Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med cirka 7 000 anställda. Organisationens huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör de genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på Region Västmanlands informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

 

Verksamhetschef Kvinnokliniken

Som verksamhetschef leder och utvecklar du Kvinnokliniken utifrån uppsatta mål, vårdprocesser och ekonomiska ramar. Som chef har du frihet och ansvar att utveckla en effektiv, kvalitativ och attraktiv kvinnosjukvård, samt en hållbar och stimulerande arbetsmiljö för dina medarbetare. Låter det intressant? Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Arbetsuppgifter
De primära målsättningarna som är prioriterade är att arbeta utvecklingsorienterat för att skapa nya arbetssätt, samt även att öka patientens delaktighet i vården. Målsättningen är att tillsammans med ledning- och personalgrupp utveckla arbetet på ett sätt som främjar klinikens framtida utveckling som till exempel;

• Skapa effektiva vårdkedjor med värde för patienten
• Planering av nya akutsjukhuset
• Optimerad kompetensbemanning och säkerställa kompetensöverföring
• Stimulera forskning och utveckling
• Skapa en organisation med tillit
• Bidra till en fortsatt utveckling av mödrahälsovården
• Vision 2030 – specialistsjukvårdens framtida utveckling

Som verksamhetschef rapporterar du direkt till sjukhusdirektören och ingår i dennes ledningsgrupp, vilket innebär att du kommer att vara engagerad i sjukhusens utveckling och resultat. Du ansvarar för klinikens samverkansgrupp tillika skyddskommitté och du för klinikens talan i samarbeten med primärvård och kommun, samt inom sjukhusledningen för Västmanlands sjukhus.

Om arbetsplatsen
Kvinnokliniken är länsövergripande och bedriver såväl obstetrisk som gynekologisk verksamhet. Antal årsarbetare är 255 och omsättningen 270 miljoner kr. På Västmanlands sjukhus Västerås finns specialistmödravård, förlossningsvård, BB-vård samt amnings- och BB återbesöksverksamhet. Här finns även gynekologisk vårdavdelning med inriktning mot både benign – och malign gynekologisk kirurgi samt en dagavdelning för medicinsk och kirurgisk verksamhet, här ges också cytostatika. Kliniken har stor mottagningsverksamhet som inkluderar benign och malign gynekologi, fertilitetsverksamhet, urogynekologi, abortverksamhet samt avancerad preventivmedelsrådgivning (som ej kan omhändertas i primärvården) etc.

På Västmanlands sjukhus Köping finns en gynekologisk mottagning samt dagkirurgi. På Västmanlands sjukhus Fagersta bedrivs gynekologisk mottagningsverksamhet ett par dagar i månaden.

Kvalifikationer
Du har gedigen erfarenhet av medicinskt arbete, företrädesvis inom gynekologi eller annan inriktning som bedöms relevant för uppdraget. Vi ser det som meriterande om du har läkarexamen och erfarenhet av forskningsarbete. Du har ett dokumenterat gott ledarskap och goda referenser vad gäller det resultat du åstadkommit i tidigare uppdrag. Du har erfarenhet av att aktivt arbeta med förändring och utvecklingsarbete. Erfarenhet av att leda andra chefer ser vi som ett plus.

Du är, och vill vara, en synlig och närvarande ledare som genom öppenhet, dialog och tydlighet kan driva verksamheten framåt. Du fattar beslut utifrån ett helhetsperspektiv och ett strategiskt tänkande. Erfarenhet av att leda andra chefer ser vi som ett plus.

Du är intresserad av att främja tvärprofessionella samarbeten och att stärka samarbeten i team och du ser till att hålla dig uppdaterad med nationella och internationella trender som påverkar verksamheten.

Anställningsvillkor
Tillsvidare inom grundprofession, tidsbegränsat uppdrag som verksamhetschef under minst 4 år, heltid, tillträde enligt överenskommelse, lön enligt individuell överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 25 augusti 2019.
I denna rekrytering samarbetar Region Västmanland med oss på SOURCE. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta våra konsulter Monica Landmark, 073-155 00 14, monica.landmark@source-executive.se eller Christine Perschon 070-813 91 57, christine.perschon@source-executive.se.

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Region Västmanland samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås.

Kontaktpersoner Region Västmanland

Håkan Wittgren
Sjukhusdirektör

Liselott Sjöqvist
Bitr Sjukhuschef

Carolina Söderkvist Windahl
Kommunal

Dennis Johansson
Vision

Yvette Anderson
Läkarföreningen

Gunilla Schiölde
Psykologföreningen

Therese Olsson
Fysioterapeuterna

Cecilia Stoor
Vårdförbundet

Sandra Hamberg
SRAT

Samtliga kontaktpersoner inom Region Västmanland nås via 021-17 30 00.