Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med cirka 7 000 anställda. Organisationens huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör de genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på Region Västmanlands informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

 

Verksamhetschef Öron-Näs-Hals

Som verksamhetschef leder och utvecklar du kliniken utifrån uppsatta mål, vårdprocesser och ekonomiska ramar. Som chef har du frihet och ansvar att utveckla en effektiv, kvalitativ och attraktiv, samt en hållbar och stimulerande arbetsmiljö för dina medarbetare. Låter det intressant? Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Arbetsuppgifter
I din roll som verksamhetschef leder och utvecklar du verksamheten utifrån de mål, vårdprocesser och ekonomiska ramar som ges. Inom dessa ramar har du som chef frihet och ansvar att självständigt arbeta för att utveckla en för patienterna effektiv, kvalitativ och attraktiv verksamhet med en hållbar och stimulerande arbetsmiljö för medarbetarna. Några av dina viktigaste uppgifter är att skapa förutsättningar för delaktighet i arbetet med patienterna på olika nivåer samt att upprätthålla och utveckla verksamheten för att uppnå goda och kvalitativa resultat.

Utmaningen för dig som verksamhetschef är att tillsammans med klinikens ledningsgrupp skapa gemensamma mål och sammanhang. De primära målsättningar som är prioriterade är att arbeta utvecklingsorienterat för att skapa nya arbetssätt, samt även att öka patientens delaktighet i vården. Tillsammans med ledning- och personalgrupp skall arbetet prioriteras och vidareutvecklas på ett sätt som främjar klinikens framtid.

Om arbetsplatsen
Öron-näs-halskliniken bedriver mottagningsverksamhet i Västerås, Köping och Sala, och slutenvård i Västerås inkluderande onkologisk verksamhet. På ÖNH-mottagningen i Västerås finns även jourmottagning på vardagar. De erbjuder specialistvård vid öron-näs-halsbesvär och utför operationer på deras polikliniska operationsavdelning samt på centraloperation. Inom kliniken arbetar ett 80-tal personer.

Allergimottagning hjälper till med allergiutredningar och allergitester. Här utförs också allergivaccinationer. På kliniken bedrivs också forskning i samarbete med bland annat Centrum för klinisk forskning.

I kliniken ingår även Hörselenheten som är länsövergripande, och man bedriver mottagningsverksamhet i Västerås, Köping, Sala och Fagersta.

På Diagnostik & Behandling utförs hörselutredningar på både barn och vuxna av audionomer och audiolog samt individuell utprovning av hörselhjälpmedel.

Rehabilitering står för den tekniska, pedagogiska, rådgivande och stödjande delen av verksamheten med hjälp av bland annat kurator, pedagoger, psykolog och logoped.

Kvalifikationer
Vi ser att det är önskvärt att du har läkarexamen, företrädesvis inom öron-näs-hals, eller tillskansat dig erfarenheter som Region Västmanland bedömer likvärdig. Du har ett dokumenterat gott ledarskap, gärna med erfarenhet att leda chefer, och goda referenser vad gäller det resultat du åstadkommit i tidigare uppdrag. Du är, och vill vara, en synlig och närvarande ledare som genom öppenhet, dialog och tydlighet kan driva verksamheten framåt. Du är mål- och resultatorienterad och med ett coachande förhållningssätt, som ger frihet under ansvar.

Vi söker dig som har ett tydligt ledarskap och som visar mod och kraft att genomföra beslut och driva förbättringsarbete samt med en förmåga att verka inom givna ramar med nytänkande. Du fattar beslut utifrån ett helhetsperspektiv och ett strategiskt tänkande.
Arbetet innebär många sociala kontakter, såväl internt som externt vilket ställer höga krav på god social kompetens och förmåga att bygga långsiktiga relationer. Du skall även vara intresserad av att främja det tvärprofessionella samarbetet och att stärka samarbeten i team.

Du har förmåga att hålla dig uppdaterad med nationella och internationella trender som påverkar verksamheten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet i urvalsprocessen i denna rekrytering.

Anställningsvillkor
Tillsvidare inom grundprofession, tidsbegränsat uppdrag som verksamhetschef under minst 4 år, heltid, tillträde enligt överenskommelse, lön enligt individuell överenskommelse.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Region Västmanland med oss på SOURCE. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta våra konsulter Monica Landmark, 073-155 00 14, monica.landmark@source-executive.se eller Christine Perschon 070-813 91 57, christine.perschon@source-executive.se

Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.
Region Västmanland samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, http://www.jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås.

Kontaktpersoner Region Västmanland
Håkan Wittgren
Sjukhusdirektör

Liselott Sjöqvist
Bitr Sjukhuschef

Mona Bergström
Kommunal

Carin Ståbi Rinderud
Vision

Per Lenngren Hysing och Gabriella Kecskés
Läkarföreningen

Susanne Morin
Vårdförbundet
Samtliga kontaktpersoner inom Region Västmanland nås via 021-17 30 00.