Haninge ligger strax söder om Stockholm. Med drygt 88 000 invånare är Haninge en av de största kommunerna i Stockholms län. Här finns en fantastisk skärgård med kända öar som Utö, Kymmendö och Huvudskär, men Haninge är inte bara skärgård. Tyresta nationalpark och ett stort antal naturreservat erbjuder stora möjligheter till fritidsaktiviteter i naturen. Ett aktivt arbete med stadsutveckling pågår i Haninge.

 

Projektchef


Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.

Haninge ligger strax söder om Stockholm och vi är med våra drygt 90 000 invånare en av de största kommunerna i Stockholms län. Här finns en fantastisk skärgård, Tyresta nationalpark och ett stort antal naturreservat erbjuder stora möjligheter till fritidsaktiviteter i naturen.

Ett aktivt arbete med stadsutveckling pågår i Haninge. Fyra stora utvecklingsprojekt är aktuella:
- Haningeterrassen i centrala Handen
- Den nya stadsdelen Vega
- Den nya företagsparken Albyberg.
- Utveckling av Torvalla som ett integrerat idrotts- och bostadsområde i nya Haninge stad

Arbetsuppgifter
Uppdraget som Projektchef är i första hand att ansvara för Torvalla där målet är att skapa Haninges nya fritids-, kultur- och evenemangscentrum och att bygga 1500 bostäder. Läs mer på: : http://www.haninge.se och http://www.haninge.se/siteassets/bygga-bo-och-miljo/oversiktsplanering-och-detaljplaner/op2030/20180416_stup-haninge-stad-antagen-i-kf-webb.pdf

Tjänsten är placerad på Samhällsutvecklingsavdelningen på Kommunstyrelseförvaltningen. Rollen som projektchef är ny inom kommunen så du kommer få vara med och sätta strukturen, processer och metodiken tillsammans med kommunens ledning. Som projektchef driver du projekten i nära samarbete med kommunens ledningsgrupp och politiken. Du har kontakter både internt med förvaltningarna och externt med t.ex. markägare och finansiärer. Du arbetar med ekonomi, projektering och produktion. Nyckeln till framgång är att kunna omsätta krav och förväntningar till verklighet samt skapa förutsättningar för att projekten håller högt tempo och blir kostnadseffektiva.

I tjänsten som projektchef ingår ansvar för:

• att bygga och utveckla goda relationer med kommunens förvaltningar och nyckelpersoner och övriga intressenter i projekten
• ekonomisk uppföljning och rapportering
• att leda projekt från projektering till slutfas
• att säkerställa hållbarhetskrav genom hela projektet

Givetvis är du inte ensam om att bidra till projektens framgång men ditt arbete lägger grunden för övriga medarbetare då det är du som sätter mål för tidsplaner, personalresurser, projektering och produktion.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du är högskole-/civilingenjör eller har en erfarenhet som kommunen finner likvärdig. Vi ser att du har erfarenhet från stora komplexa projekt gärna inom stadsutveckling.
Eftersom du har uppdraget i fokus trivs du med att skapa kontakter och nätverk, både inom och utanför organisationen. Du har erfarenhet av rollen som ledare samt ett genuint intresse för att motivera och utveckla alla deltagare inom projekten.

• Du trivs med att ha ett övergripande ansvar för att leda, fördela och samordna projekt sett ur både ekonomi- och projektperspektiv.
• Du har lätt för att samarbeta och med ditt förtroendeingivande sätt skapar och utvecklar du relationer såväl internt som externt.
• Du har erfarenhet av att sammanställa kalkyler och du besitter en god förhandlingsvana.
• Med ett tydligt ledarskap och god uppföljning ser du till att projekten utförs effektivt och håller ekonomi och utlovade tidsplaner.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Arbetstid/varaktighet
Heltid. Tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontakt och ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Haninge kommun med SOURCE. För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsult Christine Perschon, 070-813 91 57, christine.perschon@source-executive.se

Välkommen med din ansökan snarast, intervjuer sker fortlöpande.