HR-direktör

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Hos oss jobbar cirka 8 500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är regionens största arbetsgivare och en viktig del av Dalarnas utveckling.
Region Dalarna ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö. Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans jobbar vi för länets utveckling och ett hälsosammare Dalarna. Vi erbjuder ett betydelsefullt arbete i en engagerad och trygg organisation som följer människor genom hela livet.
Nu söker vi en HR-direktör som med stort engagemang vill leda arbetet med att forma en personalfunktion som möter den utvecklingstakt vi befinner oss i. För rätt person erbjuder vi en spännande möjlighet att i en strategiskt viktig position säkerställa att Region Dalarna är en arbetsgivare i framkant, nu och på lång sikt.

Uppdraget
Som HR-direktör leder och ansvarar du för HR-funktionen i sin helhet. Du driver regionens HR-frågor på ett proaktivt sätt samt ansvarar för att på en strategisk nivå vidareutveckla processer och arbetssätt inom området. En viktig del i HR-direktörens uppgift består i att förankra och implementera regionens policy och övergripande riktlinjer så att verksamheten uppnår sina mål. Du arbetar tätt tillsammans med din ledningsgrupp bestående av underställda chefer. Som HR-direktör rapporterar du till Regiondirektören. Totalt består enheten av ca 100 medarbetare

Region Dalarna är en kunskapsintensiv organisation där HR-enheten och du som HR-direktör har en viktig funktion i att bidra till att regionens verksamheter når sina mål. En central del handlar om att driva, utveckla och implementera HR-processer samt tillhandahålla ett professionellt stöd, såväl strategiskt som operativt, till regionens chefer och medarbetare.

Kvalifikationer
Region Dalarna befinner sig i en spännande fas av utveckling där vi ser att en modern och rätt strukturerad HR-funktion kommer spela en viktig roll för att nå dessa mål. För att lyckas som HR-direktör tror vi att du har dokumenterat god erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete av HR-processer i en stor och komplex organisation. Vi ser det som nödvändigt att du har erfarenhet av att bygga team samt av personalansvar på indirekt nivå. Du har mångårig chefserfarenhet där du på ett framgångsrikt sätt har lett och utvecklat kompetenta medarbetare. Erfarenhet från politiskt styrd verksamhet är en fördel men vi ser gärna att du också jobbat i andra branscher.

Som ledare är du orädd, tydlig och handlingskraftig. Du har ett helhetsorienterat synsätt med god förmåga att bryta ner övergripande strategier och visioner till realiserbara mål. Du engagerar och stöttar chefer och medarbetare i organisationen till ett effektivt och förändringsinriktat arbetssätt. Din kommunikation präglas av transparens och prestigelöshet och du har en god förmåga att bygga förtroende.

Du har relevant högskoleutbildning. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.
Din ansökan

I denna rekrytering samarbetar Region Dalarna med SOURCE Executive Recruitment.
Om du vill ha mer information och en konfidentiell första kontakt kring tjänsten är du välkommen att kontakta Sofia Rasmusson, 070 508 03 28, sofia.rasmusson@source-executivese eller Jonna Ramm-Schmidt, 070 864 13 34, jonna.ramm-schmidt@source-executive.fi Du kan även göra en intresseanmälan via SOURCE hemsida: http://www.source-executive.se

Vill du göra en formell ansökan till tjänsten registrerar du den via Region Dalarnas hemsida http://www.regiondalarna.se/en/jobb/lediga-jobb/

Sista ansökningsdag: Den 4 oktober