Exploateringsingenjör Haninge kommun

Kommunstyrelseförvaltningen, Samhällsutveckling, Mark och exploatering

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.

Välkommen att utvecklas med oss
Hos oss pågår ambitiösa utvecklings- och exploateringsprojekt. Förutom nya stadsdelen Vega med över 4000 nya bostäder och ny pendeltågsstation pågår även andra stora projekt som till exempel nya verksamhetsområdet Albyberg, ett flertal bostadsprojekt kring våra 7 pendeltågsstationer samt omvandling av flera fritidshusområden. Centrala kärnan i Haninge får ny bussterminal, bostäder, verksamheter mm. Utifrån vår utveckling till regional stadskärna växer vi och utvecklas och behöver bli fler. På Mark- och exploateringsenheten arbetar idag elva personer, en mark- och exploateringschef, fyra exploateringsingenjörer, fyra anläggningsingenjörer, en markförvaltare samt en exploateringshandläggare. Välkommen till en spännande tjänst där du får vara med och ta Haninge in i framtiden! Läs gärna mer på http://www.haninge.se/

Ditt uppdrag
Som exploateringsingenjör i Haninge kommun arbetar du med att förverkliga kommunens visioner när det gäller exploatering, förvärv, förvaltning samt försäljning av kommunens mark. Du får leda och driva olika typer av komplexa exploateringsprojekt parallellt, ibland som projektledare. I arbetet ingår till exempel avtals- och genomförandefrågor i detaljplan, köp och försäljning av fastigheter samt markanvisningar. Du arbetar nära politiker, medborgare, byggherrar samt andra externa aktörer. Tjänsten passar dig som vill vara med där det händer mycket. Du får möjlighet att vara med i utvecklingen och självständigt driva dina projekt framåt. Om du tycker om att ta mycket eget ansvar och skapa bra strukturer är detta arbetet för dig.

Det här söker vi hos dig
- Akademisk utbildning som ingenjör på högskolenivå och förmodligen med inriktning mot fastighetsjuridik, lantmäteri, samhällsbyggnad eller liknande
- Kunskap inom fastighetsjuridik, fastighetsekonomi och fastighetsteknik - erfarenhet som exploateringsingenjör eller liknande arbete där du drivit egna projekt
- God förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift

Du är en driven, engagerad och målinriktad person med både vilja och vana att leda dig själv och andra mot uppsatta mål. Du är en lagspelare med god samarbetsförmåga, som är flexibel, nyfiken och tycker om att lära dig nya saker. Du kommer till stor del arbeta självständigt vilket gör det viktigt att du är strukturerad, kreativ och bra på att planera din tid. Du har goda ledaregenskaper och är duktig på att prioritera arbetsuppgifter och motivera andra. Du arbetar efter en tydlig struktur, och har förmågan att väga olika intressen mot varandra och se till helheten i ditt arbete.

Det här kan vi erbjuda dig
Vi erbjuder ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Hos oss blir du en del av en välfungerande kompetent arbetsgrupp med en stor öppenhet för varandra. För varje medarbetare tas en kompetensbild fram för att man ska få bra stöttning och se vilken utveckling man behöver för att bredda sina kunskaper. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

Kontakt och ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Haninge kommun med SOURCE. För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Hanna Looström på 070-937 40 16 eller via mail på hanna.loostrom@source-executive.se. Vi arbetar med löpande urval så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning
Heltid
Tillträde ASAP
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100 %

Ort Haninge Län Stockholms län Land Sverige

Ref. nr. 2019/538

Kontakt Hanna Looström 070-937 40 16
Facklig företrädare Fackliga företrädare kontaktas via växeln 08-606 70 00

Sista ansökningsdag 2020-03-15

 


HANNA LOOSTRÖM