Verksamhetschef LSS

Ersta diakoni är Sveriges största ideella aktör inom vård och omsorg. Vi bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning, professionellt och utan vinstsyfte.

Ersta diakoni startar nu LSS-verksamhet och söker en kvalificerad verksamhetschef till våra första verksamheter. Vi har höga mål och tänker oss en expansionstakt om minst 2 nya verksamheter varje år, både i och utanför Stockholmsområdet, dock utan att kompromissa med kvalitet.

Som medarbetare inom Ersta diakoni arbetar vi varje dag utifrån vår värdegrund "Se människan", med värdeorden professionalism, tillit och hopp. På Ersta möter vi individer inte livskriser, sjukdomar och symptom.

Arbetsuppgifter
LSS är ett helt nytt verksamhetsområde för Ersta diakoni och du kommer att leda våra första verksamheter inom LSS, vilka beräknas öppna i början av 2020. I dina arbetsuppgifter ingår, förutom att vara verksamhetschef, att bygga upp verksamhetsområdet tillsammans med områdeschef, och vara en viktig del i dess expansion. Du kommer att förestå bostäder med särskild service, rekrytera medarbetare och forma verksamheterna tillsammans med dessa. Du har en unik möjlighet att vara med och forma framtidens gruppbostäder för Ersta diakoni.

Som verksamhetschef ansvarar du för medarbetare, ekonomi, kvalitet och miljö.

Kvalifikationer
Du har erfarenhet av att leda verksamheter inom LSS-området. Du är kvalitetsmedveten och noggrann. Du uppskattar att ha varierade arbetsuppgifter och att inte komma till "ett dukat bord". Resor inom Sverige kan förekomma. Du tycker om att omsätta idéer till verklighet och du inspireras av att utveckla verksamheter. Du är affärsdriven och har en förhandlingsvana.

Relevant högskoleutbildning (socionom, beteendevetare el. liknande) är ett krav. Du har flera års erfarenhet som chef inom LSS. Eftersom resor förekommer behöver du ha körkort.

Med ett genuint intresse för människor skapar du i ditt ledarskap förutsättningar för organisationen att nå uppsatta mål. Du är en självklar förebild och agerar i enlighet med vår värdegrund Se Människan, såväl gentemot boenden och anhöriga som kollegor och medarbetare. Du drivs av en vilja att utveckla verksamheten, dina medarbetare och dig själv.

Erfarenhet
Erfarenhet av liknande verksamhet är ett krav.

Övrigt
Inom Ersta diakoni ser vi gärna att du som medarbetare har en givande fritid och får möjlighet till att bibehålla din hälsa. Förutom de generella förmåner som gäller alla medarbetare på Ersta diakoni, kan du välja ett antal valfria förmåner som passar just dina behov och önskemål via vår Förmånsportal. Portalen ger dig erbjudanden och rabatter på en mängd olika tjänster och varor. Du får också 2000 kr i friskvårdbidrag när du arbetar heltid.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

I denna rekrytering samarbetar Ersta Diakoni SOURCE Executive Recruitment
För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten, ring eller skriv till Erik Asp, 073-3523481, erik.asp@source-executive.se eller Solaleh Khorramshahi, 070 360 38 89, solaleh.khorramshahi@source-executive.se