglas av en välvilja att alltid hjälpa varandra. Vi är professionella i våra yrkesroller där vi bidrar till varandras goda arbetsmiljö genom öppet diskussionsklimat, tillit och lyhördhet.

Vi tillämpar flextid, erbjuder självklart friskvårdsbidrag och du kommer få minst få 28 semesterdagar.

ÖVRIGT
För att arbeta hos oss ska du dela statens gemensamma värdegrund. Dess sex principer anger inriktningen för hur myndigheter och statsanställda ska ta sig an sina uppdrag.

Demokrati
Legalitet
Objektivitet, saklighet och likabehandling
Fri åsiktsbildning
Respekt för alla människors lika värde
Effektivitet och service

Mer om att arbeta statligt kan du läsa på http://www.arbetsgivarverket.se/jobba-statligt/

UPPLYSNINGAR
I denna rekrytering samarbetar MDH med SOURCE Executive Recruitment. Vid frågor kontakta gärna Bianca Gideback, 070-811 03 64, bianca.gideback@source-executive.se
Ansökan ska innehålla personligt brev och CV ställs direkt till SOURCE Executive Recruitment.
Läs mer på http://www.source-executive.se

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på 100%

ANSÖKAN
Den sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och SOURCE tillhanda senast sista ansökningsdag. Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering.

Sista ansökningsdag är 2019-11-20

Ansökan görs via intresseanmälningknappen nedan.

Läs mer om Mälardalens högskola här http://www.mdh.se