Trafikverket är en statlig myndighet med 8000 anställda. Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av transportsystemet för vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart samt för byggande, drift och underhåll av de statliga vägarna och järnvägarna. Trafikverket prövar också frågor om statligt bidrag till svensk sjöfartsnäring och verkar för tillgänglighet i den kollektiva persontrafiken genom bland annat upphandling av avtal.

 

Avdelningschef Logistik

Vill du arbeta som Avdelningschef inom logistik i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Med en uppdragsvolym på 45 miljarder kronor för 2019 samt stigande volymer är Trafikverket den största beställaren i anläggningsbranschen. Som ledande beställare har vi en unik möjlighet att påverka branschens effektivitet och bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad. Brinner du för att göra bra affärer som leder till samhällsnytta? Då kan det här vara utmaningen för dig. I den centrala funktionen Inköp och logistik arbetar ca 260 medarbetare med Trafikverkets inköpsverksamhet. Tillsammans driver vi förändringar för ständig förbättring av infrastrukturen och bidrar till nya smarta lösningar för att hela Sverige ska kunna leva.

Nu söker vi dig som vill leda vår avdelning Materialservice/Logistik.

UPPDRAGET
Ditt huvuduppdrag som Avdelningschef för Materialservice/logistik är att leda och utveckla arbetet med Trafikverkets försörjning till projekten av Tekniskt Godkänt Material. Inom verksamheten finns två produktionsenheter; Nässjö och Sannahed, samt enheter för verksamhetsstyrning, planering och orderhantering. Du ingår i Inköp- och logistiks ledningsgrupp och du deltar aktivt i utvecklingen av Trafikverkets samlade inköps- och logistikverksamhet både ur ett kortsiktigt och långsiktigt perspektiv. Du rapporterar direkt till Inköpsdirektören och har resultat-, kund-, budget- och personalansvar. Det kortsiktiga fokuset innebär att lösa uppdraget att på ett så effektivt sätt som möjligt samt genom snabba leveranser se till att det finns godkänt tekniskt material ute på anläggningarna. Långsiktigt innefattar uppdraget att utifrån ett strategiskt förhållningssätt analysera vilka förutsättningar som behövs skapas för att kunna möta framtida volymökningar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har erfarenhet från chefs- eller ledarroller från liknande verksamhet samt specifikt med avseende på logistik och förändringsledning. För att lyckas i den här rollen behöver ditt ledarskap vara strategiskt, mångsidigt och du har som chef lett och utvecklat i en processorienterad verksamhet genom andra. Chefserfarenhet från verksamhet som helt genomsyras av resultatfokus, kundvärde, medarbetarutveckling och leverantörssamverkan efterfrågas i rollen. Erfarenhet från järnvägsentreprenader är meriterande. I ditt ledarskap är du situationsanpassad och resultatfokuserad och utgår från individen, kundvärde samt verksamheten i övrigt. Du har en hög strategisk, taktisk och analytisk förmåga samt är lösningsorienterad. Som chef har du ett coachande förhållningssätt och ser samarbete som en förutsättning för resultat. Du är utvecklingsinriktad och motiveras av att leda i utveckling och har i alla lägen ett etiskt förhållningssätt. Som person är du framåt, entusiasmerande, lyhörd och kommunikativ.

Din utbildningsbakgrund är en universitets- eller högskoleexamen (180 hp) med teknisk eller ekonomisk inriktning, alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och goda kunskaper i engelska. B-körkort är ett måste.

ÖVRIG INFORMATION

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på fyra år. Placeringsort är Nässjö. Tjänsteresor, främst inom landet, förekommer.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

ANSÖKAN
I denna rekrytering samarbetar Trafikverket med SOURCE. Du kan göra en intresseanmälan på SOURCE hemsida via länken nedan.
Intervjuer sker löpande men sista dag för intresseanmälan är 2019-09-13.

Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Sofia Rasmusson 070-508 03 28 sofia.rasmusson@source-executive.se eller researcher Bianca Gideback 070-811 03 64.