Gör skillnad. Varje dag. Skånetrafiken ska bli bäst i världen på kollektivtrafik.

Varje dag reser ca 300.000 personer med Skånetrafiken. Skånetrafikens uppdrag är att utveckla kollektivtrafiken i Skåne så att företagets marknadsandel mot bilen för resor går från 30 till 40 procent år 2030, och att åtta av tio kunder är nöjda med dem senast år 2025. Att resa med kollektivtrafiken ska vara både enkelt och attraktivt. Skånetrafiken arbetar intensivt med att öka punktlighet och framkomlighet, men även att utveckla kundens upplevelse och att koppla ihop hela resan från A till B. Att resa med Skånetrafiken ska vara det självklara och hållbara valet.

Affären är central för att Skånetrafiken ska lyckas med sina mål. Tillsammans med en lång rad engagerade medarbetare söker de nu dig som vill skapa värde genom att driva utvecklingen av Skåne och leda Skånetrafiken i arbetet med att nå sina mål.

 

Affärsområdeschef

Affärsområdeschef till Skånetrafiken i Hässleholm

Arbetsuppgifter
Affärsområdeschefen har ansvar för verksamhet, personal och ekonomi. En viktig del är att ta vara på och utveckla de medarbetare som ingår i affärsområdet. All trafik är upphandlad trafik så en central del är att upphandla, driva och utveckla våra trafikavtal i syfte att ha hög kvalité och effektiv trafik. Exempel på viktiga ansvarsområden är:

• Att driva och utveckla affären tillsammans med Skånetrafikens partners till ökad punktlighet och nöjdare kunder.
• Ägarfrågor gällande Skånetrafikens fordon från inköp, upphandling till effektiv förvaltning.
• Att fordonen underhålls på kort och lång sikt.
• Att koordinera trafiken.
• Intern/extern kommunikation rörande verksamheten.
• Affärsområdets kortsiktiga och långsiktiga utveckling 0-7 år framåt.
• Trafikinformation och service till Skånetrafikens resenärer, inte minst i stört läge inklusive ersättningstrafik.

Som affärsområdeschef ska du arbeta strategiskt och utifrån ett verksamhetsövergripande perspektiv. Samtidigt kunna hantera snabba förändringar i en verksamhet som måste fungera 24/7. Samverkan med leverantörer och samarbetspartners är helt avgörande för att lyckas. Trafikverket är som infrastrukturägare och ansvariga för kapacitetstilldelningen en helt avgörande samarbetspartner vilket Skånetrafiken arbetar mycket nära med.
Du rapporterar direkt till trafikdirektör och ingår i Skånetrafikens ledningsgrupp där du förväntas inta ett övergripande perspektiv och arbeta för att lyfta hela Skånetrafiken.

Kvalifikationer
Är du en person som gillar att sätta ihop många olika komplexa delar och utmanas i hur du i det ska kunna skapa lösningar och resultat för kund? Är du dessutom uthållig och kanske till och med lite envis? Då har du god förutsättningar att lyckas som affärsområdeschef.

För att trivas hos Skånetrafiken behöver du drivas av att skapa värde för kund genom samhällsnytta och hållbara resor. Ditt mål i varje affär är att våra medborgare ska få så mycket trafik med hög kvalitet som möjligt, till bästa möjliga pris.
Vi söker dig som har mycket god förmåga att driva och utveckla stora affärsavtal samt god förmåga att leda affärsområdet i en fortsatt stark utvecklingsfas. Du har flera års erfarenhet av att skapa och utveckla stora affärsavtal och/eller avtalsstyrning och du har även erfarenhet av förändringsledning. Det är meriterande om du har erfarenhet av bolagsstyrning med uppdrag som styrelseledamot, VD eller likande.

Som ledare inom Skånetrafiken är det viktigt att du lever efter och är en god ambassadör för företagets värderingar: välkomnande, drivande, omtanke och respekt. Du kommer vara chef över chefer och ditt ledarskap ska präglas av ett värderingsstyrt och coachande förhållningssätt. Du leder genom tillit och du motiverar och engagerar dina medarbetare för att lyfta dem till att utvecklas. För att lyckas i rollen behöver du vara en skicklig ledare med flera års erfarenhet av framgångsrikt ledarskap.

En viktig del i rollen är att skapa väl fungerade samarbete med både interna och externa aktörer, därför behöver du vara mycket bra på att bygga goda relationer som präglas av tillit och ömsesidig respekt.

Gällande den formella kompetensen har du akademisk utbildning inom management och/eller ekonomi, logistik eller annan inriktning på utbildning som arbetsgivaren tillsammans med din arbetslivserfarenhet bedömer som relevant för tjänsten. Då detta är ett uppdrag som kräver att du kommunicerar på olika sätt och med många olika aktörer så är det viktigt att dina kunskaper i svenska är mycket goda och att du har goda kunskaper i engelska. Dina digitala kunskaper är goda och du är van användare av olika typer av verksamhetssystem och Office-paktet. Tjänsten är placerad på Skånetrafikens huvudkontor i Hässleholm men du har medarbetare och samarbetspartners på flera andra orter. Du kommer också ingå i Skånetrafikens verksamhetsjour.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Region Skåne med oss på SOURCE. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta våra konsulter Erik Asp, 073-352 34 81, erik.asp@source-executive.se eller Christine Perschon 070-813 91 57, christine.perschon@source-executive.se.

Varmt välkommen in med din ansökan!

Övrigt
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Regionens högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt de gör.

Skånetrafiken finns till för alla som bor, verkar och reser i Skåne. Varje dag reser hundratusentals människor med någon av våra 14 000 dagliga turer med buss och tåg samt 5 000 serviceresor till jobbet, familjen och vännerna. Genom att resa kollektivt bidrar vi till en bättre miljö, ett levande landskap och ger hela Skåne kraft. Eller skjuts om man så vill.

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Fackliga företrädare
Jenny Björkman - Vision, telefon 0451-28 85 32
Leif Olsson - SACO, telefon 0451-28 86 12

 


ERIK ASP

  •  0733523481
  •  erik.asp@source-executive.se