Alingsås Energi är en kommunägd energikoncern med verksamheterna elhandel,
elproduktion, elnät, värme och fibernät. Verksamheterna bedrivs i två bolag,
moderbolaget Alingsås Energi Nät AB och dotterbolaget Alingsås Energi AB. Alingsås Energi
är en konkurrenskraftig och pålitlig leverantör av energi- och infrastrukturtjänster med tydligt
fokus på helheten för kunden och på energieffektiva och klimatsmarta lösningar. Vi vill vara
delaktiga i utvecklingen av det hållbara samhället och arbetar långsiktigt och målmedvetet
för att minska resursförbrukningen. Läs mer på http://www.alingsasenergi.se

 

Servicechef

Arbetsbeskrivning
Som Servicechef på Alingsås Energi ansvarar du för att leda enheten Service bestående av ca 20 medarbetare såsom beredare, tekniker och montörer. Enheten bildar tillsammans med verksamheterna Elnät, Fjärrvärme, Fibernät, Belysning och Teknikstöd avdelningen Teknik. Uppdragen lämnas huvudsakligen direkt från Teknikavdelningen men enheten har även särskilda uppdrag för stödverksamheten Fordon och för vissa områden under affärsområde tjänster. Du ingår i styrgruppen för Teknik och rapporterar till Teknikchefen.
Huvudansvaret innefattar att hålla kompetens och resurser för utförande av drift, underhåll och service samt om-och utbyggnad av nät och anläggningar. Som Servicechef har du en viktig funktion för beredning/arbetsledning i syfte att bredda och stärka arbetsledningen inom utförarverksamheten. Du förväntas bidra till helheten genom att utveckla gemensamma strukturer och effektiva processer.

Kvalifikationer
• Du har erfarenhet av arbetsledning och förändringsarbete.
• Vi ser gärna att du har minst tre års högskoleutbildning med dokumenterade kunskaper inom el-området eller har förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt som kan bedömas som likvärdiga.

Vem är du? Vi söker dig som är en duktig och trygg ledare som har förmåga att skapa förtroende omkring dig. Som person är du drivande, strukturerad, ser helheten, har integritet och lätt för att skapa nya samarbeten. Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning genomförs med stöd av säkerhetsskyddslagen.

Vad kan vi erbjuda dig? Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Alingsås Energi är ett energibolag i stark tillväxt och med ett välkänt varumärke både som leverantör och arbetsgivare. I din roll kommer du att bidra till samhällsutveckling och till att nya, hållbara lösningar för energi utvecklas i kommunen. Du kommer att ha en varierande roll där du kommer att ha ett nära samarbete med dina kollegor i styrgruppen för Teknik och en kompetent medarbetargrupp att utvecklas tillsammans med.

Intresseanmälan
Lämna din intresseanmälan via länken nedan senast 22 november. Har du frågor är du välkommen att kontakta konsulterna Sofia Rasmusson 0705-080328 sofia.rasmusson@source-executive.se eller Jonna Ramm-Schmidt 0708-641334
jonna.ramm-schmidt@source-executive.fi_

-