Region Gävleborg ansvarar och bidrar till den regionala utvecklingen i hela länet. Uppdraget är att verka för att ge människor i alla delar av länet en god livsmiljö och en god hälsa. Gävleborg ska vara ett attraktivt län, dit människor vill flytta och bo kvar. Gävleborgs län består av cirka 286 000 invånare. Region Gävleborg omsätter 9,5 miljarder kronor och är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare.

 

Förhandlingschef

Som förhandlingschef erbjuds du en central och strategiskt mycket viktig roll i Region Gävleborg. Du har det övergripande ansvaret för regionens lönebildnings-, avtals- och arbetsrättsfrågor. Du arbetar nära biträdande förhandlingschef och rapporterar till HR-direktören.

Vi söker nu dig som vill och kan:
• Företräda, driva och utveckla arbetsgivarfrågor i Region Gävleborg, internt men även externt i till exempel nationella sammanhang
• Leda och arbeta tillsammans med professionella och engagerande medarbetare
• Ge kvalificerat stöd inom arbetsområdet till Region Gävleborgs HR-funktion, koncernledning och den politiska ledningen

Kvalifikationer
För att bli aktuell för tjänsten behövs flerårig erfarenhet av kvalificerat och strategiskt förhandlingsarbete i en större organisation inom offentlig verksamhet, samt en för tjänsten lämplig högskole- eller universitets-utbildning. Erfarenhet från arbetsgivarorganisation och/eller fackföreningsvärlden betraktas som meriterande, liksom dokumenterad erfarenhet från område compensation & benefits.

Du har gedigna kunskaper inom arbetsrätt och avtalsfrågor och god vana av att skriva samman underlag. Du har god förmåga att förklara komplexa ärenden på ett pedagogiskt sätt och att du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Som person är du initiativtagande, drivande och har förmågan att övertyga andra i arbetsgivarfrågor, men lyssnar också in nya idéer och lösningar. Du skapar konstruktiva relationer och bygger prestigelösa samarbeten både inom och utanför regionen. Detta kräver uthållighet och stringens samt en strategisk syn på långsiktiga målsättningar. Du är en stabil person med integritet, servicekänsla och god prioriteringsförmåga.

Då vi tillämpar löpande urval är du varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!

Erbjudande
Region Gävleborg erbjuder en konkurrenskraftig lön, flexibel arbetstid, ett välutvecklat förmånspaket, goda möjligheter till kompetensutveckling m m. Inom Region Gävleborg ser man ökad mångfald som en tillgång, både vad gäller kön, ålder och etnisk bakgrund.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Region Gävleborg med oss på SOURCE Executive Recruitment. Ring eller skriv till Monica Landmark, 073-155 00 14, monica.landmark@source-executive.se eller Christine Perschon, 070-813 91 57, christine.perschon@source-executive.se