Örgryte-Härlanda är en av tio stadsdelar i Göteborgs Stad. Örgryte-Härlanda har drygt 60 200 invånare och cirka 2 500 medarbetare. Stadsdelen omfattar områdena Lunden, Kallebäck, Kålltorp, Bagaregården, Björkekärr, Redbergslid, Olskroken, Överås, Skår, Kärralund, Torpa, Härlanda. Stadsdelen präglas av vackra naturområden så som Skatås, Härlanda tjärn och Delsjöarna samt närhet till stadskärnan. �

 

Stadsdelsdirektör Örgryte-Härlanda

Vill du vara med och driva en nytänkande förvaltning framåt? Vårt mål är att Örgryte-Härlanda ska vara ett attraktivt område att växa upp, bo, arbeta och åldras i, där du som stadsdelsdirektör har en nyckelroll i att nå detta. Vi arbetar med våra kärnverksamheter uppdelat på tre sektorer: Individ- och familjeomsorg samt funktionshinder, Äldreomsorg samt hälso- och sjukvård och Samhälle och kultur. Den sistnämnda sektorn är nyligen omformad och består numera av att driva frågor inom kultur- och fritidsverksamhet, mat och lokalfrågor för alla våra verksamheter, folkhälsa, samhällsutveckling och medborgardialog. I Örgryte-Härlanda skapar vi möjligheter till ett självständigt liv och förutsättningar för ett hållbart samhälle. Alla medborgare ska ha goda möjligheter i livet, oavsett individens egna förutsättningar, och tillsammans med medborgarna skapar vi lösningar på utmaningar vi ställs inför.

En aktuell och framtida utmaning för dig som stadsdelsdirektör blir att arbeta med förvaltningens ekonomiska läge och att tillsammans med chefer och medarbetare tänka nytt, så att vi med våra resurser kan erbjuda bästa möjliga service och omsorg.
I Örgryte-Härlanda strävar vi efter att ligga i framkant gällande att vara en attraktiv arbetsgivare för att möta framtidens kompetensförsörjningsbehov. Dessa utmaningar ställer krav på nytänkande när det gäller utformningen av framtidens offentliga tjänster.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har erfarenhet av att leda och styra komplexa processer samt har relevant högskoleutbildning. Utifrån ett strategiskt helhetsperspektiv samt genom struktur och kultur skapar du trygghet och stabilitet i organisationen. Du har erfarenhet från exekutiv befattning i större politiskt styrd organisation. Du har också erfarenhet från att framgångsrikt ha drivit systematiskt kvalitetsarbete som inneburit effektiva verksamhetsförbättringar. Förmåga att använda tilldelade resurser så effektivt som möjligt för invånarnas bästa efterfrågas. Det är meriterande om du har erfarenhet av att hantera förändringsprocesser utifrån politiska beslut och förändringar i omvärlden.

Som person är du en tydlig och beslutsför ledare med förmåga att delegera och leda andra. Du har ett kommunikativt ledarskap som lyfter fram och utvecklar medarbetare och chefer. För att vara framgångsrik i din roll behöver du ha en god samverkans- och samarbetskompetens med interna och externa parter. Du har god analytisk förmåga och ett kreativt och lösningsorienterat förhållningssätt.

Du delar Göteborgs stads värdegrund som bygger på FNs deklaration om mänskliga rättigheter.

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning, avtal för förvaltnings- och bolagschefer i Göteborgs Stad
Tillträde efter överenskommelse

INTRESSEANMÄLAN
Formell ansökan till tjänsten registrera du via http://www.offentligajobb.se senast den 12 augusti 2019. Vid denna rekrytering samarbetar vi med Source. Om du vill göra en konfidentiell och förutsättningslös intresseanmälan kan du göra detta via SOURCE hemsida http://www.source-hr.se/lediga-tjanster.
Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Ragnar Lundborg 070-55 190 55 ragnar.lundborg@source-executive.se eller Solaleh Khorramshahi, 070–360 38 89, solaleh.khorramshahi@