Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

 

HR-strateg chefsutveckling

Uppsala universitet, HR-avdelningen

HR-avdelningen befinner sig i en spännande och intensiv utvecklingsfas och söker en HR-strateg chefsutveckling som vill vara med och utveckla universitetets chefer. Chefsutvecklingen bedrivs utifrån beprövad och forskningsbaserad metodik. HR-avdelningen är organiserad efter universitetets vetenskapsområden och stödjer verksamheten inom områdena; kompetensförsörjning, arbetsgivarpolitik och villkor samt hälsosamt arbetsliv. HR-avdelningens uppdrag är att bidra till att göra Uppsala universitet till en attraktiv arbetsgivare. Vi sitter i nya moderna lokaler i Segerstedthuset, där universitetets förvaltning är samlad.

Arbetsuppgifter:

Som HR-strateg chefsutveckling ska du bidra till att stärka chefernas kompetens i arbetsgivarfrågor och ledar-/medarbetarskap. Du stödjer universitetets chefer i sin utveckling genom att samordna och leverera professionellt och konsultativt stöd. Utgångspunkten är verksamhetens behov samt universitetets mål och strategier. Du planerar och genomför chefsutbildnings- och utvecklingsinsatser för chefer inom universitetet, såväl självständigt som i samarbete med andra. Du rapporterar till HR-direktören och arbetar i team med bl.a. chefsutvecklare och en utbildningssamordnare. I arbetet ingår också ansvar för behovs- och målgruppsanalys, initiering, kravställning och uppföljning av de chefsutbildnings- och utvecklingsinsatser som HR-avdelningen ansvarar för. Du handleder och utbildar chefer, såväl enskilt som i grupp. Du genomför insatser för ledningsgruppsutveckling och bistår med stöd i organisationsutvecklingsarbete. Du kommer att arbeta aktivt med samarbeten såväl inom universitetet som med externa leverantörer. Du är kontaktperson för medverkande i utvecklingsinsatserna samt kravställare vid upphandlingar av chefsstöd, chefs- och ledarutbildning. Du kommer också att samordna, planera och leda utvecklingsarbeten inom området för att hitta samsyn och finna vägen framåt.

Kvalifikationskrav:

Du har relevant akademisk examen, företrädesvis med inriktning mot HR, beteendevetenskap eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig i kombination med för anställningen relevant arbetslivserfarenhet. Du har vidare flera års aktuell erfarenhet av att leverera konsultativt stöd till chefer, handledning, kvalificerad chefs- och ledningsgruppsutveckling. Du har också erfarenhet av genomförande av chefsutbildningar och att ge stöd i organisationsutvecklingsarbete. Du har mycket god kunskap om metodik, arbetssätt och former för uppföljning inom området chefsutveckling samt inom beteendevetenskap, organisationsfrågor och systemteoretiskt förhållningssätt. Du håller dig också ajour med aktuell forskning inom dessa områden. Du har ett relevant nätverk och erfarenhet av att utveckla goda samarbetsformer med interna såväl som externa aktörer. Du har lätt att kommunicera och uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska samt är en van användare av IT-stöd. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet så som god samarbetsförmåga och hög servicekänsla. Du är utvecklingsinriktad, initiativtagande och uppnår goda resultat. Du är självgående, tar ansvar för dina arbetsuppgifter och har ett strukturerat arbetssätt. Vidare är du förtroendeingivande, ser helheten, har en god förmåga att analysera och är lösningsfokuserad. Du är trygg i dig själv och den konsultativa rollen och har mycket god pedagogisk förmåga såväl som god förmåga att knyta kontakter och bygga långsiktiga relationer.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

Erfarenhet av planering och genomförande av chefsutbildnings- och utvecklingsinsatser till chefer i offentlig sektor, särskilt universitets- och högskolesektorn.
Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför
verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.
Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Ann Peyron, 0708-78 42 26, ann.peyron@sourceexecutive.se eller Jenny Håkansson, 0731-45 59 97, jenny.hakansson@source-executive.se på
Source Executive Recruitment.

Välkommen med din ansökan senast den 25 september 2019

 


ANN PEYRON

  •  0708784226
  •  ann.peyron@source-executive.se